96 Kbyte'lık tam sürüm FPS! (kodlama mucizesi)

0
anonim
Almanya'da 6 kişi tarafından hobi amaçlı üretilen beta demo iki gündür meraklıları için indirilebiliyor. İki günde milyonlarca kez indirilen oyun yapılabileceklerin sınırı hakkında müthiş bir örnek. Fikrin asıl çıkış noktası tabii ki 64 kbyte demolar. Sonradan bu moda 32 kbyte oyunlara dönüşmüş ve şimde 96 kbyte'a kadar genişletilmiş.
Oyun Doom yada Quake tarzı karanlık mağaralarda canvarlarla çarpışarak geçiyor. Tüm bunların canlı olarak yapabilmesi ve müzikten ses efektlerine kadar herşeyi yapabilmesi oldukça hoş. Oyun şimdiden bir çok silahı ve canavarı destekliyor. Tüm bunları yapabilen en iyi oyun kabul edilen FarCry'ın sadece DVD sürümünün çıkması ve bir kaç gb tutan kurulumunu düşündükçe olayın ciddiyeti anlaşılıyor.

Ancak oyunun tek kötü yanı minimum DirectX 8.0 sürümünü destekleyen ekran kartlarını istemesi buda 128 Mb'lı Nvidia Ge-Force Ti ve Ati Radeon 8500 ve yukarısı demek oluyor. Sistem en azından 512 Mb ramlı, 1.5 Ghz'lik bir Pentium 4'ede ihtiyaç duyuyor. Bunlar biraz yüksek ama canlı oluşturduğu için çok normal.
Toplam iki yıl süren çalışmanın bir yılı oyunun içeriğini hazırlamakla geçmiş. Yazılımın 60 kbyte'yı 104,363 satır C++ kodundan oluşuyor. Kod tekstürlerden geometrilere kadar herşeyi canlı olarak oluşturuyor. Geriye kalan 30 kbyte ise içeriği oluşturuyor. Ayrıca oyun DirectX 9.0b'yi ve Pixel Shaders 1.3'ide varsa destekliyor.

Oyuna buradan erişebilirsiniz: www.theprodukkt.com

Görüşler

0
resilence
ecnebiler neler yaptılar.. vay beee... biz hala 128k internet bağlantısı için sürünüyoruz...
0
malkocoglu
Aman., lutfen.. Meraklisi icin Wolfenstein kodlarindan baslayarak bedava oyun kodlari etrafta hep mevcuttu. Merakiniz varsa atlar, parcalari birlestirir, siz de yaparsiniz....
0
conan
> Merakiniz varsa atlar, parcalari birlestirir, siz de yaparsiniz....

Merakiniz "ve vaktiniz" varsa atlar, parcalari birlestirir, siz de yaparsiniz....

:)
0
mentat
he he.. evet tabe..

ayrica linux'un da kodlari ortalikta mevcut, merakiniz varsa 96k'lik bir isletim sistemi de yazabilirsiniz..
0
pirx
"Bunlar biraz yüksek ama canlı oluşturduğu için çok normal."

canlı oluşturmak=realtime rendering?
0
mentat
degil, realtime rendering baska, tum oyunlar ve demolar realtime rendering sonucta. video olmayan hersey realtime rendering.

burada ise mesela 3d objeleri, dokulari (kaplamalari/texture vs), sesleri falan kod ile yaratma anlamina geliyor. sonucta amac daha az yer kaplamasini saglamak.

tabi farbrausch amcalarin ozellikle nefis bir sIkIstirma sistemleri var. 64k demolarinin birinin sonunda kalan bos yerde anlatiyolardi scrolling text seklinde kac giga veri gomduklerini demoya.. bakilasi, imrenilesi, gaza gelinesi, ya da bu isleri birakip dondurmaci actiracisi grup, farbrausch..

not: ben bu oyunu yaklasik iki ay kadar once oynadigimi hatirliyorum, iki gun diye geciyor haberde?
0
yuxel
Ben de bir buçuk ay kadar önce edinmiş, hayretler içersinde ite kaka(oyun heyvani makine istiyor :), gözlerimden yaş gelerek oynamıştım.

http://games.slashdot.org/games/04/04/15/1239203.shtml?tid=127&tid=186&tid=204
0
pirx
hmm.. ok, yani örneğin ses için sample yok, textureler için bitmap yok falan gibi.

ben de 2 ay kadar önce indirmiştim ama güzide gforce 2mx'imde çalışmayı reddetmişti, halen saklıyorum bigün elime sağlam bi ekran kartı geçer elbet :)
0
WoLoLo
bende bugün çalıştırma imkanı buldum.
windows me sistem üzerinde, geforce 4 mx 128 mb ekran kartı ile açılmadı malesef.
0
FZ
Bir arkadaşımın tepkisi:

``Yahu şu ekran görüntüsünü dondurarak alsam sonra da bir grafik sıkıştırma algoritması ile sıkıştırıp kaydetmeye kalksam 96 KB´dan çok daha yer kaplar! Nasıl yapmış bu adam bunu yaaa!´´ :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Lucas Arts´ın güzel bir adımı

conan

Eğer siz de benim gibi bir Lucas Arts manyağı iseniz, size güzel bir haberim var o zaman :) Lucas Arts, LFNetwork şirketiyle anlaşıp Lucas Arts oyunları ile ilgili dosyaların depolanıp indirilebildiği bir site açtı. Sitenin adı Lucas Files.

FM Wars Beta 0.08

redogre

FazlaMesai bannerında artık ufak bir oyun oynayabileceksiniz. Şu anda daha Beta ama yakında skor tablosuyla ve diğer ekleriyle tam çalışır hale gelecek.

Görmek için FM teması seç bölümünden Oyun temasını seçmeniz yeterli, hem başlatmazsanız uslu uslu bekliyor sadece.

Linux Şenliği Oyun Turnuvası Sonuçları

adervis

1-4 Mayıs tarihleri arasında İstanbul'da yapılan II. Linux ve Özgür Yazılım Şenliği kapsamında gerçekleştirilen Oyun Turnuvası'na katılanlar arasında dereceye girenler çeşitli armağanlar kazandılar.

Pac-Craft: Starcraft 1.08`i bekleyenlere

sundance

Siz de bizler gibi Starcraft 1.08 patch`i beklemekten bıktınız mı ? Bir değişiklik mi istiyorsunuz ?

O zaman bir müjdemiz var. Starcraft konusunda en önde gelen sitelerden Infoceptor super bir oyun geliştirmiş; PacCraft

Klasik PacMan`in Starcraft yorumu olan bu oyunun bir başka güzelliği hemen browserdan oynanabilir olması... İyi eğlenceler

Quake 4 GNU/Linux Sürümü

Ragnor

LinuX-gamers.net'te çıkan habere göre id software resmi olarak Quake serisin en son halkası olan Quake4'ün GNU/Linux için de çıkacağını duyurmuş.