Macworld 2006 ve Jobs'un Konuşması

0
wizzyfx
Macworld San Francisco 2006'nın merakla beklenen olayı Steve Jobs'un konuşması gerçekleşti.
Son derece eğlenceli geçen ve özenle hazırlandığı belli olan sunumu sırasında, özellikle mac kullanıcılarını ilgilendiren fakat etkisi tüm sektörde hissedilecek bazı noktalar vardı.

Bunlardan en önemlisi PowerPC platformundan Intel platformuna geçiş idi. Bugun piyasaya sürülen yeni Intel tabanlı imac, eski PowerPC tabanlı modele göre 2 ila 3 kata kadar daha hızlı işlem yapabiliyor. Applle Intel'in çift çekirdekli CoreDuo işlemcilerini kullanıyor.

Merakla beklenen G5 işlemcili PowerBook'un yerine ise yine Intel CoreDuo işlemcisini kullanan MacBook isimli taşınabilir bir model şubat ayında satışa çıkacak. Jobs G5 işlemcisini kullanmamalarının nedenini ise işlemcinin enerji sarfiyatının yüksekliğine bağlıyor.

"Bunny Suit" ile gelen elindeki silikon dilimini Jobs'a takdim eden Intel CEO'su Paul Ottelini, Jobs'un canlı olarak hazırladığı Apple dedikoduları Podcast'i ve yeni Intel televizyon reklamı sunumun eğlenceli anlarındandı.

Bir ufak not, Apple hisselerinin açıklama esansındaki değeri 80.86 dolarmış.. ne dersiniz tesadüfmü acaba :)

Görüşler

0
desenturk
peki benim imac g5 apple'im ne olacak? işlemcisini değiştirebilecek miyim rahatlıkla?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Mac ve PC Arkadaşların Yeni Maceraları

parsifal

3 Yeni Mac reklamı aramıza katıldı. Keyfini çıkarın!

Steve Jobs: DRM'e ihtiyacımız yok!

tongucyumruk

Dünyanın en büyük DRM korumalı müzik satıcısı olan iTunes sistemine sahip olan Apple'ın CEO'su Steve Jobs DRM konusunda şimdiye kadar müzik dünyasındaki hiçbir büyük şirket yöneticisinin yapamadığı bir açıklama yaptı. Açıklamasında, yapılan araştırmalara göre, bir iPod'da yüklü olan müziğin %97'sinde DRM koruması bulunmadığından ve DRM'in eninde sonunda kaybetmeye mahkum olduğundan bahseden Jobs, müzik şirketlerinin ikna edilebilmesi halinde iTunes'tan DRM korumasını tamamen kaldırmaya gönüllü olduklarını belirtti.

Editörün notu: Her ne kadar bunu FairPlay'in karşı karşıya kaldığı baskılar neticesinde yapılmış ustaca bir kıvırma hamlesi olarak görsem de Apple'ın müziği serbest bırakmak adına bu yönde bir hamlede bulunmuş olmasının DRM karşıtı hareketler bakımından oldukça faydalı olduğunu düşünüyorum.

Ücretsiz OS X uygulamaları

anonim

OS X kullananların işine yarabilecek ücretsiz uygulamalar.

Not: Daha önce Apple'ın iki tuşlu faresine sevinen Sundance, umarım buna da sevinecektir. :)

Apple ve Intel kime karşı? Micros~1 olabilir mi?

sundance

Geçtiğimiz hafta bilişim dünyasını temelden sarsan bir haber aldık. Bu habere göre Apple bundan sonra Intel işlemciler kullanacakmış!

Bir müddettir bu tür bir şey olabileceği ile ilgili bazı yorumlar ortalıkta dolaşmaktaydı. Özellikle de Pc Magazine editörlerinden John Dvorak, 90'lı yılların ortalarından beri bu tür bir şeyin olması gerektiğini söylediğini vurguluyor ve dahası bu anlaşmanın Linux'a zarar vereceğini söylüyordu.

Herne kadar Dvorak birçok boşa giden kehanette bulunmuş olsa da bunda yanılmadığını görüyoruz. Aslında bu konuda çok daha çarpıcı bir makale PBS tarafından yayınlandı.
Peki gerçekte Apple'ın hareketinin anlamı ne ve bu hareket kime karşı?

iTunes Norveç'te Yasadışı ilan Edildi

tongucyumruk

Sanıyorum Apple'ın iPod çılgınlığınında katkısıyla tam bir para basma makinesi haline dönüşen iTunes programını duymayan ve ona eşlik eden iTunes müzik dükkanından (iTMS - iTunes Music Store) haberi olmayan yoktur herhalde.

Ancak her ne kadar bu sitenin kitlesi teknoloji ile yakından ilişkili olsa da tüm takipçilerin Apple'ın iTMS üzerinden yaptığı satışlarda, şarkıların kopyalanmasını engellemek için kullandığı DRM sistemi FairPlay'den haberdar olmasını bekleyemem. Öte yandan görünen o ki bu sistem, her geçen gün daha fazla Avrupa devletinin hükümetlerinin ilgisini çekiyor...