İlgili Yazılar

Polonya'da neler oluyor?

coskung

ACM tarafından düzenlenen üniversitelerarası programlama yarışmasını, Polonya'dan Varşova Üniversitesi kazandı. Bu yılın başında Google'ın da Polonya'da bir araştırma merkezi açması acaba tesadüf mü?

Hey! Kitabım Nereye Kayboldu?

tongucyumruk

Amazon Kindle kullanıcıları 16 Temmuz 2009 tarihinde yataklarından kalktıklarında şaşırtıcı bir manzara ile karşılaştılar. Kindle'larına yükledikleri bazı kitapların yok olduğunu, kitapların ücretlerinin de hesaplarına geri yatırıldığını gördüler. Sanki kitaplar hiç alınmamıştı...

Stephen Hawking Artık Yok

tongucyumruk

Kozmolojinin parlayan yıldızı, bilim/bilimkurgu konulu TV yapımlarının vazgeçilmez ismi, yirminci ve yirmibirinci yüzyılın en önemli bilim insanlarından biri Stephen Hawking, Pi günü, sabaha karşı aramızdan ayrıldı.

Hawking, 76 yıllık hayatına fizik/kozmoloji alanında devrimsel çalışmaları, ALS hastalığını, iki evliliği, pek çok popüler bilim kitabını, politik aktivizmi, popüler bir TV karakteri...

Çok küçük bir dünyada yaşıyoruz artık!

sundance

Gerçekten de Internet dünyayı küçültüyor. Eğer öyle olmasaydı, Holland Car'ın Etyopya'ya satmaya başladığı süper şahane Dodge görünümünde Docc arabalardan haberimiz olabilir miydi?

Hala uyuklayanlar, direksiyondaki ambleme dikkat etsinler...

Green Peace'ten Elektronik Firmalarının Yeşillik Karşılaştırması

auselen

Greenpeace'in sitesinde bulunan karşılaştırmada yakından tanıdığımız bir çok elektronik firmasının 'yeşil' ürünler konusunda ne kadar hassas olduğunu görebilirsiniz.

Microsoft'tan Nokia'ya bir çok firmanın bulunduğu bu sayfada firmalar Greenpeace'in belirlediği kriterlere göre sıralanıyor.