13160252 fikirler yaryysyn
esse

Görüşler

1
auselen

Yarışmaya Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı resmî ve özel kurumlarda görev yapan öğretmen ve yöneticiler; üniversitelerde görev yapan akademik personel ile öğrenim gören öğrenciler başvuru yapabileceklerdir.

Hem iyi, hem kotu. Ogretmenlerin ayrica ozendirilmesi onemli bir konu, universite calisanlarinin ve ogrencilerin de kategorik olarak ozendirilmesi iyi. Fakat orada kapatmak diger potansiyel kaynakar acisindan hic iyi olmamis. Katilimci kategorilerini ayirmak cok iyi fikir, daha da ileri gidilmeliydi ogretmenler ile universite görevlileri farkli, universite ogrencileri farkli vs, fakat daha fazla katilim gurubu da eklenmeliydi.

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Google Görüşme Üniversitesi: Web Geliştiricisinin Yazılım Mühendisliğine Yolculuğu

butch

John Washam, eğitimini ekonomi alanında tamamlamış ama kariyerini web programcısı olarak yapmış biri. Başarılı olan bir kaç iş de kurmuş. Hayatını bu alandan kazanıyor. Kariyerini, çocukluğunda hayal ettiği yazılım geliştiricilik üzerine kurduğunu, iyi bir yazılımcı olduğunu düşünürken bunun doğru olmadığı gerçeğiyle yüzleşmiş. Bundan birkaç yıl önce iş aramaya karar verdiğinde, aslında...

Rehber: Phoenix API uygulaması #2

murat

İlk bölümünü şurada yayınladığım serisinin ikinci yazısıdır.

Bir önceki bölümde basitçe crud işlemleri yapan bir endpoint hazırlamıştık. Tabi ki sırada bir API ın olmazsa olmazı authentication işlemlerini nasıl yapacağımızdan bahsedeceğim.

Öncelikle ihtiyaç duyacağımız paketlerden bahsedelim. Ruby yazanlar ve Rails ile uygulama geliştirenler bilirler plataformatec'in geliştirdiği ve José...

#codelikeawoman (Kadınlar İçin Kod Maratonu)

aren

Desteklediğim bir 'pozitif ayrımcılık' örneği olarak paylaşmak istediğim bir etkinlik.

Hackerrank.com isimli web sitesinin ikincisini düzenlediği Kadınlar için Kodlama Marathonu 19 Kasım 2016 tarihinde başlıyor.

2 gün süren bu güzel deneyim, katılımcılara $11.000 değerinde ödüller dağıtmasının yanı sıra katılımcılar süreci yakından izleyen sponsor firmalar tarafından işe alınma şansıda...

Fazlamesai'ye soralım: 2018'de ne öğrenmeli?

murat

2018 de geldi, geçiyor. @butch'un "Fazlamesai'ye soralım: 2017'de ne öğrenmeli?" yazısını görünce bu konuyu 2018 için de hortlatmak gerektiğini düşündüm.

Ben öğrenecek yeni bir programlama dili arayışındayım. Şuan için seçeneklerim şu şekilde: python, go, elixir ve clojure.

Sizce 2018'de ne öğrenmeli?

Kodlamanın da saati mi olurmuş?!? Olurmuş...

eph

Her çocuğa bilgisayar bilimlerini sevdirecek, düşünmelerini ve hatta kendi oyunlarını tasarlamalarını sağlayacak bir platformdan bahsetmek istiyorum... code.org.. Yeni değil, bilen bilir.. 2. sınıf ve üzerindeki her yaş grubuna hitap eden farklı zorluk seviyelerinde ve farklı temalarda görevleri yerine getirme "oyun"u.. Oyun kelimesini özellikle kullandım çünkü çocuklar (öğrencilerim)...