ileti

ileti


0 takip ediyor | 0 takip ediliyor


Bilgi alanları


İlgi alanları

Akademik Dürüstlük ve Ödevlerini Başkasına Yaptırmak Üstüne ( 23)

Ödevler mantık seviyesinde verilmediği takdirde genelde sadece maddi kayıp olduğuna inanıyorum.

fazlamesai.net'e soralım: Genç bir yazılımcı adayına ne tavsiye edersiniz? ( 45)

Estağfurullah herkes istediği yorumu yapmakta serbesttir.
Daha önceki yorumlarınızda yazdığınız yorumdan bir alıntı:
"Ortalıkta nice bilgisayar yüksek mühendisleri var ki iki satır kod yazamaz; çalışmayan bilgisayarın neden çalışmadığı konusunda fikir yürütemez... "
Kesinlikle size katılıyorum . Sebebini kendimce şöyle açıklayabilirim. Bilgisayara meraklı arkadaşların eğer ÖSS puanı biraz daha düşükse, Türkiyede ilk sıralarda olmayan bir okulda bilgisayar mühendisliği okuyacağıma , 1. sınıf ( ki aslında üniversiteleri sınıf ayrımına koymak istemiyorum sadece anlaşılması daha kolay olur diye böyle bir ibare kullanıyorum) bir okulda başka bir bölümde okurum, bilgisayarımı geliştiririm zihniyetleridir. Hal böyle olunca en iyi okulların bilgisayar mühendislikleri Türkiye'de derece yapmış ama ne olacağı hakkında pek bir fikir sahibi olmayan kişiler ile doluyor(istisnalar kaideyi bozmaz). Dolayısıyla bu insanlardan da 4-5 yıl sonra çıkıp bilgisayarı çok sevmelerini, işlerine hayran olup çok iyi kod yazmalarını beklemek bence çok yanlış. Böyle insanlara bakıp, bilgisayar okumasanız bile olur , bilgisayar okuyan bir insanın seviyesine ulaşmanız o kadar da zor değil demek;

Alıntı:
1. Merak, öğrenme isteği ve enerjisi
2. Sabır ve çalışkanlık,
3. Kod yazacak olanlar için yetenek (IQ yeterli değil, yetenek şart)
4. İngilizce
/Alıntı

hepsi bu demek açıkçası bana biraz ters geliyor.Bu bahsettiğiniz zihniyet ile kimsenin branşlaşmış bir dalı okumasına gerek yok. Matematik,fizik,kimya bütün bilimlerin atasıdır (ki canı gönülden katılıyorum) . Bunlardan birini okuyun sonra bilgisayarcı(yada başka bir branşta) başarılı olursunuz.Belki eskilerde böyle idi ama bugün lüften bilgisayarcı olmak isteyen bilgisayar okusun.
Merak ettiğim bir konuda Türkiye'de alaylılar ile mekteplilerin yeteneklerinin bu derece karşılaştırıldığı başka bir meslek dalı var mıdır?
Bunları okuyan insanların aklına hemen saydığım temel bilimleri okumuş çok bilgisayar konusunda cok başarılı olmuş insanları gelebilir.Gerçek şu ki bu kişilerin çok zeki ve azimli oldukları , sorunun bilgisayar biliminin bu bilimlere olan yakınlığından çok, arkadaşların yüksek IQ seviyelerinden olduğu , el attıkları herhangi bir branşta başarılı olacaklarıdır.
Bu yorumlar 2 kişi arasında gidip geldiği için kişiselleştiği inancındayım.Buradaki insanlarıda düşünerek CEVAP VERMEMİ GEREKTİRECEK ÖNEMLİ BİRŞEY OLMADIĞI SÜRECE bu konuya yorum yazmayacağımıda belirtmek isterim.

fazlamesai.net'e soralım: Genç bir yazılımcı adayına ne tavsiye edersiniz? ( 45)

Kesinlikle yazdıklarınıza katılıyorum ama daha önceden de dediğim gibi mesajı yazan arkadaş zaten kararını vermiş. Yazılımcı olmak istiyor. Bu saatten sonra (ŞARTLAR ELVERDİĞİ HALDE) bilgisayar yerine matematik okuması,elektrik vsvs okuması sizcede çok anlamsız değil mi?
Sizin bahsettiğiniz olaylarda ki kişiler kararlarını bu arkadaştan çok daha geç vermişler. Lütfen iki olayı birbirine karıştırmayalım ve doğru bilgilendirelim.

fazlamesai.net'e soralım: Genç bir yazılımcı adayına ne tavsiye edersiniz? ( 45)

Bırakın bilgisayar konusunda,hayat yarışında bile 30 yıllık deneyimim yok :) ama neyseki bütün bunlar yorum yapmamı engellemiyor. :)
Hayatınızda gördüğünüz en etkileyi programcı olan mikrobiyolog arkadaş, acaba mikrobiyolog olmak için geçirdiği vakti bilgisayar mühendisliğindeki derslerine harcasa sizce kötü mü olurdu? Eğer bu arkadaş bilgisayar programı yazmaktan çok fazla zevk alıyor ise inanın bana bilgisayar mühendisliğinde okumayı mikrobiyoloji okumaya tercih ederdi.Yok eğer zevk almıyor sadece bu işte iyi olduğu için yapıyorsa sadece şunu söyleyebilirim yaptığı işte pek mutlu olduğunu sanmam.
Kesinlikle her programcı olacak insan bilgisayar okusun veya okumalı diye iddiam yok. Ama gördüğüm durum şu ki ömrünün baharındaki bu arkadaş henüz üniversite sınavına girmemiş bile. Eğer bilgisayarı gerçekten çok seviyorsa matematik mühendisi olmayı (şu an için) aklından bile geçirmez. Ama olur ya mesaj şu şekilde gelirdi
"Arkadaşlarım,abilerim,ablalarım ben ÖSS ye girdim ama bilgisayar mühendisliğini kazanamayacağım ama programcı olmayı çok istiyorum acaba mikrobiyolog olsam arada kendimi geliştirsem okulumu bitirince programcı olabilitmiyim ne dersiniz?"
diye sorarsa sizin bu cevabınız bir anlam kazanır.
Bilgisayarcı olmak için (ŞARTLAR ELVERDİĞİ HALDE) matematik mühendisliği okumak çok anlamsız, lütfen kendimizi kandırmayalım.
Sözlerimin "matematik mühendisinden (veya diğer başka bölümlerden) bilgisayarcı olmaz" anlamı çıkarmaz iseniz sevinirim. Aklın yolu bir dümdüz gitmek varken diye dolambaçlı gidelim ki...

fazlamesai.net'e soralım: Genç bir yazılımcı adayına ne tavsiye edersiniz? ( 45)

Kesinlikle katılıyorum. Eğer şu an ne olacağına karar verdiysen bu yolda ilerle ki bu da en iyi alakadar olduğun konunun okulunu okumak ile olur. Eğer imkanın el veriyorsa ve gözün yiyorsa :) (şehir dışında okumak dahil) kesinlikle bilgisayar mühendisliği oku.Gerçekten istekliysen hangi okulda okursa kendini geliştirip bir yere varacaksın.