ADSL'yi Uçurma Planı

0
punky
Hızlı internet erişimi için yatırımlarına devam eden Türk Telekom, yeni projesiyle 2007'de ADSL'yi 2 Mbit hızdan 20 Mbit'e taşıyacak. Bunun için mevcut bakır hatlara paralel olarak fiberoptik kablolar kullanılacak.
Türk Telekom şu anda üst limiti 2 Mbit olan ADSL (hızlı internet erişimi) bağlantı hızını önümüzdeki yıl yapacağı fiberoptik kablo yatırımının ardından 20 Mbit seviyesine çıkarmaya hazırlanıyor.

Türk Telekom Genel Müdürü Paul Doany, ADSL bağlantısı için kullanılan mevcut bakır kabloların 2 Mbit bağlantı hızına imkân verdiğini, bundan fazla hız kapasitesinde ADSL'nin verimli çalışmadığını hatırlatarak, önümüzdeki yıl yapacakları fiberoptik kablo yatırımının ardından, 20 Mbit hız seviyesine ulaşılacağını açıkladı.

Kaynak: Milliyet

Görüşler

0
desenturk
Peki yurtdışı çıkışta herhangi bir kapasite artırımı düşünüyorlar mı?

0
sleytr
Hong Kong'ta 1gigabit 215$, 100mbit 38$ ve 10mbit ise 16$ 'a satılıyormuş.
Bakalım ttnet'in en çok 20mbit kapasiteli
FTTH hizmeti bize kaca patliyacak.
0
Tarık
Hong Kong eski ingiliz sömürgesi olduğu için dediğin doğru olabilir. Fakat çin in kuzeyinde Shandong denilen bana göre rezil işçi kentinde 5 yıldızlı otelde internet bağlantısı 256 kbps nin üzerine çıkamıyordu. Hızı artırmak için yaptığımız ısrarlarımıza(+rmb +$) rağmen (ki çinlilerle ingilizce konuşmak ölümden beter) sonuç şu : çin hatları olağanüstü kötü ve telekomları çok kötü çalışıyor ya da özel bir filtreleme sistemi, vekil sunucu sistemiyle çalıştırıyorlar. Zamanım elvermediğinden tüm Çin'i incelemedim ama "Çin de internet çok hızlı ve ucuz ağabey" diyen adama pek inanamıyorum. Bildiğim kadarıyla hakkaniyetli hizmet veren tek yer kanada devleti ve bazı kuzey ülkeleri.
0
sleytr
Kim "Çin'de internet çok hızlı ve ucuz" dedi? Kaldı ki Çin gibi dev bir ülkede belirli bir hizmet kalitesini yakalamak elbette bir çok Avrupa ülkesine göre daha zordur. Ancak yazdıklarınızdan "dünyada hızlı ve ucuz internet erişimi olan pek fazla yer yok" anlamını çıkarıyorum ki internete en pahalıya erişen insanlardan biri olarak buna katılmam pek mümkün değil.
0
osteosit
Peki ya eski bakır hatlar ne olacak?

Eski hatlar sökülecek mi yoksa alternatif olrak sadece 1-2 Mbit'e kadar bağlantı isteyenlere sunulacak mı?

Ayrıca TT yine yeni altyapının da tekeli olacak mı? Olmaması gerekiyor sanırım.
0
arif_dn
Telekom 20mbit'e çıkarmadan önce yurtdışı çıkışlarını arttırsın, herkese 2mbit verdiğinde yurtdışı çıkışlarının felç olacağını herkes biliyor. Bu yüzden önc eyurtdışı çıkışlarını arttrısınlar da sonra 20mbit yaparlar.
0
towsonu2003
ttnet? 20Mbit? hehehe

araba fiyatina interneeeeet! geeeel geeeeel (arkayi 6layin abiler ablalar)...

...
0
Guardian
kota sınırı ve fiyatlandırma adına bir açıklama yapılmamış! :)
0
towsonu2003
20Mbit'in aylik kotasini 5 MB yaparlarsa ne komik olurdu ;) "olmaz demeyin sansinizi deneyin"... ;)
0
Tugba
O Paul denen adamın saçmalıyor.
0
towsonu2003
hı?
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

PCnet, dünyanın en pahalı internet erişimine karşı

saman

PCnet dergisi Türk Telekom'un fiyat politikasını protesto eden bir kampanya başlatmış, sanal ortamda imza topluyorlar. Amaçları hedef kitlelerine sempatik gözükmek mi bilinmez ama yinede topluluk olup sesimizi duyurmak için iyi bir fırsat. İşte detaylar:

Türkiye'nin bilgisayar ve internet dergisi PCnet, Türk Telekom'un ADSL fiyatlandırma politikasını protesto ediyor. Siz de Türk Telekom'un ADSL fiyatlarını düşürmesi gerektiğine inanıyorsanız protesto girişimimize katılabilirsiniz.

http://www.pcnet.com.tr/adsl

Telekomda Serbestleşme Hakkında

anonim

Telekomda Serbestleşme Hakkında İnternet Kurulu Üyeleri ve Bilişim Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Ortak Bildirgesi - 1 Ocak 2004

Türkiye Kamuoyuna,

Türkiye İnterneti bu yıl 10 yaşını doldurdu. 1 Ocak 2004'te Türk Telekom'un tekeli kalkmaktadır.

Bizler, İnternet Kurulu Üyeleri ve Sivil Toplum Kuruluşları olarak bu vesile ile kamuoyuna aşağıdaki açıklamayı yapıyoruz:

Apple iPhone Geldi ama

anonim

Steve Jobs MacWorld 2007 konuşmasında uzun süredir beklenilen yeni Apple ürününü açıkladı. iPod + cep telefonu + Internet iletişim cihazı = iPhone. Jobs konuşmasının sonunda iPhone için “cebinizdeki hayat!” dedi. Bu nesil Internetli telefonlar önümüzdeki iki yılda muhtemelen hemen herkesin elinde olacak. Peki ama "cetde Internet" ne anlama geliyor? Telekom gibi karanlık/kapalı bir ağ ile Internet gibi açık protokollerle çalışan bir ağın birbirine bu kadar yaklaşması ne gibi sonuçlar doğuracaktır?

Birisi Yüksek Hızlı Bağlantı Mı Dedi?

FZ

Bilimadamları Sunnyvale, California'dan Hollanda'daki Amsterdam'a 6.7 GB veriyi 1 dakikadan daha kısa bir sürede yollayarak yeni bir rekora imza attılar.

Stanford Doğrusal Hızlandırıcı Merkezi'ndeki bilimadamları fiberoptik bağlantı üzerinden 6.7 GB'lık veriyi 6800 mil uzağa çok kısa sürede iletmeyi başardılar. Bu çalışmanın gerçekleştirildiği merkez ABD Enerji Bakanlığı'na bağlı olarak Stanford Üniversitesi bünyesinde çalışıyor. Söz konusu verinin bir uçtan diğerine aktarılması yaklaşık 58 saniye sürdü.

.com devrinin sonu

auselen

Burada gördüğüm Reuters haberine göre önümüzdeki seneden itibaren kendi alan adı köklerimizi oluşturabileceğiz. Örneğin mesai kökünü alırsanız; fazla.mesai, az.mesai adreslerini kullanabileceksiniz. Tabii hevesinizi kursağınızda bırakabilecek $185,000 ücreti ödeyebilirseniz.