CompTIA ve LPI İşbirliği

0
LPI-Turkey

Dünya bilgi teknolojisinin bağımsız sertifika sağlayıcısı CompTIA ve dünyanın lider Linux Sertifikasyon Organizasyonu, Linux Professional Institute (LPI), giriş seviyesi (LPIC-1) Linux sertifika programını standartlaştırmak amacıyla yaptıkları işbirliğini duyurdular.

Bu işbirliği ile CompTIA, uyguladığı Linux Sertifikasyon programları için LPI’ın birinci seviye sınavlarını (LPIC-1) kullanacak. Bu yenilikçi program ile başarılı adaylar, LPI destekli CompTIA Linux sertifikasını (CompTIA Linux+ Powered by LPI) ve LPIC-1 sertifikasını almaya hak kazanacaklar. “LPI ile işbirliğimiz, eğitimli ve Linux’un her alanında sertifikalı sağlam bir işgücü oluşturmak adına önemli bir adımdır diyen CompTIA Başkanı ve CEO’su Todd Thibodeaux, sözlerine şöyle devam etti; “LPI’ın kaliteli Linux sınav geliştirme süreçleri ile CompTIA’nin BT sertifikasyonunda tanınmış liderliğini birleştirerek yetenek sertifikalamanın kalitesini yükseltmiş olacağız.” Tarafsız raporlarda belirtildiği üzere 2009 yılı içinde Linux alanında iş potansiyeli %5 oranında artmıştır ve kurumsal düzeyde Linux becerilerine sahip olanların maaşlarına %10 civarında pirim verilmesi söz konusudur. LPI Başkanı ve CEO’su Jim Lacey, konuyla ilgili şunları söyledi; “LPI uzun zamandır bağımsız Linux sertifikaları sağlayıcısı olarak tanınmaktadır. Bu yeni girişim ile BT sektöründe lider, kar amacı gütmeyen bir kuruluş ile işbirliği sağlamış olduk. CompTIA adayları, bu anlaşma ile LPI’ın ileri seviye Linux programlarına ve sertifikalarına erişme hakkı kazanmış olacaklar.” Anlaşma şartlarına göre CompTIA, LPI ile güçlendirilmiş Linux sertifika programını (CompTIA Linux + Powered by LPI), LPIC-1 sınavlarına (LPI-101 ve LPI-102) adaptasyonu ile sağlayacak ve CompTIA LX0-101 ve LX0-102 sınavları, LPIC-1 sınavları ile aynı fiyata sunulacak. Sonuç olarak CompTIA Linux+powered by LPI sınavlarını geçenler, aynı zamanda LPIC-1 sertifikasına da sahip olacaklar.

Çift sertifika statüsü elde etme hakkında daha fazla bilgi için www.lpi.org/CompTIA ve http://www.comptia.org/certifications/listed/linux.aspx sayfalarını ziyaret edebilirsiniz.

CompTIA Hakkında

CompTIA, dünyanın Bilgi Teknolojileri sesidir. Üyeleri, yenilikçi yönleriyle ön planda olan firmalar ve teknoloji yatırımlarıyla kazancı maksimuma ulaştırmaktan sorumlu olan profesyonellerdir. CompTIA, eğitim programları, pazar araştırması, ağ kurma olayları, profesyonel sertifikaları ve kamu ilkeleri savunuculuğu ile endüstriyi geliştirmeye adanmıştır.

Daha fazla bilgi için www.comptia.org sayfasını ziyaret edebilirsiniz.

Linux Professional Institute Hakkında

The Linux Professional Institute, Linux ve Açık Kaynak teknolojileri üzerine temel becerileri, yüksek kaliteli, bağımsız sınavlarıyla teşvik eder ve destekler. Linux topluluğu tarafından Eylül 1999'da, uluslararası ve kar amacı gütmeyen bir kuruluş olarak kuruldu. Linux Professional Institute, Linux profesyonellerinin sertifikasyonunda, küresel çapta tanınan liderliğini sürdürmektedir. LPI, Linux ve Açık Kaynak hareketlerini, stratejik ortaklar, sponsorluklar, yenilikçi programlar ve topluluk geliştirme faaliyetleri yoluyla ilerletir. LPI sertifika programları 5 kıtayı kapsayan bir şube ağıyla desteklenmektedir ve sınavlar farkı dillerde, 7000’den fazla test lokasyonunda yapılmaktadır. Linux Professional Institute, dünya çapında 230.000’nin üzerinde sınav ve 75.000’nin üzerinde LPIC sertifika dağıtımı yapmaktadır.

LPI-Turkey Hakkında

LPI-Turkey, Ocak 2010'da bir Endersys iştiraki olarak faaliyetlerine başlamıştır. LPI (Linux Professional Institute)'ın Türkiye ana temsilcisi (master affiliate) olan LPI-Turkey, Türkiye'de LPI eğitimi veren kurumları organize etmektedir. Daha fazla bilgiyi,

www.lpi-turkey.com adresinden alabilirsiniz.

İlgili Yazılar

Asus EePc Linuxlanıyor

3lobyte

Netbook pazarındaki rekabet üretici firmaları yeni arayışlara itiyor, Android kullanılacak netbook haberlerini duymuştuk ancak asus farklı bir yola gidiyor.

Robert M. Love ile röportaj

raistlinthewiz

tinyminds.org'un kernel hackerlardan Robert M. Love ile yaptığı röportajda, Robert'ın yazmış olduğu preemptive kernel patch hakkında bilgiler bulabilirsiniz. tinyminds.org Robert M. Love röportajı

2006 Yılı GNU/Linux Yılı Oldu

Titus

Eğer bir yıl masaüstlerinde GNU/Linux'un başarısını temsil edecekse bu yıl 2006 olmadır, kuşkusuz bu yıl içerisinde bir çok kullanıcı sistemlerini GNU/Linux'a terfi ettirdi bunun çok önemli sebepleri vardı tabi Ubuntu Dapper Drake ya da Novell Suse 10.0 bunların en önemlileridir, her ikisi de çok güzel pazarlama taktikleri kullandılar, Ubuntu evimize kadar ücretsiz CD yolladı. Novell'ın sloganı olan "Your Linux is ready" ise GNU/linux'un ekmeğine yağ sürmüş oldu. Bunların karşısında MS ise Vista'nın çıkışını sürekli erteledi bu da 2006 yılını GNU/Linux yılı olarak anılmasını sağladı.

Bu konuya küçük bir giriş oldu tabi, gerisi ve hatta daha da detaylısını burada bulabilirsiniz.

UMeet 2002, IRC ile online UNIX konferansları

Maverick

İnternetin belki de en popüler ve yine de en az saygı gören servislerinden birisi IRC`nin doğru kullanımına güzel bir örnek izledim bu sabaha karşı. Saat 03:00 - 05:30 arası irc.uninet.edu ağında #linux kanalında "Introduction to handhelds with GNU/Linux" konulu bir sanal konferans vardı. Bir konuşmacı (Francisco J. Reyna) kanalda sunumunu ingilizce yaparken (web üzerindeki slaytlarla destekliyordu), izleyiciler #qc kanalından yorum veya sorularını yönelttiler. Konuşmacı (yazıcı mı demeliyim yoksa :^) sorulara gerçek zamanlı olarak yanıt vermeyi tercih ettiği için gerçek bir konferanstan çok daha etkili olduğunu eklemeliyim (saat dilimi sorununu görmezden gelirsek). Bu akşam Türkiye saati ile 22:00`de son bir toplantı daha var. Bu daha çok "Kernel 2.5" hakkında bir yuvarlak masa toplantısı olacakmış. Katılımcılar: Dave Jones. Suse Linux; Andrew Morton, Digeo Inc.; Rik van Riel, Conectiva; Ralf Bächle, Linux-MIPS.; Robert Love, maintainer of the kernel-preemption patch. Kaçırdığınız toplantıların listesine ve loglara bu adresden ulaşabilirsiniz. Keşke daha önce haberimiz olasaydı :/ Bu akşam tüm Fazlamesaicileri saat 22:00`de irc.uninet.edu #linux kanalına bekliyorum. Görüşmek üzere...

Linux Kernel 2.6: Nasıl buraya gelindi ?

sundance

On yılı aşkın yolculuğunda 2.6 kernel ile önemli bir aşamaya gelen Linux, ticari Unixlerden ileri olan ve şirketlerin önemli ihtiyaçlarına cevap veren özellikleriyle (64Gb Ram adresleme, terabytelarca dosya alanı vs.) ölçeklenme problemini de geride bırakmışa benziyor.

Taş gibi sağlam 2.2, yepyeni özellikleri ile 2.4 derken sunucu piyasasına olduğu kadar masaüstüne yönelik yenilikleri de bünyesinde barındıran 2.6 kernel nasıl geliştirilmiş, öncekilerden farklı ne gibi araçlar ve yöntemler uygulanmış konusunda IBM DeveloperWorks yine muhteşem bir makale hazırlamış.