İlgili Yazılar

Detaylı bir NT - GNU/Linux Kıyaslaması

FZ

Şimdiye dek pek çok tartışma yaşandı, pek çok kaynak incelendi. Bilen biliyor diye de geçiştirebiliriz ama bu konuda derli toplu ve bir hayli detaylı kıyaslamalı bilgi sunan bu önemli kaynağı es geçmek istemedik.

Söz konusu sitede (NT dediğine bakmayın) Win2000 işletim sistemi ailesi ile GNU/Linux pek çok bakımdan, kategorize edilmiş şekilde madde madde kıyaslanıyor. Bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım, okuyalım, fikir sabihi olalım.

MS Exchange Uyumlu GNU/Linux

DJENGIN

Novell, yeni “Ximian® Connector for Microsoft Exchange” çözümüyle Linux masaüstü kullanıcılarının Microsoft Exchange 2000/2003’e erişimlerini sağlıyor. Bu yeni çözüm sayesinde Linux masaüstü kullanıcıları Microsoft Exchange’deki e-postalarına, takvimlerine, grup programlarına, adres defterlerine, görevlerine, klasörlerine ve taslaklarını erişip, bunları kolayca yönetebilme olanağına kavuşacaklar. Novell, ‘oneNet’ vizyonunun bir göstergesi olan ‘Ximian Connector for Microsoft Exchange 2003’ün, sayısı hızla artan kurumsal Linux masaüstü kullanıcılarının Exchange ile birlikte çalışma ihtiyaçlarına cevap vereceğini belirtti. Ximian Evolution ile birlikte çalışan Ximian Connector for Microsoft Exchange, Linux tabanlı sistemlerle kişisel ve grup bilgi yönetimi çözümü sağlamış oluyor. Böylece Novell, farklı sistemleri birbirleriyle ilişkilendirerek kullanıcılara gereksinim duydukları kaynaklara istedikleri zamanda erişme olanağı tanıyor.

Open Source File Sharing

anonim

Windows`daki imesh`ler, kazaa`lar, napster`lar hepsini bir kenera bırakın. kurtuluş open source`da dememiş miydik size? giFT (internet file transfer), açık kaynak kodlu bir dosya paylaşım programı ve shareware programlardan eksiğinden çok fazlası var. hımmm bunu kanıtlamak lazım, şöyle ki: matrix`in 538 mb`lik divx filmini indiriyorum şu an, darısı sizin başınıza...matrix divx yazdığımda yaklaşık 10 tane sonuç buldu ve elbette bu bağlantıların en yavaşı 56 k modemde 2.5 kb'lık bir dosya transferine sebep oluyor, eğer bağlantınız hızlı ise gerisini siz düşünün...
Bunun dışında sadece video değil her ama her türlü dosyayı aratabiliyorsunuz, yeterki karşıdaki adam sharing'e açık tutmuş olsun... ne diyim artık gözümüz aydın...
gift.sourceforge.net

Alt Linux 2.2 Junior

anonim

ALT, Rus kaynaklı bir dağıtım olduğu ve uluslarası kullanıma fazla yatırım yapmadığı için fazla bilinmiyor. Yoksa Alt ın 4. büyük dağıtım olmaması için hiçbir sebep yok. Alt özellikle Mandrake kullanıcıları tarafından kesinlikle denenmesi gereken bir dağıtım.

Linux 10 yaşına bastı!

larweda

Dün, (25 Ağustos 2001) Linux 10'uncu doğumgününü kutladı. Kimileri hala heryerde Windows görme hayalleri kuradursunlar, birçok insan Microsoft'u sadece gerekirse kullanılacak bir alternatif olarak görmenin mutluluğunu yaşıyorlar. Bakın Linus 10 sene önce ne söylemiş:
"I'm doing a (free) operating system (just a hobby, won't be big and professional like gnu) for 386(486) AT clones."
Ben 386(486) mimarisi için (ücretsiz) bir işletim sistemi geliştiriyorum. (sadece hobi olarak, gnu gibi büyük ve profesyonel olmayacak) :)
-Linus Torvalds, 25-Aug-91