Apple'ın Sunucu Pazarına Girişi

0
anonim
Apple firması Mac OSX ile süper şık dizüstü bilgisayarlarıyla son kullanıcı pazarında emin adımlarla ilerliyor. Ancak görünen o ki, çaktırmadan sunucu pazarına da ciddi bir giriş yapıyorlar.
Bu sayfada Apple'in yeni sunucuları ile ilgili detay bilgileri bulabilirsiniz. Pazarın buna nasıl cevap vereceğini bilemiyorum, ama rekabet artmasını fiyatların düşmesi ve kalitenin artması açısından çok sevindirici buluyorum.

http://www.apple.com/server/

Görüşler

0
anonim
Daha önceleri de yabanci forumlardan vs. bu konunun tartışmasını takip etmiştim.

IT uzmanlarının büyük çoğunluğunun genel görüşüne göre "MAC'i masa üstü kullanım için evet, sunucu olarak kullanmaya ise hayır." şeklinde görüşleri belirtiliyordu.

Tabii bu yorumlarda o dönem MAC'lerde kullanılan mimarinin de etkisi büyük.

Şimdi Intel platformuna geçmiş olan Apple'ın bu tür de bir atak yapması beklenen birşeydi. Ozellikle Unix/Linux temelli ve i386 platformu uzerinde çalışan uygulamaların aldığı epey olumlu yorumların da bunda etkisi büyük.

Apple şu an elinde en etkili silahı tutuyor, bu silahın adı da "Steve Jobs", eğer bütün bu gelişmeler onun öngörüsünde gerçekleşiyorsa yakında sunucu piyasası epey hareketlenecek demektir. :)
0
3lobyte
iide benim bildiğim mac için özel bir platform yok standart unix serverlerin kullandığı programlar var yani macosun unixden daha iyi bir çözüm olması yazılımsal olarak çok mümkün değil kendileri özel arayüzlerle işi kolaylaştırırlarsa o zaman iş değişir.
0
anonim
Sunucu bazinda kullanilacak olan işletim sistemi "MAC OS X Server" dır. Alışıla gelmiş olan MAC OS X ten farklı olarak yönetimsel araçlar sunmakta.

Burada benim özellikle belirttiğim husus Apple'ın intel mimarisine geçmesi. Dolayisi ile de daha elde edilebilir bir maliyet sunmasi. Mac OSX Server 1999 yılında duyurulmuş bir sistem. Fakat o dönemde gerek temel aldiklari "darwin" sisteminin daha çok yeni olmasi ve kullandiklari Rics mimarili PowerPC işlemcilerinin de maliyetleri nedeni ile çok yoğun bir talep görmedi.

O zamanki MAC OS X şu anki Vista'nin sorunlarını yaşatiyordu, sürücü uyumsuzlukları, desteklenmeyen eski yazilimlar, vs.

Fakak BSD(Unix) temelli bir çekirdeğe sahip olmasının avatajı onlara hız kattı. Açık kaynaklı pek çok Linux projesi Apple mühendisleri ve de Apple fanatikleri tarafından MAC OS X'e port edilmeye başlandı. Uygulama konusunda çeşitlilik arttı.

Aynı şekilde IBM'in PowerPC işlemcilerini üretmeyi bırakması (Apple sitemler için bıraktı, oyun konsollarına işlemci üretmeye devam ediyor.) Apple'ı yeni bir strateji üretmeye itti, ve planlar dahilinde olan intel platformuna geçiş yapıldı.

Eğer Apple sayfasını da incelerseniz bazı şeylerin tersine döndüğüne, ve de MAC OS X Server'ın bu sefer Windows'un ticari özelliklerini kapmaya başladığını görebilirsiniz.

Hiç şüphe yok ki, Apple Microsoft'un Sunucu pazarındaki yerini istiyor. :)
0
3lobyte
iide benim bildiğim mac için özel bir platform yok standart unix serverlerin kullandığı programlar var yani macosun unixden daha iyi bir çözüm olması yazılımsal olarak çok mümkün değil kendileri özel arayüzlerle işi kolaylaştırırlarsa o zaman iş değişir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Apple ve Intel kime karşı? Micros~1 olabilir mi?

sundance

Geçtiğimiz hafta bilişim dünyasını temelden sarsan bir haber aldık. Bu habere göre Apple bundan sonra Intel işlemciler kullanacakmış!

Bir müddettir bu tür bir şey olabileceği ile ilgili bazı yorumlar ortalıkta dolaşmaktaydı. Özellikle de Pc Magazine editörlerinden John Dvorak, 90'lı yılların ortalarından beri bu tür bir şeyin olması gerektiğini söylediğini vurguluyor ve dahası bu anlaşmanın Linux'a zarar vereceğini söylüyordu.

Herne kadar Dvorak birçok boşa giden kehanette bulunmuş olsa da bunda yanılmadığını görüyoruz. Aslında bu konuda çok daha çarpıcı bir makale PBS tarafından yayınlandı.
Peki gerçekte Apple'ın hareketinin anlamı ne ve bu hareket kime karşı?

Apple 2 Tuşlu Fare Çıkardı

y0rk

Apple'dan mightymouse...

USB 1.1 arayüzlu, optik, programlanabilir bol tuşlu bir fare. Fiyatı biraz uçuk 49$.

Sanırım buna en çok Sundance sevinecek :D

Efsane Gerçek Oldu: Apple Intel'i Seçti

tongucyumruk

3 Haziran Cuma günü c|net'te çıkan bir haber haber herkes için şok olmuştu. Haberde Apple'ın IBM tarafından üretilen PowerPC işlemcilerini bırakıp Intel platformuna yönelmeye karar verdiği yazılıyordu. Ben de dahil olmak üzere birçok insan haberin sadece bir söylentiden ibaret olduğunu düşündü ve Pazartesi günü Apple tarafından yapılacağı söylenen basın açıklamasını beklemeye koyuldu. Ve sonunda, Apple'dan beklenen açıklama geldi...

iTunes yine kırıldı

e2e

SecurityFocus'taki habere göre iTunes'ın kimlik doğrulama mekanizması ikinci kez, hem de aynı kişi tarafından kırıldı. Buna göe iTunes kullanıcısı olmayanlar da Apple sunucularını bağlanabiliyor.
20 yaşındaki Avustralyalı öğrenci David Hammerton tarafından sistemi ikinci kez kırılan Apple olayla ilgili bir açıklama yapmamış.
"Birincisinde bir haftamı almıştı, fakat ikincisinde ne aradığımı biliyordum, sadece 8 saatimi aldı" diyor Hammerton. Neden böyle bir işe kalkıştığına ise şu cevabı vermiş: "Linux benim birincil masaüstü sistemim ve ben müziklerimi kendi masaüstü sistemimde çalabilmek istiyorum..."
İlk olayda yerleştirdiği "5 satırlık" bir kod sayesinde iTunes'a player olarak bağlanılmasına olanak sağlayan Hammerton'ın kodu, Apple'ın, MD5 checksum kullanarak yaptığı yeni kimlik doğrulama mekanizmasıyla devre dışı kalmıştı. MD5 rutinini değiştiren Hammerton yeni rutine iMD5 adını koymuş.

Macworld 2006 ve Jobs'un Konuşması

wizzyfx

Macworld San Francisco 2006'nın merakla beklenen olayı Steve Jobs'un konuşması gerçekleşti.