İlgili Yazılar

Slackware 9.0 RC1

mos

Dünyaca meşhur ve ilk GNU/Linux dağıtımlarından biri olan Slackware Linux 9.0'in ilk deneme sürümü ftp.slackware.com adresinde. Bu surumdeki bazi yenilikler: 2.4.20 Linux kernel, KDE 3.1, GNOME 2.2,XFree86 4.3.0,gcc-3.2.2

Galiba sonunda geliyor..

Matrix de UNIX Kullanıyor!

sundance

Evet, yanlış okumadınız, bahsettiğimiz Neo'nun kral olduğu Matrix evreni. Linux Security.com'da yeralan haberde, Trinity'nin bir sistemi kırmak için bir Unix terminalden nmap ve ssh v1 kullandığı gözüküyor

Nmap'i bir filmde göreceğimi tahmin etmezdim açıkcası :) Tabi ssh v1'ın ortadan kalkalı bir müddet olması ve Matrix'in güvenlik listelerini takip etmeyip, script kiddielere davetiye çıkartması üzücü :)

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu IX. Geleneksel Programlama Yarışması

hayalci

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu'nun düzenlediği Geleneksel Programlama Yarışması'nın dokuzuncusu için ön elemeler başladı. Finali 30 Nisan 2006'da yapılacak olan yarışmanın ön eleme sorularına ve yarışmayla ilgili detaylara http://yarisma.cclub.metu.edu.tr adresinden erişilebilir. Son cevap gönderme tarihi 20 Nisan 2006 olan ön eleme sorularının puanlandırılmasıyla seçilecek olan finalistler, 30 Nisan 2006 tarihinde ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nde yapılacak olan finale katılmaya hak kazanacaklar. Ayrıca finallerden bağımsız olarak özel ödüllü bir soru da tüm yarışmacılar tarafından cevaplanabilir. Finalde dereceye giren ve özel ödüllü sorudan en yüksek puan alan yarışmacılara finalle aynı gün düzenlenecek olan törende ödülleri verilecektir. Dünyadaki benzerleri arasında (IOI, ACM, Tübitak) Linux platformunda düzenlenmiş yarışmaların ilki olma ayrıcalığına sahip olan yarışmaya, bilgisayar bilimine ilgi duyan ve gönül veren tüm üniversite lisans öğrencileri davetlidir.

İzmir´de Linux Around The World Konferansı

o_ozardic

Linux International Başkanı Jon "maddog" Hall, 10 Ocak 2003 Saat:13.00'da İzmir Ekonomi Üniversitesi'nde "Linux Around The World" konulu bir konferans verecek.

Yer: İzmir Ekonomi Üniversitesi. Balçova Kampüsü Konferans Salonu

Konferansla ilgili bilgiye buradan ulasabilirsiniz

Linux+ Magazine eski sayılarına ücretsiz sahip olun

anonim

Linux+ Magazine ücretli olarak satılan bir Linux dergisiydi. Bir süredir eski sayılarını internet üzerinden ücretsiz dağıtmaya başlamışlar. Merak edenler, dergi kültürü olanlar eski sayıların ücretsiz pdf versiyonlarına buradan erişilebilir.