Bilgi İşleyen Makina Olarak Beyin - 3

0
FZ
Bu toplantı ülkemizde bilgi işleyen makina olarak beyin ile ilgili konularda çalışan araştırmacıların bir araya gelmesini ve yaptıkları bilimsel veya uygulamalı çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunmasını sağlamak amacı ile 1995 ve 1997’de düzenlenen toplantıların devamı olacaktır.

Beyin ve Sinir Sistemi değişik disiplinlerin ilgisini çekmiştir. Bu toplantıda Antropoloji, Biyoloji, Dilbilim, Felsefe, Fizik, Güzel Sanatlar, Hukuk, Kimya, Matematik, Mühendislik, Psikoloji, Sosyoloji, Tıp gibi farklı disiplinlerin bu konuda yaklaşımları kavramsal düzeyde, günlük dille ele alınacaktır. Yarımşar günlük oturumlarda sunumların sonunda ilginç tartışmaların olması beklenmektedir.
Önceki toplantılarda kapsanan başlıca konular: Organ Olarak Beyin, Bilgisayarlar, Beyinin Enerji Sistemi ve Görüntüleme, Beyinin Evrimi, Örüntü Tanıma/Denetim, Beyinin Giriş-Çıkış Kanalları, Beyinin Gelişimi, Beyin, Sinir Sistemi ve Bilgisayar Ağları, Bilgisayarda Öğrenme, Beyinde Öğrenme ve Bellek, Öğrenmenin Moleküler Mekanizması, Psikoloji Açısından Beyin-Bilgisayar Karşılaştırması, Zihnin Fiziği, Yapay Zekanın Felsefesi, Yapay Zekada Vücut Beyin Problemi, Aklın Unsurları, Beyin Bağlamında Kaotik Sistemlere Bakış.

Bu toplantıda bellek, dil, duygu, yaratıcılık, karar verme, karmaşık sistemler gibi konulara ağırlık verilmesi düşünülmektedir, ancak toplantının konuları bu konularla sınırlı değildir.

Toplantı herkese açık ve ücretsiz olarak yapılacaktır.

Detaylı bilgi: http://www.cmpe.boun.edu.tr/beyin/beyin2005/index.htm

Görüşler

0
darkhunter
http://www.fazlamesai.net/index.php?a=article&cmode=nested&sid=3335#17983 8-D
0
FZ
Büyük bilimadamlarının kaderi: Ne dedikleri anlaşılsa da anlaşılmasa da çok popüler oluyor ve destek görüyorlar.

Penrose'un durumu da buna benziyor.

Üstadın tezlerine doğrudan karşı çıkan bir fizikçinin, Max Tegmark'ın "The importance of quantum decoherence in brain processes" başlıklı makalesini tavsiye ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Anjuta ve Glade ile Grafik Arabirim Geliştirme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, 19 Nisan Cumartesi günü İstanbul'da bir linux semineri düzenliyor. Internet Teknolojileri Derneği'nin ev sahipliği yaptığı seminer saat 15:00'te başlayacak. Seminerde, Anjuta yazılımı ve Glade kütüphanesi ile grafik arabirim geliştirilmesi anlatılacak. - Ayrıntılı Bilgi -

7D9 Demo Party - 19-20 Aralık 2009

Alcofribas

7D9 Demo Party; programlama, dijital sanat ve dijital müzik meraklılarını bir araya getiriyor. Her yıl düzenlenen 7DX Party serisinin sekizincisi 19-20 Aralık 2009 tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi’nde gerçekleşecek. Bilgisayarların sınırlarını zorlayan gösteri demolarına, demoscene’e, görsel programcılığa, dijital sanatlara ve dijital müziklere ilgi duyanlar bu organizasyonda bir araya gelecek. PC, Amiga, Commodore 64 gibi bilgisayarlar için programlama, grafik ve müzik alanında çok sayıda yarışma yapılacak.

Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi

anonim

15 Aralık 2007 tarihinde İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsünde başlayacak 40 saat süreli Uygulamalı Bilgi Güvenliği ve Beyaz Şapkalı Hacker Eğitimi, 6 hafta boyunca Cumartesi günleri, Bilgi ve Sistem Güvenliği konularında sertifikalı eğitmenler tarafından, birçok uygulamalı örnekler eşliğinde gerçekleştirilecektir.

Linux Semineri : Blender ile 3D Modelleme

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü Ankara'da bir linux semineri düzenliyor. Linux altında Blender özgür yazılımı ile üç boyutlu modelleme yapılmasının anlatılacağı seminer saat 18:30'da başlayacak. -Ayrıntılı Bilgi-

1. Linux ve Özgür Yazılım Şenliğinden yorumlar

tongucyumruk

Aslında bu haberi 4 bölümlük bir dizi halinde her günün akşamında girmeye niyetliydim ama organizasyon ekibinde falan olmamama rağmen o kadar yoruldumki ancak şimdi yazabiliyorum.

İlk olarak söylemek istediğim şey şu: "Hayatımda hiçbir zaman klonlanmayı bu kadar çok istememiştim." Seminerler 4 salonda paralel olarak yapıldı ve sabahtan akşama kadar orada olmama rağmen 3/4'ünü kaçırdım. Haliyle anlatacaklarım yalnızca girebildiğim veya hakkında birşeyler duyabildiğim seminerlere kısıtlı kalacak. Şimdi teker teker günlere göre incelemeye geçelim: