İlgili Yazılar

iPod: Eğlence cihazı olmanın ötesine geçti!

FZ

iPod yığınla müzik ve videoyu taşıma çılgınlığını patlatmakla ve daha çok insanı Apple markası ile tanıştırmakla kalmadı. Cihazın güçlü donanım altyapısı çok farklı alanlarda kendine yer buluyor.

Tıbbi görüntüleme alanında uzman olan UCLA profesörü Dr. Osman Ratib karmaşık tıbbi verilerin görüntülenmesi için meslektaşlarının yüzbinlerce dolarlık cihazları kullanması problemine bir çare bulmak amacı ile Apple donanımı üzerinde çalışan OsiriX isimli açık kodlu bir görüntüleme yazılımı geliştirdi. Programcı ve radyolog dostu Dr. Antoine Rosset ile çalışan Osman Ratib geliştirdikleri platformun çok daha pahalı benzerleri ile hemen hemen aynı işlevselliği sunduğunu, doktorların buna erişmesinin çok daha kolay olduğunu ve açık kaynak modelini desteklediğini belirtti.

İyi güzel ancak iPod nerede devreye girdi?

Micros~1, MAC için IE desteğini çekiyor

yilmaz

Microsoft, sitesinde 31 Ocak itibariyle MAC için Internet Explorer 'a destek vermeyeceğini açıkladı. Aynı zamanda ufak bir de not var Safari kullanın diye. Microsoft da artık başka browser tavsiye ediyorsa :)

Linux ve MacOS X

anonim

Apple ADC'den gelen bir mailde ilginç bir haber vardı. Apple'ın yeni işletim sistemi MacOS X Linux shared library leri kullanacak gibi gözüküyor, hatta linux emulator da yeni sürümde default olarak çekirdeğe eklenecekmiş, bunların gerçek olup olmadığını yeni sürüm çıktığında göreceğiz. Bu oluşum gerçekleşirse eğer, Apple'ın Linux a desteği büyüyecek gibi gözüküyor.

iPod Ailesi'nin Yeni Üyesi!

parsifal

iPod ailesinin yeni üyesi iPod nano aramıza katıldı. 2 GB ve 4 GB'lik seçenekleri ile iPod Shuffle'ın abisi olan ürün hakkında daha fazla bilgi için buraya bakabilirsiniz.

Editör'ün notu: "Ah birde alo diyebilseydim" diyenlerde buraya baksınlar.

Yellow Dog Linux 2.0 çıktı!

PCc0d3r

PowerPC'ler için başlıbaşına bir işletim sistemi olan Yellow Dog Linux 2.0 çıktı.
Daha fazla bilgiye sitesinden ulaşabilirsiniz : http://www.yellowdoglinux.com/