Adım adım Linux'a geçiş

0
sundance
Niyam.com'da yayınlanan bu makale yedi aşamada GNU/Linux sistemlere geçmeyi ve mevcut gündelik işlerinizi orda gerçekleştirmeyi anlatıyor.

İlgili Yazılar

Litux'tan

fevzinet

BTnet'teki habere göre : " Litux, yazılım alanında kariyer sahibi olmak isteyenlere, açık kaynak kodlu veya lisans ücreti gerektirmeyen alternatifler sunuyor. "

Gentoo sunar : Gentoo Linux 2004.3

mos

Önceki sürümlerde göze çarpan bir çok hatanın giderildiği, pek çok paketin güncellendiği 2004 'un bu son sürüm Gentoo Linux'u hakkındaki orijinal haberi ve sürüm bilgilerini buradan okuyabilirsiniz.

Linux`da KYLIX ile Görsel ve Hızlı Programlama

FZ

Bilgi işlem camiasındaki öncü şirket Borland'ı tanımayan, bilmeyen yoktur herhalde programcılar arasında.

Görülen o ki Borland firması gene bir öncü olarak Linux yazılım geliştirme dünyasında nicedir eksikliği çekilen (Java araçlarını saymazsak) Görsel Hızlı Program Geliştirme (VRAD - Visual Rapid Application Development) aracı olan Kylix'i piyasaya sürdü. Bir nevi Delphi for Linux olan bu aracın Linux yazılım dünyasını nasıl etkileyeceğini göreceğiz bir süre sonra.

Hangi Linux Dağıtımı?

Soulblighter

Tamam tamam kızmayın. Evet yine aynı konu, ama bu sefer değişik bir çözüm. Bu sayfadaki ihtiyaç testini yapın ve hangi Linux dağıtımının size göre uygun olduğunu belirleyin.

Bu arada FM'yi takip eden Linux kullanıcılarının hangi dağıtımı kullandıklarını da merak ediyorum.

Hangisini kurmak daha kolay ?

sundance

Bildik teranedir, `Windows`u hiçbir şey bilmeyen biri bile next next basarak kurabilir ?` (Şahsen görmek isterim o birşey bilmeyen birininin en son model $4,5`lık winmodem ile ne yapabileceğini ama) Linux ise hep korkutmuştur yeni başlayanları, `aha işte bunu anlamadım, ne demek SSH` demek üzere bekleyen kullanıcıları :)))

LinuxWorld bunu bir deneyle görmek istemiş ve bilgisayar uzmanı olmayan günlük bir kullanıcıya Win XP ve RedHat 8 kurdurmuşlar. Ayrıntılı bilgi ve sonuçlar burada