İlgili Yazılar

GoogleX

anonim

Google yazılım mühendislerinden Chikai Ohazama, Google arama motorunun ana sayfası için hazırladığı bir alternatif tasarımı Google Labs üzerinden yayınladı. Ancak tasarım bir süre sonra Google Lab'dan geri çekildi...

Google'dan Açık Kaynak Kodlu Projelere Destek

anonim

Google, Google Code adını verdiği hizmette artık açık kaynak projelerine destek veriyor.

Google Code hizmetinde görüldüğü üzere, Google tıpkı Sourceforge gibi bir açık kaynak projelerine ücretsiz hosting hizmeti veriyor. Böylelikle Google açık kaynak projelerine verdiği önemi ve desteği bir kez daha gözler önüne sermiş oldu.

Google Gmail ile Chat'i Birleştirdi

Skeleton

Google, Gmail kullanıcalarının ayrı bir chat programı gerektirmeden diğerleri ile metin mesajları gönderip/alabileceği bir servis olan Gmail Chat'i duyurdu. Bu yeni özellik ile Gmail içerisinde nerede olursanız olun, kontak listenizdekilerin durumunu görebilecek ve onlarla konuşabileceksiniz. Bunun yanında yaptığınız görüşmeleri Gmail hesabınıza kaydetme özelliği de mevcut.

Google Yardımıyla Kendi TLD'nizi Yönetin: Nomulus

tongucyumruk

Eğer alan adı dünyasını bir süredir takip ediyorsanız biliyorsunuzdur, uzun bir süredir ICANN'in "para varsa varım" politikası sayesinde gerekli ücreti ödeyip altyapınızı da kurduktan sonra .ninja, .xyz veya .google gibi kendi TLD'nizi (TLD = Top Level Domain, Üst Seviye Alan Adı) kurabiliyorsunuz.

Google sayesinde, artık kendi TLD'nizi çok daha kolay bir şekilde kurup...

BSA nedir ?

anonim

"BSA nedir" Google da aratıldığında ilk sıradaki bağlantıda EMO (Elektrik Mühendisleri Odası) sitesinde Ethem DERMAN tarafından yayınlanmış bir makale bulunmakta. Çok çarpıcı. Kesinlikle okunmalı.

Adres: http://e-dergi.emo.org.tr