2001´in sonu ve Fazlamesai.net

0
butch
2001 yılının son düzlüğüne girildi. Artık fazlamesai.net ile ilgili bir sene öncesine ait verilere sahip olduğumuzdan geçen bir senenin sorgulamasını hep beraber yapabiliriz dedim. Hem belki bu vesileyle önümüzdeki yıl kitlemizi ve hitlerimiz nasıl büyütebileceğimiz konusunda bize yeni fikirler verebilirsiniz.

Yukarıdaki grafikte lacivert renk o aya ait toplam hiti, kırmızı ise anasayfa hitini gösteriyor. Ayrıca ek bir bilgi:
Üyeler: 60 (Kasım 2000) - 559 (şimdi)
Yorumlar: 33 (Kasım 2000) - 1236 (şimdi)
Yazılar: 35 (Kasım 2000) - 605 (şimdi)

ve siteye 50'nin üzerinde üye tarafından 300'ün üzerinde yazı yollanmış.

Fazlamesai.net kitlesinin ne boyutlara geldiğini anlamak için rakamlara gerek yok aslında ama benim sorum sizce bu ivme yeterli mi? Değilse bunu nasıl arttırabiliriz?

Fikri olan...

Görüşler

0
Max
Bence yapilmasi gerekenlerden biri artik fazlamesai nin IT sektorunde su ve ekmek gibi bilinmesini saglamak, simdi bilinmiyormu denilecek evet biliniyor ama ben IT Pazarindaki buyuklerden bahsediyorum. Bu insanlarin dikkatlerini biraz daha cekersek ki cekecegiz buna eminim en buyugu pazar gunu olacak bu gorusmenin :) , belki finanssal bir destekle fazlamesai holding olusur. :)
Bir diger konu ise outsourcing, eminimki sayfaya giren bir cok insan varki is arayan belki bu insanlar burdan bisiler destek olarak verilebilir.
Diger konu ise Fazlamesai Radyo :))
0
PCc0d3r
ben hala fm takimi cok takdir ediyorum
sizimle ilgili aklimdaki en buyuk soru su: bu adamlar 7/24 servis basindalar peki ya mali destek
bunlarin isi gucu yok
bir zahmet bu sorumu cevaplarsaniz sevinirim...
0
SHiBuMi
Sundance bu konuda benden daha bilgili ve deneyimlidir, ama bana öyle geliyor ki IT Pazarındaki büyüklerden pek fazla hayır gelmez. Bu konuda en önemli kriterlerden birisi fazlamesai ekibinin hangi alanlarda proje üretebileceği ve ellerinde bu projeyle ilgili somut bir şeyler taşıyor olmaları. Bir anda herkesin dahil olduğu projelerden çok, çekirdek bir ekiple başlayıp geliştikçe Maxin dediği gibi outsourcing yapılarak geçmişte de bir ara konuştuğumuz freelance birliği gibi bir yapı ortaya çıkartılabilir. Sonuçta bu, çekirdek ekibin ne yönde gitmek istediğine bağlı bir durum :)
0
sundance
Büyüklerden hayır gelmez de, para gelebilir :) Bizim temelde hedeflerimizden biri Slashdot-vari bir venture, yani içeriğe müdahale etmeyecek bir grubun parçası olmak, içeriklerini zenginleştirirken kendi projelerimiz için nefes alma alanı oluşturmak.
Zamanında benzer bir şeyi İxir çatısı altında adım adım gerçekleştiriyorduk, sağolsunlar patladılar, elektrikli.com diye bir proje de güme gitti bu sayede.

FM takımı ne yapar, 7/24 makina başındadırlar da para nerden gelir ? Valla para pek gelmez, fakat birarada olmak için öyle ciddi bir paraya da ihtiyaç yoktur, dahası para olduğunda bile birarada olmayan insanların yanında asıl kriter birliktelik. Biz de buradan hareket ettik, allaha şükür ne açız ne açıktayız :))) Gittikçede daha bilgileniyoruz, güçleniyoruz. Ama ne demişler Güce dönüşemeyen bilgi, melankoliye dönüşür Biz o virajdan dönmeyi hedefliyoruz :)
0
FZ
Var ya yani elektrikli.com dediniz yaramı deştiniz! Güzel günlerdi, güzel başlangıçtı, pek çok bilgisayar bağlantılı tanıdığımdan pek çok övgüler almıştım site ile ilgili. Off, off...

Hmm, sanırım bu kadar melankoli yeter ;-)

Bakalım somut öneriler neler....
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

fazlamesai.net'e soralım: Satıcılar neden OO.org yüklü bilgisayar satmıyor?

FZ

Soru orijinal değil, açık, özgür kod dünyasının ve Debian camiasının öncü isimlerinden Bruce Perens'e sorulmuş bu soru bir röportajda. Bruce Perens de bu konudaki şaşkınlığını gizlemiyor:
Eğer OpenOffice.org bu kadar makul bir alternatif ise neden donanım satan şirketlerin gittikçe artan oranda bu yazılımın kurulu geldiği bilgisayarları sattıklarını görmüyoruz?

Açıkçası bir bilgisayar satıcısının bakış açısından baktığımda neden her satılan PC´ye bir OpenOffice yüklemediklerini anlamıyorum. Bunu yapabilecek durumdalar, bu onlar için gayet kolay bir iş.

Belki de gidip o satıcılarından birine sormalıyım bunu ancak şu salakça cevabı almaktan korkuyorum: 'O yazılımı download edebilirsin.' Kimbilir belki de pazarlama dahileri henüz oralara varamamıştır.

Eğitimde Bilgisayar Dergisi (Retro/pdf)

Alcofribas

80li yıllardan yine güzel bir dergi örneği. Hemen hemen hiçbir yayının bulunmadığı, mevcut olanların ise marka bağımlı olduğu düşünülürse, bu dergi değişik platformları kapsaması sebebiyle gerçekten farklı bir değer ifade ediyor.

Ulusal Dağıtım (ULUDAĞ) projesi

coskung

TÜBİTAK’ın Linux projesi tam gaz

Türkçe destekli yaygın bir işletim sistemi ağı oluşturulmasını hedefleyen TÜBİTAK-Uludağ projesinin ilk masaüstü sürümü 2004 yılı sonunda tamamlanacak. Haberin devamı:
http://www.ntvmsnbc.com/news/271322.asp

Ayrıca uludağ projesinin sayfasını da ziyaret edebilirsiniz: www.uludag.org.tr

GNU İş Başında

FZ

Sevgili Açık Kaynakçılar, Özgürcüler, İmececiler,

Sizler şimdi konu satırına bakıp, "Nereden çıktı bu GNU? Hep iş başında değil miydi ki?" diyeceksiniz.

Efendim mevzu şu:

İstanbul Bilgi Üniveristesindeki sunumda "afazi, celbedilmiş afazi, hediye bilgi, safsata, vesaire" gibi kavramlar dile getirilip etraflıca ne oldukları anlatılmıştı. Ancak aşağıdaki örnekle perçinlenip "koleksiyonerler için özel olarak paketlemekte" fayda var.

Özgürlük hakkında...

pismikrop

Dün yaşadığım bir olay internet ve lisans özgürlükleri hakkında aklıma ciddi şüpheler getirdi. Dünyaca ünlü günlük yazılımı b2evolution'a birisi kürdistan bayrağı açıp, Türkiye'nin yarısından fazlasını içerisine alan Kürdistan haritası gösterdi.

Ben elimden geldiğince böyle bir ajitasyona kanmamaları gerektiğini söyledim. Ama nafile! Hesabımın kapatılacağını söylediler. Şimdi tüm fazlamesai.net okuyucularına soruyorum: Sizin yaptığınız özgür bir yazılıma birisi Türkiye'nin yarısını içerisine alan (?) Kürdistan yerelini koymasını isterse kabul eder misiniz?

Özgürlük bir terörist devletin eylemlerine yardım edecek kadar ileri gider mi?