O'Reilly OSCON 2007 Sunumları Internet'te

0
FZ
Dünyanın önde gelen araştırmacılarının, geliştiricilerinin, sistem yöneticilerinin, hukukçularının ve cemaat önderlerinin katıldığı OSCON 2007 konferansındaki sunumların dosyaları Internet ortamına kondu. Ağzımızın suyunu akıtan konferanstan birkaç başlık vermek gerekirse:
A Taste of Haskell (Simon Peyton-Jones), Automatic Parallelization with GCC (David LaPalomento), Bytecode Translation: From .NET to Parrot (Jonathan Worthington), Databases Don't Matter (Emma McGrattan), High-performance JavaScript: Why Everything You’ve Been Taught is Wrong (Joseph Smarr), Machine Learning Made Easy with Perl (Lino Ramirez), Nested Data Parallelism in Haskell (Simon Peyton-Jones), Transactional Memory for Concurrent Programming (Simon Peyton-Jones), ZFS: Bringing Terabytes Under Control (Jay Edwards).

Bu kadar geniş çaplı ve derinlemesine içerikli konferansları Türkiye'de de görmeyi umuyoruz!

Görüşler

0
simor
Bu kadar geniş çaplı ve derinlemesine içerikli konferansların sunum dosyalarını da derli ve toplu olarak Türkiye'de görmeyi umuyoruz!

Çok güzel haber. Teşekkürler fazlamesai.
0
FZ
e-Taş geldi sanırım. Sanal kafa yaran türden :-p
0
simor
:))

İçten bir istek sadece.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Linux Semineri : Postfix E-Posta Sunucusu

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü (bugün) saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde linux semineri düzenliyor. Seminerde, birçok UNIX tabanlı işletim sistemi ile birlikte gelen ve yaygınca kullanılan Sendmail e-posta sunucusunun; performanslı, Sendmail uyumlu, güvenilir ve esnek alternatifi Postfix, bu seminerde tanıtılıyor. Bu seminerden sonra niçin hala Sendmail kullandığınızı bir kez daha düşünebilirsiniz... (http://www.linux.org.tr/seminer/)

Bilgi - IBM İleri Araştırmalar Merkezi / Kış 2007 Eğitim ve Seminerleri

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Dolapdere Kampüsü'ndeki Bilgi - IBM İleri Araştırmalar Merkezi'nde kış eğitimleri/seminerleri başlıyor. LPI sertifikasyon dökümanları çerçevesinde yürütülecek olan GNU/Linux eğitimlerinin de yer aldığı program hakkında detaylı bilgiyi CAS web sitesinde bulabilirsiniz.

BİLMÖK'09

ilke444

Bilgisayar mühendisliği öğrencilerinin sorunlarını paylaşmak, aralarındaki etkileşimi ve iletişimi arttırmak, mesleki ve kişisel gelişimlerine katkıda bulunmak gibi temel amaçlarla yola çıkan BİLMÖK, 5. yılında ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği desteğiyle ODTÜ Bilgisayar Topluluğu tarafından 27 Şubat - 1 Mart tarihlerinde, ODTÜ Kültür Kongre Merkezi Kemal Kurdaş Salonu'nda düzenleniyor.

Linux Semineri : Apache-PHP-Linux ile daha yüksek performans

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, 12 Eylül Çarşamba günü saat 18.30`da Ankara Üniversitesi`nde seminer düzenliyor. Apache, PHP ve Linux üçlüsü web uygulama geliştiricileri tarafından ceşitli nedenler ile yoğun biçimde tercih edilen bir kombinasyondur. Bu seminerde, ilgili yazılımların performans ayarları ayrıntılı bir biçimde tartışılacak ve yüksek performans için PHP uygulama geliştiricilerinin dikkat etmesi gereken hususlar ortaya konulacak. Seminer sonunda performansı %500 kadar arttırmanın mümkün olduğunu sizler de göreceksiniz.

7. Geleneksel Programlama Yarışması - ODTÜ

FZ

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu diyor ki: Ülkemizde programlamacılığın gelişmesine, GNU/Linux'un yaygınlaşmasına ve bilgisayar bilimcilerini bir araya getirmeye katkıda bulunmak, eğlenirken öğrenmek ve kazandırmak için yarışmamız üzerine düşen görevi başarıyla gerçekleştiriyor.

Bu sene yedincisini gerçekleştirdiğimiz yarışmamıza katılım hiç zor değil. Tek yapmanız gereken ön eleme sorularını çözerek 15 Nisan 2004 günü saat 23:59'e kadar bize göndermek. Sorular üzerinde istediğiniz kadar düşünebilirsiniz. Çözüm yolunu bulduktan sonra yazacağınız C veya C++ dillerindeki programınızı sınayarak bize gönderebilirsiniz. Üstelik başvuruda bulunmak için tüm sorulara çözüm bulmak zorunda değilsiniz.