Linux Tanıtımı Semineri

0
anonim
Linux Kullanıcıları Derneği, 27 Kasım 2004 Cumartesi günü saat 13:30'da EMO İstanbul Şubesi'nde bir seminer düzenliyor. Seminerde Linux İşletim Sistemi tanıtılacak ve genel kavramlar üzerinde durulacaktır. Seminer sonunda bir de Linux kurulumu yapılacaktır

Görüşler

0
aragorntheelessar
çok güzel bir uygulama sizlere sonsuz başarılar diliyorum.bizde Samsun Emo-genç için böyle bir çalışma yapmayı planlamıştık ama maalesef bazı nedenlerden dolayı yapamadık.Şimdi yüreği Linux için çarpan tüm Samsunlulara sesleniyorum gelin el ele verip bizde "Özgür Yazılım ve Linux işletim Sistemi Günleri" yapalım.
0
mascix
bu tür aktiviteleri yani içinde bilgi olanları bi şekil filme çeksenizde net e koysanızda anadoludaki guruplarda faydalansa bide senede bir bunu yapmakdan kurtulmuş olursunuz. onun yerine kernel conf edilmesi derlenmesine girersiniz hatta BSD anlatırsınız.
0
urxalit
Bu birkaç kez gündeme gelmişti, ama hem her seminerde kamera+tripod bulundurma, her seminere 1-2 kaset harcama imkanı yoktu. Bir de bildiğim kadarıyla LKD'nin video kamerası yok, gönüllülerin etkinliklere kendi kameralarını getirmesiyle eski çekimler yapılıyordu.

Hem de filme çekseniz bunu hadi divx filan yaparsınız ama yine de 1.5-2 saatlik bir film kaç yüz MB eder? FTP arşivinde bunlar için yeterli yer var mı? FTP'den böyle büyük dosyaları kimler çekebilir? Bunlar da birer engeldi..

Yine de seminer-cg [seminer.linux.org.tr] 'ye konuyu iletin belki tekrar ele alırlar.
0
FZ
http://swiss.csail.mit.edu/classes/6.001/abelson-sussman-lectures/

adresine bakacak olursanız görürsünüz ki yaklaşık 1 saatlik bir film çözünürlük biraz düşürülüp DivX olarak kodlanınca 400MB-500 MB kadar bir yer tutuyor.

FTP arşivinde bunlar için yer olmasını beklemek insanların doğal hakkı, bu tür 20 film deseniz yaklaşık 10 GB yapar ki günümüzdeki HDD kapasiteleri, fiyat/performans oranları düşünülürse bunun maliyeti çok yüksek olmasa gerek.

FTP'den büyük dosyaları kim çekebilir? Min 256 kbit/s ADSL bağlantısı olan herkes gönül rahatlığı ile bir filmi ortalama 5-6 saatte (hadi araya gecikmeler girsin 12-14 saat sürsün, taş atıyoruz da elimiz mi yoruluyor, çeksin alet işi ne) çekebilir. Herkeste ADSL var mı? Yok. Peki ADSL hızla popülerleşmiyor mu? Görebildiğim kadarı ile ateş gibi hızla yayılıyor ve en ücra köşelere bile varıyor.

Söz konusu engeller artık güneşe çıkan buz parçası gibi eridiğine göre bence bu tür işlere girişmemenizin pek bahanesi kalmıyor. Eğer yaparsanız tahmin edemeyeceğiniz kadar çok insana tahmin edemeyeceğiniz kadar büyük ölçüde faydalı olursunuz. Lütfen bu video işini ihmal etmeyin.
0
loker
Her seminerin konusu video ile tekrar anlatılmaya uymuyor, performansların görüntülü kayıt ile aktarımı zaten problemlidir, tiyatroyu da kameraya çekerek izlemek istediğinizde bir çok şey kaybedersiniz...

Kaldı ki hadi konusu buna müsait olan seminerleri ele alalım, bu tekniği deneyelim dedik... Ortaya teknik bir problem çıkıyor, HDD ben bile veririm ftp sunucusuna takılması için 40 tane film sığacak boyutta, bant genişliği sorunlarını da çözeriz; ama kayıt nasıl yapılacak?

Herhangi birimizin evinde bulunabilen kameralarla seminer kaydettiğinizde, hele ki bunu bir de görüntü kayıplarıyla yayınladığınızda izlenirliliği çok düşüyor çünkü ses zaten çok problemli oluyor, görüntüyü de elle 'kısmış oluyoruz'...

Bir stüdyoda, profesyonel ses donanımı ve kayıt/edit olanaklarıyla (ki bunların açık kaynak kodlu olanlarının yetenekleri ayrı bir tartışma konusu) hazırlanan sunumlar elbette konusuna göre işlevsel olur, ama EMO salonuna girip titrete titrete ya da üçayak, fasulye torbası gibi tekniklerle tek açıdan çektiğiniz seminer daha sonra izlenmiyor... Daha önce ben kaçırdığım seminerlerden bazılarını (özellikle Şenliklerde kayıt yapan oluyor) izlemeye çalıştım ama durum vahimdi...

Ama önemli bir konu, ses kaydı iyileştirilebilir mi, stüdyo çekimi yapılabilir mi, başka bir yol bulunur mu bunlar konuşulmalı...
0
FZ
Sponsor? IBM Türkiye? HP Türkiye? Şirketlerle ilişkiler? Para verebilecek insanları ikna etmek?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : DNS ve Bind DNS Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Ankara'da 15 günde bir düzenlediği seminerler çerçevesinde Çarşamba günü internetin temelini oluşturan alan adı sistemini (DNS) ve DNS servisi için kullanılan Bind yazılımını anlatan bir seminer düzenliyor. Saat 18.30'da başlayacak olan seminer her zaman olduğu gibi tüm ilgilenenlerin katılımına açık. - Ayrıntılı bilgi -

Serbest Yazılım ve Açık Kaynak Günleri

bahadirkandemir

Kocaeli Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nden 7 öğrenci, 3 gün de oradaydık ve çok iyi vakit geçirdik.

İstanbul`da olup da gelmeyenlere duyurulur, biz İzmit`ten geldik...

Teknoloji ve Yönetim

FZ

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Bilgisayar Bilimleri Bölümünün düzenlediği seminerlerin yedincisinin konusu Teknoloji ve Yönetim.

Konuşmacı : Cem Ergün, AREND Endüstriyel Danışmanlık A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı
Tarih: 8 Nisan 2002, Pazartesi
Saat : 18:30
Yer : İstanbul Bilgi Üniversitesi, Kuştepe Kampüsü, Akademik Kurul Odası

1. Linux ve Özgür Yazılım Şenliğinden yorumlar

tongucyumruk

Aslında bu haberi 4 bölümlük bir dizi halinde her günün akşamında girmeye niyetliydim ama organizasyon ekibinde falan olmamama rağmen o kadar yoruldumki ancak şimdi yazabiliyorum.

İlk olarak söylemek istediğim şey şu: "Hayatımda hiçbir zaman klonlanmayı bu kadar çok istememiştim." Seminerler 4 salonda paralel olarak yapıldı ve sabahtan akşama kadar orada olmama rağmen 3/4'ünü kaçırdım. Haliyle anlatacaklarım yalnızca girebildiğim veya hakkında birşeyler duyabildiğim seminerlere kısıtlı kalacak. Şimdi teker teker günlere göre incelemeye geçelim:

Ankara´daki Fedora Linux semineri ertelendi

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği'nin 5 Kasım Çarşamba günü Ankara'da düzenleyeceği seminer, ev sahipliği yapan Ankara Üniversitesi Fen Fakültesi'nin 60. yılı kutlamaları ve konuşmacının programındaki değişiklik nedeniyle iki hafta sonraya, 19 Kasım Çarşamba gününe ertelendi. Doğabilecek rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. -Ayrıntılı Bilgi-