İlgili Yazılar

MyObjects Zend'in PHP 5 Yarışmasında 7. Oldu

resilence

MySql ve PHP 5 nesne kalıcılık kütüphanesi (Object Persistence Library) uygulaması olan MyObjects, Zend firmasının düzenlediği Php 5 programlama yarışmasında 150'den fazla uygulama içerisinde 7. oldu.

MyObjects BSD lisansı ile dağıtılan bir uygulama, yani ticari olsun ya da olmasın her türlü php uygulaması MyObjects ile geliştirilebilir ya da MyObjects entegre edilerek geliştirilebilir. Uygulamanın genel amaçları ve özellikleri şöyle:

PHPLiveX: Hafif ve Kolay PHP-Ajax Kütüphanesi

anonim

PHPLiveX diğer php-ajax kütüphanelerinin çoğunda olduğu gibi php fonksiyonlarınızı JavaScript ile çağırabilmenizi sağlıyor. Ancak PHPLiveX'in xajax ve sajax gibi kütüphanelerden farkı çok daha az kod yazarak ve daha basit bir şekilde kullanılabilmesi.

Artık Türk Yapımı Bir Forumumuz Var

anonim

Evet artık bizimde kendimize özgü bir forumumuz var. Forumun Adı phpKF (php Kolay Forum). Yapan arkadaş, forumu 6 ayda yaptığını yazmış ve tamamen ücretsiz olarak kaynağını da açmış.

PHP ve SUN Microsystems

yalcink01

NewsForge'deki habere göre PHP ve Sun Microsystem işbirliğine gitmişler ve bugün yeni ürün hakkında açıklama yapılacakmış. Sitedeki habere göre PHP, bundan sonra Java Sunucular içinde gömülü halde gelecek ve birtakım özel araçlar sayesinde oldukça performanslı çalışacakmış. Haberin çevirisi buradan okunabilir. Biraz kabataslak oldu, kusura bakmayın.

Php Yumurtası

cbc

Uzun süredir kullanılan PHP'nin sürpriz yumurtası ortaya çıktı:

Bir örnegi için:
http://fazlamesai.net/?=PHPB8B5F2A0-3C92-11d3-A3A9-4C7B08C10000

Editörün Notu: Bu yumurtaya karşılık tabağı boş yollamıyoruz ve bir de şu yumurtaya göz atın diyoruz ;-)