Linux´da Bellek Yönetimi Başlangıcı

0
FZ
Bora Şahin arkadaşımızın Linux'da Bellek Yönetimi Başlangıcı başlıklı detaylı ve özgün makalesi "kernel hacking" ve genel olarak sistem programlama ile ilgilenen okuyucularımızın hizmetine sunulmuştur.

Görüşler

0
skoylu
Linux'un ufak tefek sistemlerde nasil dehsetengiz isler yapabildiginin sirri gunisigina cikarilmistir bu yaziyla. Herkese tavsiye olunur. Yazanin ellerine saglik.
0
FZ
Sessiz sedasız FM ve ileriseviye.org sitelerini takip edip sonra ansızın ortaya çıkan ve `dur hele ben bir yazı yazayım da tam olsun´ diyerek bomba gibi bir giriş yapan Bora Şahin arkadaşımıza burada herkesin önünde bir kez daha teşekkür etmek istiyorum.

Elindeki sistemleri kullanmakla yetinmeyip onları ıncığı cıncığına kadar kurcalayan, okuyup araştıran, deneyim kazanan ve sonra da edindiği bu deneyimi güzelce süzüp olabildiğince anlaşılabilir halde sunmaya çalışan insanların bu çabaları sayesinde her türlü olumsuz koşula rağmen bu ülkeye ve insanlarına ümit beslemeye devam ediyorum.

Dilerim bu tür belgeler insanları daha da güzel ve detaylı belgeler üretmeye yönlendirir ve dilerim oluşan bu birikim somut sistemlerde kendini gösterir; yani bilgi güce dönüşür ve bundan herkes faydalanır.
0
sametc
boyle yazı arıyordum bende yaaaaaaa
sağol bora şahin :)
saygılarla bu yazı super olmuş thanks
0
FZ
fazlamesai.net ve ileriseviye.org: Arayanın mevlasını da belasını da bulduğu güzide siteler ;-) (Not: Hayatın anlamı hariç her konuda makalelerinizi bekliyoruz :-P

42

0
sametc
FZ bey ben C'nin evrimi diye yazı yazdım bunu umarım onaylarsınız :)
evet fazlamesai.net ve ileriseviye.org bunlar bizler için super siteler ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

2008 Yılında E-Öğrenmeyi Şekillendirecek 9 Trend

FZ

Bill Brandon’ın Learning Solutions e-Magazine’de dün yayınlanan “Nine Trends That Will Shape e-Learning in 2008″ başlıklı makalesi bu sene e-öğrenim dünyasında etkili olacak yeni ve gelişmekte olan eğilimleri ele alıp önemli noktalara dikkat çekiyor [1].

e-bergi Ağustos Sayısı ve Programlama Sorusu

anonim

e-bergi ağustos 2008 sayısıyla yine sizlerle. Ayrıca artık e-bergi'de bir de programlama sorumuz var, tıklayın kodlayın :)

Cisco Ağlarda VLAN Adaptasyonu

anonim

Ozgur Karatas tarafından yazılmış olan VLAN kitapçığında, VLAN'ın ne olduğuna, Cisco Ağlarda VLAN kullanımına, nasıl VLAN oluşturulacağına ve VTP domain yapısının nasıl kurulacağına yer verilmiştir.

Ruby ile Zamanlı Süreç İşletmek

malkocoglu

İşyerinde şöyle bir probleme çözüm bulmamız gerekti: Her gece çalışan toptan işleyen (batch) programlar var. Bu programlar SQL kullanarak veri tabanından veriyi dışarı, metin dosyasına aktarıyorlar. Ya da veri tabanında yedekleme yapıyorlar.


Fakat bazen bu programlar ya takılıp kalıyor, ya hiç işlemiyor, ya da tam işlerken arıza çıkıyor. Çözüm olarak, Ruby dilinde yeni bir betik tasarladık. Bu betik, "işletici" ve "izleyici" türden bir program olacaktı.

Gerisi icin Süreç İzleyen Ruby Programcığı

SFTP chroot için mini nasıl belgesi

conan

Amaç:
Bilgilerin şifreli olarak transfer edileceği bir sftp sunucusu yaratmak.

İhtiyaçlar:
SFTP kullanıcılarını işletim sistemi dosyalarından uzak tutmak. Bağlantıları için kendilerine özel bir chroot yaratmak.
SFTP kullanıcılarının sunucuya ssh üzerinden ulaşımını engellemek.
Becerebilirsek aynı servisi normal sistem yönetimi işlerinde de kullanabilecek şekilde ayarlamak.

Çözüm:
OpenSSH kaynak kodu içerisindeki sftp-server.c dosyasını yamamak ve kullanıcıları sınırlandıran bir kabuk yaratmak.

Nasıl?