Turing Günü - İstanbul Bilgi Üniversitesi

0
FZ
İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü tarafından 31 Mayıs 2003, Cumartesi günü düzenlenecek olan Turing Günü´ne ilgili herkes davetlidir.

Bu sene adı geçen seminere konuşmacı olarak katılacak olan araştırmacılardan biri, daha önce yine FM´de bahsi geçmiş olan Dr. Richard Wallace. Dr. Wallace, 2000 ve 2001 yılında Loebner Ödülünü kazanmış ve `en insani´ program kabul edilen A.L.I.C.E. isimli yapay diyalog yazılımının ve AIML (Artificial Intelligence Markup Language) dilinin yaratıcısı.
Diğer konuşmacı ise Bilkent Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü´nden Dr. David Davenport. Dr. Davenport, insan beyninin çalışma prensipleri, YZ/Bilişsel Bilim konuları üzerinde çalışıyor ilgi alanının odak noktasının `computationalism´ fikri teşkil ediyor.

Görüşler

0
FZ
Özellikle yapay zekâya meraklı arkadaşları, araştırmacıları bekliyoruz.
0
malkocoglu
Alice, "bilgisayara akil vermeye gerek yok, konusmasindan insan zannedilse yeterli olur" mantigi ile yazilmisti saniyorum (Turing testi icin). Turing testi sirasinda bir hakem bilgisayar ile klavyeden iletisim kuruyor, kac dakika bilgisayar oldugunu 'anlayamadigi' olculuyordu. Genel YZ dunyasi Turing Testlerine fazla zaman harcamadi (belirtmek isterim), sayin Wallace'in su anda ne ile ugrastigini dogrusu merak ediyorum. Konferans izlenimlerinizi bekleyecegim.
0
FZ
Loebner yarışması ile ilgili bir hayli negatif spekülasyon mevcut. Ayrıca Dr. Wallace ve çalışmaları ile ilgili olarak da akademik camiada pek de olumlu şeyler düşünülmediğini biliyoruz (ki adamın dediklerini göz önünde bulundurunca bunu doğal karşılıyorum :)

Ancak belki tam da bu sebeplerden ötürü bir hayli ilginç bir konferans olacağa benzer. Dilerim yoğun, sert ve verimli fikir tartışmalarına sahne olur.

Konferansa katılan arkadaşlardan bir kısmının izlenimlerini yine FM ortamında bizimle paylaşacaklarından şüphem yok ;-)

Bizi izlemeye devam edin...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İBÜ Bilgisayar Bilimleri Bölüm Seminerleri - 1

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi bünyesindeki Bilgisayar Bilimleri bölümü tarafından düzenlenen seminerlerin birincisinin programı aşağıdaki gibidir:

- Türkiye'de Internet Uygulamaları, Tayfun Türkalp, Alcatel e-ticaret Genel Müdürü, 7 Ocak 2002, Saat: 18:30

- Can Software Be Free, Chris Stephenson, İBÜ Bilgisayar Bilimleri Bölüm Başkanı, 14 Ocak 2002, Saat: 18:30

- Mobile Internet, Özkan Erener, Veripark İletişim Sist. A.Ş. Genel Müdür, 21 Ocak 2002, Saat: 18:30

Yer: İBÜ, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

Batman Üniversitesi II. Bilişim Teknolojileri Konferansı Linux Seminerleri

hcg

Batman Üniversitesi II. Bilişim Teknolojileri Konferansı 31 Mayıs-1 Haziran tarihleri arasında yapılacaktır. Detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz.

Linux Semineri : Koha Kütüphane Otomasyon Sistemi

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 2 Ağustos Cumartesi günü İstanbul'da özgür bir kütüphane otomasyon yazılımı olan Koha'nın anlatılacağı bir seminer düzenliyor. Seminerde Koha sisteminin yapısı; kütüphaneler için entegre bir sistem olarak kataloglama, opac (online public access catalogue), ödünç verme, üye yönetimi ve satınalma gibi modülleri anlatılacak. Saat 15:00'te başlayacak seminer, her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık ve ücretsiz. - Ayrıntılı Bilgi -

BrONx 7d3 Demo Party

anonim

Selam ScENeR'lar. Sene boyunca beklediğimiz BrONx 7d3 Demo Party 23 ve 24 Ağustos tarihlerinde İstanbul Küçükyalı'da gerçekleşecek...

Ayrıntıları buradan okuyabilirsiniz.

Linux Semineri (İstanbul) : SQL`e Giriş

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da Cumartesi günü Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı bir linux semineri düzenliyor. Veritabanı sunucularında kullanılan standart sorgulama dili SQL'in anlatılacağı seminer saat 15.00'te başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-