nic.tr'ye Phishing Saldırısı ve Yurdumun "Hacker"ları

0
dayioglu
Hafta sonu nic.tr'ye (https://www.nic.tr) yönelik yoğun bir phishing saldırısı gerçekleşti. Kısa sürede savuşturduk ve kişisel web siteme yaptıklarımızın kısmi ve kısa bir özetini yazdım.

(Bkz.http://www.dayioglu.net/?q=node/144).

Meğer bu aslında yalnızca bir başlangıçmış. Kısa sürede ülkenin en babayiğit (!) hacker'ları siteme muhterem yorumları ile katkı sağlamaya başladılar.
Tahmin ederim önümüzdeki günlerde daha çok eğleneceğiz. FM okurları arasında da babayiğitler olabileceğini tahmin ederek haber vereyim istedim; belki sizlerin de iki çift lafı vardır.

Görüşler

0
FZ
satanist-imam... vay canına! İroninin doruk noktası artı yaratıcılık şahikası ve üstüne üstlük... yoruldum ben...
0
abakana
Eger bu goruntuler baska sekilde ele gecmemisse,
Egenet Internet Servisleri' nin bu sazanladigini soyleyebiliriz herhalde, tabii kamuya acik bu sorumlunun elinde hangi alan adları var diye bakılan bi yer yoksa...

Aman bana ne :))
0
darkhunter
Bir Crack vakası 'resimler'..

Gerçi bizim sistem yöneticilerimizin de biraz (nazik bir tabirle) "saf" olduğunu unutmamak lazım.

Böyle uyduruk vakalar yüzünden savaş boruları üflemeye hiç niyetim yok.

Niye ülkemizdeki hackerlar (!) böyle problemliler onu da bilemiyorum.

Dünya da hackerlar entellektüel, sanatla, felsefeyle ilgilenen birazcık karanlık enteresan insanlar olarak nitelenirdi eskiden.

Bizdekiler de parapisikopat, sosyopat, ..pat, ..pat, ..pat yani :)
0
sefalet

ben şahsen yadırgamıyorum.bu tarz eylemlerde bulunanların internet teknolojisinin gelişmesine önemli katkıda bulunduklarını göz ardı etmeyelim.

çıkar sağlamak için değil, yapabilmiş olmak için bu tür eylemler yapanlar güvenlik sistemlerinin ve dolayısıyla sistem yapısının gelişmesini zorluyorlar.

ayrıca bu tür eylemlerinde "bir konuda çok meraklı olup uzmanlaşma" tanımına girdiğini hatırlayalım.sonra da jargon file a bakalım.:) konuyu başka mecralara kaydırmadan bu kadar yazayım.

konu açılmışken benzer uygulamaların şu telefonla para aktarma olayında da başladığını ve dikkatli olunması gerektiğini belirteyim.bu hizmeti kullananlar e-posta ve telefona gelen mesajlara dikkat etsinler.

not: yazı başlıkta geçen olaydan büyük ölçüde bağımsız, genel anlam gözetilerek yazılmıştır.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Hack Teknikleri

anonim

Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsünden Ahmet BERKAY'ın yazdığı bu doküman bilgisayar güvenliğine giriş niteliği taşıyor ve pek çok güvenlik riskini kuş bakışı inceliyor.

ABD, DES`in yerini alacak olan algoritma olarak Rijndael`i seçti...

FZ

Amerika Birleşik Devletleri`ndeki NIST (National Institute of Standards and Technology - Ulusal Standartlar ve Teknoloji Enstitüsü yani bir nevi TSE) ulusal standart güvenlik algoritmasi olarak (AES - American Encryption Standard) iki Belcikali bilgisayar bilimcisi tarafindan gelistirilen Rijndael kod isimli şifreleme algoritmasını seçti.

DHKP-C sitesi hack`lendi

anonim

Amerika'da 11 Eylül'de yapılan terörist saldırıların ardından ismi ABD resmi makamları tarafından PKK ile birlikte 'terör örgütü' listesine dahil edilen yasadışı Devrimci Halk Kurtuluş Partisi-Cephesi`nin (DHKP-C) başı Türkiye'de bilgisayar korsanları (hacker) ile dertte.

Bir grup hacker, yasadışı sol örgüt DHKP-C'nin resmi web sitesi www.kurtulus.com'un sayfalarına müdahale etti. Kendilerine @Team diyen grup sayfayı hack ettikten sonra girişe, 'Amerikada yaşanan vahşeti protesto ediyoruz' yazısını yerleştirdi. Sayfada ayrıca, 'Terörizme son' yazısı dikkat çekti.

Bu arada aynı terörist grubun www.dhkpc.com adresindeki sayfalarıda bir süre önce başka bir hacker grubu tarafından ele geçirilmişti. Kendilerine Digital Angels Team (Dijital Melekler Takımı) adını veren grup sayfanın ortasına kendilerine ait bir logoyu yerleştirdikten sonra yine gruplarına ait sayfa içinde link vermişlerdi.

Çocuğunuz Internette Güvende Mi?

muratdicle

Bu aslında kısmen reklam olacak. Ancak konu başlığında gördüğünüz gibi, çocuk sahibi kişilerin kendilerine de sordukları bir sorudur.

Kızım benden dolayı, 4 yaşlarında internet ile tanıştı. Tabi hemen şaşırmayın, sadece benim belirlediğim sitelere girerek, elbise giydirme ve 4 yaşındaki bir çocuğun basitçe yapabileceği türden oyunlar oynuyordu.

Ama bir gün..

RFC 3514

urxalit

Netcraft´taki habere göre 1 Nisan 2003 tarihinde yayınlanan RFC 3514 ile ipv4 paketlerine bir güvenlik biti eklenecek ve bu bitin "good" veya "evil" olmasına göre güvenlik duvarları için paketleri droplamak çok kolay ve zahmetsiz olacak.

Eğer bu RFC hayata geçerse, ABD hükümeti (haberde doğrudan ABD hükümet kuruluşları için diyor) kullandığı güvenlik duvarlarını güncelleyip basitçe, kafasını bozan "terörist" ülkelerden gelen paketleri droplayabilir. Tabi Internet trafiğinin neredeyse %80´inin ABD´de aktığı düşünülürse o ülkeye de Interneti bloklamış olur..

İngilizcesi benden iyi olan arkadaşlar belki haberi çevirebilir.