2008 Krizi ve İşten Çıkarmalar

0
auselen
İçinde bulunduğumuz dönemde yaşadığımız krizin uluslararası bilişim şirketlerinde çalışanları nasıl etkilediğini takip ediyor musunuz? Krizin iyice rahatsız edici olmaya başladığı bugünlerde bazı büyük firmaların bu duruma nasıl tepki verdiğini araştırmaya çalıştım. Ortaya çıkan tabloyu buradan inceleyebilirsiniz.

Görüşler

0
fkoksal
Az önce İsveç'te Ericsson firmasında çalışan bir arkadaşımın söylediğine göre telekom firmaları pek etkilenmezken araba üreticileri ciddi yara almış. Hergün gazateler yüzlerce insanın işten çıkarıldığını yayınlıyorlarmış.

Söylediğine göre Türkiye'deki kriz (şimdilik) kriz değilmiş.
0
auselen
Telekom firmalarinda araba ureticileri kadar insan calismiyor.

Telekom firmalarinin bu ceyrekteki aciklamalarina bakarsaniz (uzak dogu ulkeleri yani Samsung, LG haric) uzun vadede eleman sayilarini azaltacaklarini acikladiklarini gorurusunuz.

Beni en sasirtan SUN'in durumu oldu acikcasi.
0
anonim
Bu krizin sonucu olarak verimliliğin tekrar ön plana çıkacağını tahmin ediyorum, işten çıkartmalar da daha verimli çalışabilir hale gelmek adına yapılabilecek en basit hareket.

Geçtiğimiz birkaç yıllık hızlı büyüme trendinde büyük patronlar proje seçiminde "satış arttırma" vaadinde bulunan projeleri "maliyet düşürme ve verimlilik sağlama" vaadinde bulunan projelerden üstün tutuyordu. Kriz ile birlikte denge tersine dönecek ve bu dönüşüme hızlı bir şekilde ayak uyduramayan firmalar da çok zorlanacak diye düşünüyorum.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

eBay, gittigidiyor.com’a ortak oldu

auselen

eBay yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye’nin en büyük elektronik ticaret platformlarından GittiGidiyor.com’a azınlık hissedarı olarak ortak olduğunu bildirdi. eBay ile gerçekleştirilen stratejik ortaklık ve işbirliği sayesinde, GittiGidiyor kullanıcıları daha geniş bir yelpazede e-ticaret ürün ve hizmetlerinden faydalanabilecekler.

Dolar gene aldı yürüdü

kuzen

Piyasalardaki çalkantı nedeniyle dövizdeki yükseliş devam ederken, doların satış fiyatı bankalararası piyasada 1 milyon 640 bin liraya kadar yükseldi. Son gerçekleşen işlem 1 milyon 500 civarında gerçekleşti. Kotasyonlar azaldı. Marjlar açıldı. Saat 14:15 itibariyle alış kotasyonu 1 milyon 490 bin, satış kotasyonu 1 milyon 640 bin lira seviyesinde.

(Editörün notu: Şimdi gel de upgrade hayalleri kur! Bu işin de suyu çıktı valla!)

Türkiye'de İş Kurmak Mı? Bir Kez Daha Düşünün!

FZ

Guy Kawasaki bildiriyor: Dünya Bankasının Doing Business in 2006: Creating Jobs raporunda birçok ülke "vatandaşın yeni bir iş başlatmasının kolaylığı zorluğu" bakımından sayısal olarak derecelendirilmiş durumda. En kolay iş yapılandan en zor iş kurulanına dek 155 ülkenin bulunduğu bu listede ülkemiz 93. sırada yerini almış durumda. Dünya Bankasının bu raporuna göre mesela Polonya, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan gibi ülkelerde iş kurup geliştirmek daha kolay.

FM'ye soralım: Türkiye'de Startup, Nasıl?

lifesdkver0_1

Dünya genelinde internete dayalı iş girişimciliği rüzgarları, ilk patlamadan sonra, tekrar efil efil esmeye başladı. Büyüklü küçüklü bir çok firma, bir çok kişi; yarattıkları servis veya ürünü bir gün Google'ın, Yahoo'nun satın alacağı hayalleri ile harıl harıl çalışıyor. Bu hayal yerine, derdi "fark yaratmak" olanlar aradan sıyrılıp, yine Google, Yahoo tarafından satın alınıyor.

Peki girişimciliği yerel pazara yöneltmek, Türkiye'de startup olarak başlayıp iyi paralar kazanmak, "fark yaratmak" ne kadar mümkün?

Bad Boys; What You Gonna Do When They Come For You ?

sundance

Yaklaşık 12 saat kadar sonra insan kaynaklarından bir arkadaş gelip, benle çalıştıkları 21 aylık süre içinde ne kadar memnun olduklarını fakat ekonomik zorluklar nedeniyle bulunduğum departmanın kapatılacağını söyleyecek...

Sanırım IT sektöründeki birçok insanın korkulu rüyası benim de başıma geliyor. Ama ben diyorum ki, boşverin hepsini, gelin hep beraber istifa edelim. Korkumuz onlarınki kadar büyük olamaz belki ama coşkumuz eminim daha büyük olacaktır. Ve eğer GNU`nun babası Richard Stallman hala hayattaysa, biz neden aç kalalım ki :))