1 Tbyte File Server < $5000

0
sundance
Siz de mi NetApp ve Compaq disk kutularının maliyetinden rahatsızsınız ? İnsaf be bu kadar binlerce dolar verilir mi diyorsunuz ?

Gözünüz aydın Terabyte File Server Under $5000 Project başarıya ulaştı.

Bu makalede adım adım bu işin nasıl yapılacağı anlatılıyor.

Görüşler

0
conan
Hmm durdum durdum ama not etmeden de gecmedim :) Yazinin basligi yanlis olmus iste napim :)

1 Tbyte File Server > $5000 degil de 1 Tbyte File Server olmasi gerekiyo. Under ya.. :)

Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

NEC dünyanın en hızlı bilgisayarını yaptı!

FZ

Meşhur Japon bilgisayar firması NEC, Earth Simulator adlı yazılımı 36.500 Gigaflop (flop : floating operations per second) hızında çalıştıran dünyanın en hızlı bilgisayarını geliştirdi.

Bu yarıştaki en önemli oyuncu IBM'in şimdiye dek geliştirdiği en hızlı makina (ASCI projesi bağlamında) 12.000 Gigaflop hızda çalışabiliyor.

Yeni Squeezebox : Ağ Radyosu

darkhunter

slimdevices'in squeezebox adlı ürünü bilgisayarınızdaki şarkılar için bir arayüz oluşturma kaygısı güdmekteydi. Bu arayüz sayesinde şarkılarınızı diğer dijital eğlence sistemlerine yönlendirebiliyordunuz. Bir tür müzikseti konforu...

Beynin Depolama Kapasitesi Üzerine!

sundance

İlgi ile takip ettiğimiz www.kuro5in.org`da yayınlanan bu makale insan beyninin kapasitesini tartışıyor (tabi geek yöntemiyle ;)

Sıkılganlar için tahmini rakamın 11,621Tb (10^14) olduğunu belirtelim. Enteresan bir okuma...

TCP/IP destekleyen Lego!

FZ

Efsanevi Lego'nun efsanevi robotu Lego Mindstorms ile bir ilke daha imza atıldı ve söz konusu sistemin TCP/IP destekleyen bir versiyonu gerçekleştirildi.

Gayet minik bir TCP/IP stack uygulaması olan "uIP TCP/IP stack" sistemini Lego Mindstorms bilgisayarına entegre eden Olaf Christ'in anlattıklarına bakılacak olursa şu anda ancak sisteme ping çekebiliyoruz ancak Olaf, en kısa sürede basit bir web sunucuyu Lego Mindstorms bilgisayarı üzerinde çalıştırabileceğini iddia ediyor.

Mac mi PC mi ?

anonim

Diyelim ki 128 mb ram, PIII 800, 20 gb hdd vb. bir PC'yi monitörü ile birlikte 1500 $'a satın alıyorsunuz. Ama 6 ay sonra almış olduğunuz bu PC, monitör hariç en fazla 700-800 $ ediyor. Çünkü P4 veya başka bir teknoloji çıkıyor. Üstelik MS Windows, durup dururken gereksiz yere göçebiliyor veya mavi ekran canavarı karşınıza çıkıyor.