64 bitlik Şifre 4 Yıl Sonra Kırıldı

0
FZ
Milyonlarca işlemci saati ve dört yıllık insan emeğinin ardından RC5 64-bitlik şifresi kırıldı.

331.252 adet gönüllü makinanın kullanıldığı deneyde Distributed.net isimli isimli bir bilgisayarcı grubu RSA Security'nin meydan okumasını kabul etti ve 10.000$'lık çeki aldı.

"Her ne kadar bu projenin süresi 64 bitlik RC5 algoritmasının güvenilirliği ile ilgili olarak çok problem yaratmıyor gibi görünse de gene de birkaç yıldan daha uzun süre korunması gereken hassas bilgiler için RC5-64'ü tavsiye etmiyoruz," şeklinde konuştu şifreyi kıran grup.
15.769.938.165.961.326.592 farklı anahtarı denedikten sonra Tokyo'daki bir PC bulduğu çözümü Distributed.net anahtar sunucularına gönderdi.

Anahtar 14 Temmuz'da teslim edildi ancak haberci yazılımdaki bir hatadan ötürü bu durum son anda fark edilebildi.

RSA Laboratuvarları baş bilimadamı Burt Kaliski, "Bu projedeki tüm katkılarından ötürü Distributed.net ve tüm emeği geçenleri takdir ediyoruz" dedi.

"Bu sayede endüstrideki kuruluşlar bir anahtarı doğrudan arama yöntemi ile ele geçirmek için gerekli olan zamanı ve bilgi işlem gücünü görmüş oldular."

Distributed.net kurucusu ve başkanı David McNett ise "Bir kez daha ortaklaşa gerçekleştirilen dağıtık bilgi işlemin gücünün güvenlik teknolojisine nasıl uygulanabileceğini sıradan PC'leri kullanarak gösterdik" şeklinde konuştu. "Kriptografi topluluğunun bazı şeyleri daha iyi kavramasını sağlayacak yeni meydan okumaları bekliyoruz."

Şifresi kırılan mesajda şu vardı: "Bazı şeylerin gizli kalması daha iyidir."

İlgili Yazılar

Büyük SSL Göçü Başlıyor mu?

tongucyumruk

Google CA/Browser Forum gereksinimlerini yerine getirmemesi sebebiyle Symantec PKI altyapısını güvenilen sertifikalar listesinden çıkarmaya karar verdi. Bu durum SSL dünyasında bolca kullanılan Thawte, VeriSign, Equifax, GeoTrust, ve RapidSSL gibi Symantec'e bağlı SSL sağlayıcıları tarafından üretilen sertifikaların geçerliliğini yitirmesi anlamına geliyor.

Google Güvenlik blogunda yapilan...

Web Güvenliği E-Dergi 2. Sayı

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından hazırlanan, iki aylık periyotlarda yayımlanması planlanan web güvenliği e-dergi`nin Ağustos 2009`da yayımlanan ilk sayısından sonra, Ekim 2009 2. sayısı da yayımlandı.

Hacker`lar İşe Alınır mı?

FZ

Yukarıdaki sorunun cevabı nedir diye düşündünüz mü bilmiyorum ama benim cevabım "alınmalıdırlar, tabii haklarında gerekli araştırmalar ve testler yapıldıktan sonra" şeklindeydi.

Bugün okuduğum bir haberde ise yakın zamanda yapılmış bir araştırmaya göre şirket yöneticilerinin görüşlerinin bu konuda olumsuz olduğu anlatılıyor.

Hackerlar işe alınır mı? haberindeki sonuçların ilginç olan kısmı ise genel eğilimin hackerları tam zamanlı şirket elemanı olarak değil de daha çok aralıklarla başvurulacak bir tür danışman statüsünde yönünde olması.

Güvenlik Semineri ve Capture The Flag Yarışması

sundance

3-4 Mart günlerinde Bilgi Üniversitesi'nde düzenlenecek Free Days kapsamında, Fazlamesai üyelerinden Emre Sağlam, Kıvılcım Hindistan ve EnderUnix'den Huzeyfe Önal'ın katılacağı bir seminer ve ardından da iki ayrı güne yayılmış güvenlik workshopları düzenlenecek.

Bunlara ek olarak da etkinlik süresince ödüllü bir "Capture The Flag" yarışmamız olacak. Web zayıflıkları, GNU/Linux işletim sistemi ve wireless konularındaki zayıflıkları olan sistemimize bakalım kim en kısa sürede ulaşacak.

EnderUNIX'ten Yeni Yazılım!- SwArpMon

honal

EnderUNIX yazılım geliştiricilerinden Özkan Kırık, yönetilebilir switch'lerin MAC tablolarını SNMP aracılığı ile takip ederek switch üzerindeki MAC Adresi - Port değişimlerini email yolu ile sistem yöneticisine bildiren 'swArpMon' isimli yazılımı geliştirdi.