Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

0
anonim

4 Kasım 2007

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yöntemler: CMMI / XP

Proje Yönetiminde, süreçlere ve dokümanlara dayalı yöntemlerle çevik yöntemler iki ayrı yaklaşımı temsil ediyormuş gibi görünüyor.Bu 2 yaklaşımın detaylandırılması, uygulama örneklerinin verilmesi ve birlikte çalışabilirliği Orhan Kalaycı tarafından bu seminerde aktarılacaktır.

YER : Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü

KATILIM KOŞULLARI : Katılım için kayıt yaptırmak gerekir.

KATILIM ÜCRETİ : 30 YTL (IPYD Üyesi Olmayan), 25 YTL (IPYD/TBD Üyesi)

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yüntemler: CMMI / XP

4 Kasım 2007

Konuşmacı :

Orhan Kalaycı, 1991 yılında Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliğinden lisans ve 1995 yılında Boğaziçi Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinden "Yazılım Süreç Değerlendirmesi (CMM) ve Türk Yazılım Sektöründe Bir Uygulaması" başlıklı tezi ile Yüksek Lisans derecesi almıştır. Kalaycı, 1999-2001 yılları arasında Alcatel Istanbul'un CMM L1+'dan CMM L3'e ulaşmasında Yazılım Süreç Grup Lideri olarak önemli bir rol oynamıştır.

Önerilen Katılımcı Profili:
Şirketlerin Üst ve Orta Düzey Yöneticileri, Proje Yöneticileri, Süreç Yöneticileri, Yönetici Adaylarına, Kurumsal Proje Yönetimi konusunda vizyonunu genişletmek isteyen profesyoneller

Hedef Kitle:

Firmalarındaki projelerin başarısını şansa bırakmak istemeyen yazılım geliştirme için sistem oluşturmaktan sorumlu yöneticiler

CMMI modeli hakkında daha detaylı bilgi almak isteyen firma yöneticileri, proje yöneticileri, kıdemli yazılım uzmanları

XP ve CMMI'ın bir arada nasıl çalışabileceğini görmek isteyenler


Konu:

Çevik Yöntemler ve Süreç Bazlı Yüntemler: CMMI / XP

Proje Yönetiminde, süreçlere ve dokümanlara dayalı yöntemlerle çevik yöntemler iki ayrı yaklaşımı temsil ediyormuş gibi görünüyor. Bu 2 yaklaşımın detaylandırılması, uygulama örneklerinin verilmesi ve

birlikte çalışabilirliği bu seminerde aktarılacaktır.

Program :

10:30 XP pratikleri - 45 dk.

11:15 CMMI - 45 dk.
12:00 Ara

12:30 XP ve CMMI uyumu - 45 dk.
13:15 Soru & Cevap - 45 dk.

Yer :

Kadir Has Üniversitesi – Cibali Kampüsü

Katılım Koşulları :

Katılım için sirina@ipyd.org adresinden kayıt yaptırmak gereklidir.

Katılım Ücreti :

30 YTL (IPYD Üyesi Olmayan), 25 YTL (IPYD/TBD Üyesi)

o Bu Etkinlik PMP'lere 3 PDU kazandırmaktadır.

o Katılımcılara katılım sertifikası verilecektir.

o Katılım 30 kişi ile sınırlı olduğundan lütfen önceden kayıt yaptırınız.

Görüşler

0
misafir
çevik yöntemler? cmm l1+, cmm l3? bu etkinlik pmp'lere 3 pdu kazandırmaktadır?! birşey anladıysam arap olayım. neyse zaten kimse de anlamamı beklemiyor herhalde. katılım 30 kişiyle sınırlı olduğua göre...

bu "şanslı" 30 kişiyi de çok merak ettim doğrusu :-)
0
FZ
Çevik: agile. Gerisi için Gugıl yardımcı olur herhalde?
0
misafir
özür dilerim. insan çok şey bildiğini sanıp da birden hiç anlamadığı şeylerle karşılaşınca böyle tepki veriyor işte :-(
(insan derken kendimden bahsediyorum)
0
FZ
Bilgisayar dünyası çok geniş, herkesin her şeyden haberdar olması düşünülemez. Eğer ekip halinde ticari yazılım geliştirme ve / veya bir yerlere satma, ihalelere katılma, vb. işlerin içinde değilseniz yahut BT sektöründe proje yöneticisi olarak çalışmıyorsanız CMMI, XP gibi kısaltmalar ve terimler büyük ihtimalle tanıdık gelmeyecektir, bu normaldir.
0
FZ
Nasıl ki BarCamp etkinliğine gitti isek bu etkinliğe de gideceğiz. ;-)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sizin E-Posta Sunucunuz Hangisi?

FZ

Web sunucu olarak Apache´nin ezici önderliğini Netcraft sağolsun biliyoruz peki ya posta sunucu alanındaki yarış ne alemde? Hangi e-posta sunucu yüzde kaçlık bir kullanıma sahip? Internet´in olmazsa olmazı e-postayı bize taşıyan bu ağır yük işçileri hangi yazılımları tercih ediyor?

Falko Timme de bunu merak etmiş ve Netcraft kadar kaynağa sahip olmamakla birlikte 100.000´in üzerinde e-posta sunucunun hangi yazılımı kullandığını tespit etmiş. Şu anda görülen o ki sendmail ve postfix açık ara önde. Detaylar için e-posta sunucu anketine bakabilirsiniz.

Internet Explorer`ın Sağ Üst Köşesindeki Pencereden Kurtulun!

FZ

Eğer benim gibi bir Internet Explorer kullanıcısı iseniz ve sağ üst köşedeki dalgalı pencere sembolünden gına geldiyse, tepede Microsoft Internet Explorer yazısı görmek gözlerinizi yoruyorsa yapmanız gereken Edensoft'u ziyaret etmek ve MyLogo yazılımını çekmek. Gerisi sizin keyfinize kalmış.

Kiril’den Latin’e Anında Özenli Çeviri

FZ

Takip ettiğim e-posta listelerinden biri olan Yazılım İhracatı listesinde bugün gördüğüm bir e-postayı FM camiası ile paylaşmak istedim...

Hazırlanan bir bilgisayar programı sayesinde artık 20 Türk lehçesindeki Kiril alfabesinde yazılan metinler anında Latin alfabesine çevrilebilecek.

Kırıkkale / AA

2 Ocak 2005 — Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sitesinde hizmete sunulan programı Kırıkkale Üniversitesi’nden Doç. Dr. Mehmet Kara, 3 yıllık bir çaba sonucu hazırladı.

Türk Cumhuriyetleri için önemli bir sorun olan Kiril alfabesinden Latin alfabesine çeviri yapan bir bilgisayar programına ömrünü Türk dünyasının dil birliğine adayan ‘Gaspıralı İsmail’in adı verildi.

20 Türk lehçesinde Kiril alfabesi ile yazılı metinleri otomatik olarak Latin alfabesine çeviren programın yazılımı da Damla BilgisayarA.Ş. tarafından gerçekleştirildi.

Bir Wall Street Programcısı Anlatıyor

FZ

Pek çok programcının "blog"unu okumuştum bugüne dek. Çok azı bu Wall Street programcısınınki kadar "damardan" idi.

Photoshop Arayüzlü GIMP

ebola

Sizde benim gibi uzun zaman Photoshop kullanmis GIMP'i sevmenize ve kullanmak istemenize rağmen arayüzüne bir türlü uyum sağlayamadı iseniz size güzel bir haber.

Bu sorundan muzdarip bir dostumuz GIMP'e Photoshopun arayüzünü temel alarak yeni bir arayüz yazmış.
Bence güzel olmuş. Tahminimce GIMP'in ilerki sürümlerinde menüde arayüz seçimi diye bir seçenek olacak.