Linux´da Bellek Yönetimi Başlangıcı

0
FZ
Bora Şahin arkadaşımızın Linux'da Bellek Yönetimi Başlangıcı başlıklı detaylı ve özgün makalesi "kernel hacking" ve genel olarak sistem programlama ile ilgilenen okuyucularımızın hizmetine sunulmuştur.

Görüşler

0
skoylu
Linux'un ufak tefek sistemlerde nasil dehsetengiz isler yapabildiginin sirri gunisigina cikarilmistir bu yaziyla. Herkese tavsiye olunur. Yazanin ellerine saglik.
0
FZ
Sessiz sedasız FM ve ileriseviye.org sitelerini takip edip sonra ansızın ortaya çıkan ve `dur hele ben bir yazı yazayım da tam olsun´ diyerek bomba gibi bir giriş yapan Bora Şahin arkadaşımıza burada herkesin önünde bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Elindeki sistemleri kullanmakla yetinmeyip onları ıncığı cıncığına kadar kurcalayan, okuyup araştıran, deneyim kazanan ve sonra da edindiği bu deneyimi güzelce süzüp olabildiğince anlaşılabilir halde sunmaya çalışan insanların bu çabaları sayesinde her türlü olumsuz koşula rağmen bu ülkeye ve insanlarına ümit beslemeye devam ediyorum.

Dilerim bu tür belgeler insanları daha da güzel ve detaylı belgeler üretmeye yönlendirir ve dilerim oluşan bu birikim somut sistemlerde kendini gösterir; yani bilgi güce dönüşür ve bundan herkes faydalanır.
0
sametc
boyle yazı arıyordum bende yaaaaaaa
sağol bora şahin :)
saygılarla bu yazı super olmuş thanks
0
FZ
fazlamesai.net ve ileriseviye.org: Arayanın mevlasını da belasını da bulduğu güzide siteler ;-) (Not: Hayatın anlamı hariç her konuda makalelerinizi bekliyoruz :-P

42

0
sametc
FZ bey ben C'nin evrimi diye yazı yazdım bunu umarım onaylarsınız :)
evet fazlamesai.net ve ileriseviye.org bunlar bizler için super siteler ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

CVS ve Dallar (Branches) İle Karmaşık Yazılım Yönetimi

malkocoglu_2

Yazılım sektöründe anahtar teslim projeler için bir derece, ürün ile uğraşmakta olan takımlar için kesinlikle lazım olacak bir kaynak kod deposu özelliği vardır. Dallar, yâni branch kavramı. Branch kullanımı her kaynak kod idare programında farklıdır, ve tabii ki açık yazılımın favori programı CVS'te de branch desteği mevcuttur fakat bazı konularda dikkatli olmak gerekmektedir. Yazılım sektöründe birçok konuda olduğu gibi elde bir "yapılması uygun olan/olmayan" gibi bir liste, önceki tecrübelere dayanarak mevcuttur, bu yazıda bu tür tavsiyeleri toparlayarak, kendi tecrübelerimiz ışığında sunmaya uğraştık.

Not: Makale, GNU Emacs ve LaTeX ile yazılmıştır.

Kitap Eleştirisi: Süper Hesap Uzmanları

FZ

Makine öğrenmesi konusu ile ilgilendiğim için askere gitmeden önce Ian Ayres'in 'Süper Hesap Uzmanları : Sayılarla Düşünmek Neden Zeki Olmanın Yeni Bir Yoludur' kitabını okumuştum. 2008 yılının Mart ayında Türkçesi yayımlanmış kitabın makine öğrenmesi, veri madenciliği ve genel anlamda istatistiğin gücü ile ilgilenen herkesin okuması gereken türden bir kitap olduğuna inanıyorum. Yani işadamları da bilgisayar yazılımcıları da çözmeye çalıştıkları problemleri daha iyi anlamak ve daha akıllıca çözümler geliştirmek için bu kitaptan feyz alabilirler.

Her ne kadar söz konusu kitap (Freakonomics'in yazarlarıdan) Steven D. Levitt gibi yazarların övgüsüne nail olmuşsa da hem içerik hem de çeviri konusunda bazı eleştirileri hak ediyor. Kitabı okurken not ettiğim bazı noktaları aşağıda listeledim:

Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman'ın Seçme Yazıları

hcg

Richard Stallman'ın denemelerinden oluşan Free Software, Free Society: Selected Essays of Richard M. Stallman adlı kitabın çevirisi olan "Özgür Yazılım, Özgür Toplum: Richard M. Stallman'ın Seçme Yazıları" adlı kitap TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası tarafından yayınlandı.

Kent Pitman Lisp ve ötesi ile ilgili soruları yanıtladı - Bölüm 1

FZ

Kent Pitman, 2001 yılının sonuna doğru Slashdot camiasının Lisp/Scheme, standartlar, yazılım geliştirme ve diğer konulardaki sorularını cevapladı, merakları nı giderdi. Bir hayli detaylı olan bu soru cevap seansı uzunluğundan ötürü iki bölümde yayınlandı. Birinci bölüm huzurlarınızda...

Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz ?

anonim

Adını Ruby kullanıcı kılavuzunu türkçeleştiren kişi olarak hatırladığımız Pınar Yanardağ, Kadınları Linux Kullanmaya NASIL Teşvik Edersiniz belgesinin çevirisini bitirmiş. Değerli editörümüz FZ'den önce davranarak bu güzel belgenin haberini vermiş ve Pınar hanıma çalışmalarında başarılar dilemiş olayım...