4 çarpı sekiz bölü 2 kaç eder? CAPTCHA yerine DYPM

0
mow
Bu adresteki script sayesinde daha önce de tartışılan CAPTCHA sorunu belki de çözülüyor.
Kullanıcıya görüntüsü bozulmuş, değişik fontlarla yazılmış, arasına çizgiler çekilmiş resimlerin yerine, "5 artı dokuz kaç eder?" şeklinde sorular yönelterek otomatik yazılımları engelliyor.

Sanırım bunun sonu DYPM ve CAPTCHA yı beraber kullanarak, abuk subuk resimlerle iki artı yetmişdokuz kaç eder diye sormaya varacak :) belki içine kedi bile koyarlar.

Görüşler

0
FZ
Şablonsal yapıdan ziyade biraz daha doğal dil üretimine yönelik, yani dilin gramerini kodlayıp bunu çalıştıran bir sistem olsa çok daha sağlam bir SPAM ve robot engelleyici bir sistem olurdu.

Benzer bir işi yapan fonksiyonlar iki hafta önce Lisp Quiz sitesinin arşivinde yerlerini aldılar (oradakiler de şablonsal çözümler kullanıyorlar gramer tabanlı sistem yerine, oysa doğal dil işleme Lisp dünyasında en çok ele alınmış konulardan biri, yani epey kopya çekecek malzeme var ;-)
0
anonim
Merhaba. Korkarım o karma karışık resimler + matematiksel işlemler mevcut. http://www.egitimciyiz.com/v1/modules/xtremguestbook/sign.php Can sıkıcı olsa da, spam mesajlardan daha sıkıcı olmadığı kesin.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

İş Değiştirmek, Yeni Bir İş, Yıldızlarla Çalışmak

FZ

SQL Server Central sitesinde bugün karşılaştığım The Danger of Hiring Stars başlıklı enteresan bir makaleyi FM camiası ile paylaşmak istedim.

Hayır, makale SQL, T-SQL ya da veritabanı optimizasyonu ile ilgili teknik bir makale değil. BT dünyasında çalışan bilgisayar uzmanlarına, sosyolojiye, psikolojiye dair bir makale.

Başarılı bir veritabanı yöneticisisiniz ve başka bir şirkete geçmeyi düşünüyorsunuz, gayet güzel maaş önerileri geliyor. Ancak bir kurumda çok başarılı olan bir bilgisayarcı başka bir kurumda da en az o kadar başarılı olur mu? Önceki şirketindeki performansı ile güzel teklifler alan biri yeni gittiği şirkette neden kötü bir performans sergiler? Bir bilgisayarcının, bir programcının ya da veritabanı uzmanının başarısı sadece kendi yeteneği ile mi ilgilidir?

Makaleden dikkatimi çeken bir kaç alıntıyı çevirdim:

Bir Çocuk Dünyayı Nasıl Değiştirdi?

FZ

Melih Yalçıneli'nin bir süre önce Yazılım İhracatı Yahoo! haberleşme grubuna yolladığı e-postayı paylaşmak ve FM camiası ile tartışmak istedim:

Can robotlara karsi buyuk bir ilgi duymaktadir. Can amcasi Mete ve dedesi Hasana yas gununde robot oyuncak almalarini soylemistir ve Can'in oyuncaklari arasinda zaten cok sayida robot vardir. Can gecenlerde tornavidayi alip bu robotlardan birkac tanesinin icini acip kurcalayarak bunlarin nasil calistigini merak ettigini gostermistir. Bu durum Can'in Annesi Zeynep Hanim'in gozunden kacmamistir ve annesi Can'in yaptigi resimlerde de bu ilgiyi uzun zamandir gozlemektedir. Bir gun Can televizyonda robotlarla ilgili bir bilimkurgu film seyreder. Can o gun aksam babasi Murat'a bir robot yapmak istedigini ve ilerde robotlar yapan bir muhendis olmak istedigini soyler.

Birileri bir şeyleri yanlış anlıyor...

sundance

Bu sabah bir mail aldım. Kısaca ´Hesabımı nasıl kapatacağımı öğrenemedim, bana yardımcı olursanız sevinirim´ şeklinde bir içeriği vardı.

Bu Fazlamesai´yi kurduğumuzdan bu yana geçen üç yıl içindeki ikinci üyelik iptal istemi. Açıkcası ilk seferde de anlamakta zorlanmıştık, şu anda da çok anladığımız söylenemez. Hiçbir bağlayıcılığı, üyelik aidatı vs. olmayan arada sırada yazdığı bir yerden niye üyeliğini iptal eder biri ?

Bu konu üzerine biraz kafa yorunca aklıma başka başka şeyler geldi ve aşağıdaki yazı oluştu. Bir cemiyet olarak fazlamesai konusunda...

Sesle Kumanda Edilen Arabalar, Gizli Silahlar!

FZ

Konu altında konu, yorum altında yorum ve bambaşka dünyalar yaratmada bir eşi daha bulunmayan bir camia FM camiası. Değerli ve saygıdeğer üyelerimizden feran'ın açtığı mevzu üstüne detaylı bir tartışma başlayınca dayanamadım, konu ile ilgili dikkatleri tehlikeli bir şahsiyet olan Lemonodor'un Telematics 2.0 başlıklı blog girdisine yönlendireyim dedim. Bakın şimdi şöyle...

Yılbaşı Hediyesi

redogre