İlgili Yazılar

Gelecek Linux 1.0

anonim

En önemli özelliği sitesinde de belirtildiği gibi "Her uygulama ile ekrana ve yazıcıya Türkçe yazma ve bastırma desteğini orijinal olarak içinde barındıran ilk ve tek dağıtım" olan Gelecek Linux, Gelecek Linux Sistemleri firması tarafından hazırlanmış. 3 CD halinde ve Türkçe StarOffice 5.1 ile beraber gelen Gelecek Linux, bizleri yüzlerce dolar lisans ücreti ödemekten kurtaracak ve sonunda Linux altında adam gibi bir Türkçe masaüstü ve ofise kavuşturacak gibi gözüküyor. Gelecek Linux'u FTP yansısından indirebilmeniz mümkün. Web sitesine ise http://www.geleceklinux.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Mandrake ve HP elele

sundance

Dün yapılan bir basın açıklamasına göre bundan böyle -dünya çapında- HP Desktop bilgisayarlarıyla birlikte Mandrake 9.1 dağıtımı seçenekli olarak gelebilecek.

Dünyada 'Linuxu sonuna kadar destekliyoruz, pazara kadar değil mezara kadar Linux' diyen HP ve IBM'in Türkiye'deki desteği malum, bakalım ne zaman HP Türkiye'den gidip Mandrake install edilmiş PC'ler alabileceğiz ? Bakalım bu dünya çapı bizi de alabilecek kadar büyük mü ?

Linux Zamanlayıcı Konusunda Açıklayıcı Makale

raistlinthewiz

Uzun zamandır gelişmektirilmekte olan kernel 2.5 ile ilgili sık sık haberlere rastlıyoruz: Yeni O(1) zamanlayıcı (scheduler), NUMA hafıza desteği vs.

İşte linux gazette'de çıkan bir makalede bu konular oldukça sade ve anlaşılır bir şekilde açıklanmış:

http://www.linuxgazette.com/issue89/vinayak2.html

Enteresan Eylemler

roktas

Bilgisayar monitörlerini sineksavar kılanlara "hmm" dedirtecek bir soru: Yazıcıya MP3 çaldırmak mümkün mü? Eh en azından şu komut bunu yapıyorsa mümkün :-)

lpr -Pmp3 Wally Pleasant - In Love with a Geek.mp3

Buyurun buradan okuyun. "Geek" olmak kolay mevzu değil...

Kaynak: Debian Weekly News (03 Şubat 2004 baskısı)

E-Lapis Dergisi Çıktı (Sayı 1)

anonim

Gönüllü olarak hayata geçirmeye çalıştığımız projelerden birisi olan e-lapis online derginin ilk sayısı çıktı. PDF formatında indirilebilir.