3.38 YTL'lik çeklerden birisi bulundu

0
cbc
Karlı bir İstanbul sabahı butch ile Taksim'de buluşup Bilgi Üniversitesi, Dolapdere kampüsüne indiğimiz gibi koridorda ilginç bir kağıt parçası ile karşılaştık. Meraka ve söze mahal bırakmadan görüntüleri haberin devamına iliştiriyorum.

Kısacası Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri mensubu Laszlo Nemeth'e $2.56'lık çek gelmiş. Sebebi ise çeki yollayan kişinin kitabının sayfasında, "Rewards" bölümünde yazıyor.

Çekin kendisine eriştiğimde, Laszlo'nun da onayı ile daha net versiyonunu paylaşmam mümkün.

Görüşler

0
FZ
eBay'de duyurulsa kaça gider acaba? :-p
0
FZ
Diyodum ben zaten bu Macarlardan korkulur diye. von Neumann da Macar kökenliydi.
0
iscariot
Bildiğim kadarıyla Nemeth hoca macar değil, polonya kökenli.
0
selcukFM
bulunan hata belki sadece basit bir kelime yanlışlığı ya da bir kod parçasındaki sözdizim hatasıdır. Knuth'un teorik bir hata yapacağını düşünemiyorum. Kendisine hayranlığım var biraz. TeX'in mucidi de oydu zannedersem.
0
FZ
Knuth da bir insan evladı en nihayetinde. Hata yapabilir. Hatanın türüne gelince, Laszlo Nemeth gibi bir hocanın kitapdaki basit bir sözcük ya da sözdizim hatası için böyle bir girişime tenezzül edeceğini sanmam ama yine de en doğru bilgiyi kendisi verecektir bize. Kendisinden haber bekliyoruz.
0
darkhunter
Knuth da az cimri değilmiş hani... 8-D
0
selcukFM
cimrilik degil de, alcakgonulluluk diye yoruyorum ben. rakamı ne kadar yükseltirse, kendini ne kadar kusursuz gördüğünü gösterirdi. simdi knuth hayrani filan olarak anilmak istemiyorum ama bu benim butun insanlar icin bekleyecegim bir davranis bicimi olurdu :)
0
darkhunter
Haklısınız tabi, öyle de olabilir. Ama en azından ilk hatayı bulana 3.38'den daha şık bir şeyler yapılabilirdi gibime geldi (para da değil kasıt, düzeltilmiş baskının bir kopyası mesela). Yine de durumun manevi tatmini hiç birşeyle ölçülemez, orası ayrı :-)
0
acemi_

İlk hatayı değil de son hatayı bulana büyük ödül verilmesi daha doğru. Ne de olsa en zor bulunanı, sona kalmış oluyor.

Tabii son hatanın hangisi olduğunu tesbit etmek zor. Hele lazy evaluation kullanılmazsa, buffer overflow'a bile neden olunabilir.

0
auselen
ilk hatayı -> hatayı ilk ???
0
auselen
ilk hatayı -> hatayı ilk ???
0
sleytr

aslında 1 heksedesimal dolar veriyormuş :)

He pays a finder's fee of $2.56 for any typos/mistakes discovered in his books, because "256 pennies is one hexadecimal dollar".

wikipedia
0
skoylu
Bence, asrın haberi olmasa da mühim bir haberdir. "./" a geçen filan oldu mu bunu? Tabi düşünmek lazım, ./ effect sorunsalı da var..
0
FZ
/. sitesine haber geçilebilir elbette ama önce Lazslo hocaya ulaşıp hatanın mahiyetine dair detaylı bilgi edinmek istiyoruz. Haberi bununla zenginleştirip çok daha tatmin edici bir içerik hazırlar hazırlamaz İngilizce konuşan bilgisayarcılarla paylaşmamak için bir sebebimiz yok elbette.
0
innaw
karizma..
0
bk
Konuyla alakasız gibi olsada merak ettim acaba "The Art of Computer Programming" i Türkçeye kazandıracak babayiğit - hayır sahibi :) - kimse yok mu ?
0
FZ
Olsa fena mı olur, hayır olmaz. Öte yandan olmaması büyük bir sorun mu, bundan emin değilim. TAOCP yeni başlayanları heveslendiren türden bir giriş kitabı değil. Bilgisayar bilimleri konusunda uzmanlaşmayı hedefleyen inatçı insanların üzerinde kafa patlatacakları türden ansiklopedik bir metin.

Bir örnek vermek gerekirse haberde adı geçen ve hatayı bulan Laszlo Nemeth hoca ile bir akşam okul çıkışı konuşuyorduk, kitabın Macarca çevirisine baktığını ve birçok kısmı anlamakta güçlük çektiğini söyledi. Burada anadili Macarca olan ve bilgisayar bilimleri konusunda doktora yapmış bir insandan bahsediyoruz. TAOCP Türkçe yapılırsa herhalde ekstra bir cilt de sözlük hazırlamak gerekebilir.
0
bk
işin doğrusu bende dilimize çevrilmiş pek çok kitabın çevrisini beğenmiyorum ama bunun en önemli sebeplerinden biride çevirinin işi bilmeyen birileri tarafından yapılması yada çevirenin işgüzarlığı sebebiyle zaten artık kullanılan terminolojiyide tercüme etmeleridir.
0
malkocoglu_3
Knuth ne de olsa hesapsal yuk teorisinin babasi sayilir, bu yuzden ayriksal matematik, algoritma konularinda calisanlar icin "babadan" cek gelmesi buyuk gurur kaynagi olmali. Ken Rosen adli yazarin "Discrete Math. and Its Applications" kitabinda bu konu hakkindaki satirlarda soyle diyor: "Knuth her hatayi _ilk bulana_ $2.56, ve onemli ilerleme tavsiyeleri icn $0.32 oduyor. Bunlari eski usul posta ile gondermeniz gerekiyor, cunku Knuth artik e-mail okumayi birakmis. Tavsiyenizi gonderdikten sonra uzun bir sure beklemeyi goze almaniz gerekecek, cunku Knuth cok fazla sayida mesaj almakta". Bunlari anlatan Rosen, kendi gonderdigi bir hata duzeltmesinin ilk olamadigini, bu yuzden para kazanamadigini (!) da anlatmis. Bilgi'de bahsi gecen hocayi bu yuzden kutlamak lazim, cunku bir suru uzmanin hatalari rapor ettigi kesin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Programming Collective Intelligence for Smart Web 2.0 Yazarı ile Bir Röportaj

FZ

Toby Segaran ile Bir Röportaj
Bruce Stewart
11/14/2007

Toby Segaran, O'Reilly'nin kısa süre önce çıkardığı Programming Collective Intelligence kitabının yazarıdır. Bu yeni kitabında Toby bizi makina öğrenme ve istatistik dünyasında bir gezintiye çıkarıyor ve kullanıcı verisinin yani "kolektif zekâ"nın oluşturduğu verinin üzerinden veri madenciliği yapmaktan yola çıkıp kullanıcı deneyimi, pazarlama, kişisel zevkler ve insan davranışı hakkında sonuçlara nasıl ulaşabileceğimizi gösteriyor.

Dr. Cem Say´la Yapay Zekâ ve Doğal Dil İşleme Üstüne

FZ

Boğaziçi Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlilerinden Dr. Cem Say ile bilgisayar dünyasının popüler ve bir o kadar da zorlu konuları olan yapay zekâ, doğal dil işleme ve kuantum bilgi işlem üzerine söyleştik.

FZ: Hocam, yapay zekânın hangi alanlarında, ne kadar süredir çalışıyorsunuz?

CS: Doktora zamanından beri yapay zekâ (YZ) ile ilgileniyorum. Doktora konum, İngilizcesi "Qualitative Reasoning" olan ve "Nitel Uslamlama" olarak Türkçeye çevirebileceğimiz konu idi, ne olduğunu birazdan açıklayacağım. Demek ki, işte 1980'lerin sonlarından bu yana YZ ile ilgileniyormuşum. Ayrıca yukarıda bahsi geçen konuya ek olarak Doğal Dil İşleme özellikle Türkçe dil işleme ile bir süredir ilgileniyorum. YZ konusunda ilgilendiğim temel iki alan bu ikisi.

Gimp ve Scribus için eğitici videolar

batasoy

32 adet, 1 saatin üzerinde eğitici video dosyası sizleri bekliyor. Açık kaynak kodlu yazılımların yıldızları Gimp ve Scribus dışında, Fireworks ve CorelDraw içinde birçok yararlı video bulacaksınız.

Videolara, pozitifpc.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Visual Studio Zihninizi Çürütür Mü?

FZ

Yaklaşık 30 yıldır program yazan ve Microsoft Windows programlama kitapları ile saygı duyulan isimler arasında yer alan Charles Petzold'un son makalelerinden Does Visual Studio Rot the Mind? Ruminations on the Psychology and Aesthetics of Coding son zamanlarda okuduğum en güzel yazılardan biri.

Petzold, kullanılan araçların insan düşüncesini inceden inceye nasıl şekillendirdiğine dair mükemmel örnekler vermekle kalmıyor, aynı zamanda konuyu tarihsel bir bakışla da değerlendirip çarpıcı tespitlerde bulunuyor. Sadece Microsoft kullananların, sadece C++ ya da C# kodlayanların değil, GNU/Linux, Java ve VS.NET haricinde IDEler kullananların da okumasında fayda olan bir yazı.

AçıkAkademi'den TCP/IP ve Ağ Güvenliği Kitabı

honal

Her geçen gün kalitesini artıran ve yayın yelpazesini genişleten yayınevimiz yeni kitabını siz okuyuculara sunmaktan büyük mutluluk duymaktadır.

"Teori ve Uygulamalar ile TCP/IP ve Ağ Güvenliği" ismini taşıyan kitabımızın yazarı Can Okan Dirican'dır. Yazarın üzerinde aylardır emek harcadığı ve alanında yetkin uluslararası tüm kaynakları referans olarak kullandığı kitap TCP/IP ile ilgili hemen her konuyu içermektedir.