Asus EePc Linuxlanıyor

0
3lobyte
Netbook pazarındaki rekabet üretici firmaları yeni arayışlara itiyor, Android kullanılacak netbook haberlerini duymuştuk ancak asus farklı bir yola gidiyor.
Asus intel tarafından temeli atıldıktan sonra Linux Foundations'a devredilen moblin projesi üzerindenyürümeyi planlıyor, henüz resmi bir açıklama yapılmasada söylentiler Windows'suz bir sistemin ekonomik avantajını kullanmak için böyle bir yola çok kısa sürede geçeceğini söylüyor.

Moblin netbooklar için özel olarak geliştirilen arayüzü ve çok hızlı boot süresi ile ciddi bir alternatif olacak gibi görünüyor.

moblin.org sitesinden özelliklerinin incelenebilecek linux dağıtımının arayüzü oldukça basit ve netbook kullanıcılarının internet, mail, sosyal ağ, müzik, resim ve film depolama ihtiyaçlarını karşılayacak yapıda.

Görüşler

0
urxalit
Yalnız "basitleştirilmiş" arabirimler tutmadı. İnsanlar akıllı bir telefondan çok bir bilgisayar aldığından normal Windows ya da Gnome/KDE'de neler yapıyorsa aynısını yapmak istiyor, kısıtlama olmayan bir işletim sistemi istiyor.

Ayrıca Intel'in Android trenine binme olasılığı da var gibi..

Moblin'in geleceği ne olacak, proje Android'le birleşecek mi zaman gösterecek..
0
ZZombie
Basitleştirilmiş arabirimler konusundaki görüşlerinize tamamen katılıyorum. Şahsen çok cicili bicili bir ekran da olsa ben siyah ekranda komut yazmayı seven biriyim. Ve bu türde basitleştirilmiş bir cihazda da masa üstünde kullandığım uygulama kolaylığını yakalamak isterim.

Moblin projesi devam eder diye düşünüyorum. Fakat konu sadece moblinde de kalmayacak. Piyasaya çıkan farklı mini notebooklar sebebei ile moblin benzeri linux dağıtımlarına yönelik çalışmalada da hız kazandı. Yakın zamanda temel kullandığımız linux sistemlerin hafif versiyonları da çıkabilir diye düşünüyorum.

NOT : Buradaki bahsettiğim hafiflik kullanılan platforma göre optimize edilmiş/derlenmiş vs olmması. Hali hazırdaki uygulamarımızı fazla zorlanmadan zati geçirebiliyoruz.
0
3lobyte
moblin bir ara yüz var okay ama gnome de çalışıyor anladığım kadarıyla live sürümünü indirip denemek lazım
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Klaus Knopper ile ropörtaj

conan

Distrowatch'dan Ladislav Bodnar Klaus Knopper ile 18 Kasım 2002 tarihinde bir roportaj yapmış. Knoppix ile ilgili oldukça güzel noktalara değinilmiş. Yaratıcısını tanımak ve de Knoppix'in geleceği hakkında bilgi tazelemek isterseniz okumanızı tavsiye ederim.

Arch Linux Eğitselleri (Tutorial) Geldi Hanıııım!

sami

Arch Linux kullanan veya geçiş yapaya çalışıp da başarılı olamayanlardan biriyseniz bu site tam size göre. Site acemilerden ileri düzey kullanıcalara kadar pek çok kişiye hitap ediyor. İngilizcesi pek çok insanın anlayabileceği kadar sade. Eğitseller içerisinde pacman ile paket kurulumunu, config dosyalarının düzenlenmesini ve komut satırına girilecek komutları gösteren satırlar güzel bir şekilde belirtilmiş.

Linux ve *BSD

misafir

Hayır, şurada okuduğum habere göre diye başlamayacağım yazıya. Çeşitli linux dağıtımları ile BSD dağıtımları arasındaki ilişkiye dair bir gözlemimi paylaşmak istiyorum sadece.

Novell Suse'nin Kaynaklarını Açıyor

vst

Newsforge'da yer alan bir habere göre; Novell Suse Professional'ın kaynak kodlarını OpenSUSE adıyla açacak.

Bu hareketin Redhat'in Fedora'da uyguladığı bir politikaya mı yoksa YaST'da izlenen politikaya mı yakın olduğu daha bilinmiyor.

Kaynak: http://slashdot.org

GNU/Linux masaüstü kullanışlılıgı ile ilgili son araştırma

Phaedrus

Almanyada özel bir BT danışma şirketine yaptırılmış olan Linux masaüstü kullanışlılığı ile ilgili bir araştırma artık Linux´un son kullanıcı dedigimiz masaüstü kullanıcılarına zor zamanlar geçirtmediğini, XP´ye yakın bir rahatlık sunduğunu gösterdi. Haberin devamı burada.