Güle güle Unity, tekrar hoşgeldin Gnome

https://www.theregister.co.uk/

5
butch

Görüşler

1
KiPSOFT_

MiR vardı ne olacak ona. Yazık oldu. X11'den kurtuluyorduk.

1
tongucyumruk

MIR (upstart, unity ve diger pek cok Canonical projesi gibi) klasik NIH sendromundan icat edilmis ve hicbir zaman GNU/Linux dunyasinda genel kabul görme ihtimali olmayan bir proje.

X'i yeni bir seyle degistirmenin ne kadar gercekci bir "ihtiyac" oldugu basli basin bir tartisma konusu tabi ama eger X'ten kurtulmak konusunda cok istekliyseniz Wayland projesine bakmanizi tavsiye ederim.

1
KiPSOFT_

Tabi ki de Wayland'ta önemli bir proje fakat bildiğiniz gibi açık kaynak olmayan driverlarda sorunlar mevcut bu sebeple arkasında güçlü bir şirket olması belki bu driver sorununu çözer diye ümit etmiştim.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Gnome 2.14 duyuruldu!

larweda

Sevdiğimiz Gnome masaüstü yönteicisinin 2.14 sürümü resmen duyuruldu. Yeni sürümde ne değişiklikler olduğuna bakabilir ya da dağıtım notlarına (release notes) göz atabilirsiniz. İlk bakışta asıl amaçlananın performans, hız ve hafıza kullanımı konusunda ince ayarlamalar olduğu anlaşılıyor. Konu hakkında /.   haberi.

Gnome 2.10

kumbi

Gnome 2.10 çıktı. Vatana millete hayırlı olsun:

http://www.gnome.org/start/2.10 Yeni özellikler, eklenen yazılımlar ve ekran görüntüleri için buraya müracat ediniz ;-)

Kurmadan denemek isteyenler için LiveCD de hazırlamışlar, ellerine sağlık, sağolsunlar var olsunlar. En kısa sürede FM takipçilerinden izlenimlerini bekliyoruz. Yeni GNOME'un iyi yönleri, kötü yönleri, avantajları, kullanım kolaylıkları, vs.

Ubuntu Sunucu Rehberi

anonim

Türkçe Ubuntu Sunucu Rehberi Özgür Karataş tarafından duyuruldu. Bu rehber sayesinde Ubuntu GNU/Linux'un server sürümünü kullanmak isteyen, daha çok sistem yöneticisi seviyesinde herkes faydalanabilir ve zenginleştirme çalışmalarına katkı sağlayabilir.

Shipit, Ubuntu Fesity ile Siparişe Başlıyor

Titus

Ubuntu Linux'un dağıtım yöntemi olan Shipit Ubuntu Edgy ile devre dışı kalmıştı. Ama öyle görünüyor ki Ubuntu Feisty ile ücretsiz CD dağıtımı tekrar başlıyor.

Ubuntu Türkiye

sunriseright

Türkçe konuşanlar için bir grup ubuntu linux kullanıcısı http://ubuntu-tr.com sitesi ve freenode'daki #ubuntu.tr IRC kanalını faaliyete soktu.