AirTies Modemlerde Yazılım Sorunu Mu Var?

0
FZ
Az önce şöyle bir blog girdisi ile karşılaştım:

Eğer Linux üzerinde pidgin kullanıyorsanız, AirTies modem almayın! Neden mi? Çünkü pidgin kesinlikle GTalk’a bağlanamıyor. Daha önce sırf bu sebeple RT-204 bir modemi çöpe atıp bir Zyxel ile değiştirmiştim. AirTies müşteri hizmetlerine durumu bildirmiş ve kendilerine detaylı bir açıklama yazmıştım. Bugün bir mekan değişikliği yapıp yazlığa geldim ve bir baktım gtalk’a bağlanamıyorum. Sebep yine hatalı bir airties modem. Şimdi bunun da yenisini almak gerekecek. Biraz araştırdım. Birincisi, AirTies modemler, DHCP üzerinden DNS sunucularının IP numarasını alıyor ve sizin bunları değiştirmenize izin vermiyor. Örneğin, TTNET’in DNS sunucusunu değilde başka bir DNS sunucusu kullanmak isterseniz bunu yapamıyorsunuz. İkincisi, bu modemlerin üzerindeki DNS stack, bir şekilde SRV kayıtlarını anlamıyor. GTalk’a bağlanamamasının sebebi de bu.


Benzer problemi yaşayan var mı acaba?

Yazının devamı için kaynak: http://www.aklahizmet.com/2009/05/20/airties-modem-bug/

Görüşler

0
kelebek
AirTies RT-102 sorun yok bağlanabiliyorum.
0
yilmaz
Bende RT-205 var. Modeme dns ne girerseniz girin önce otomatik aldığı dns'lere bakıyor.

G-Talk ile ilgili problem yaşadım fakat problem hatırladığım kadarıyla pidgin'de idi. Sunucu adresini değiştirince bağlanılabiliyordu.

Bu sorunlara ek olarak zaman zaman bağlantı hataları ile karşılaşıyorum.

Açıkçası bir modem daha alacak olsam AirTies'ı kesinlikle seçeneklerimin arasına almayacağım.
0
sami
http://www.airties.com/product-details.asp?id=83&s=5&ci=6&dil=eng adresinden türkiye harici bir ülke seçip firmware güncellemesi yapmayı deneyin
0
dendiz
kullandiginiz host uzerindeki dns sunucu adreslerini degistirirseniz sorun kalmiyor. Ben opendns sunuculari ile pidgin uzerinden gtalk'a baglanabiliyorum.
modemi cope atmaktan daha ucuz bir cozum :)
0
realist
Modemim Alcatel marka, bridge modda çalıştırıyorum. Pidgin'in Gtalk'a bağlanabilmesi için server'ı talk.google.com olarak belirtmek gerekiyor.

Daha az masraflı çözüm, Bind kurun. Windows kullanıyorsanız Treewalk DNS kurun.
0
wime77
Airties modemler ilk çıktığında oldukça kaliteli idi.Öyleki içindeki malzemeler Zyxel ile eş değer kalitedeydi.Sonra ne olduysa kalite gitti marka kaldı.
Ne sorduysam cevap gelmedi.Bunların başında DNS problemlerimdi. Sonra Zeyxel e geri döndüm.

Türkiye de bu modemin nesini üretiyorlar anlamış ta değilim.
0
wizzyfx
Protocol: XMMP
Domain: gmail.com
Resource:Home

Require SSL : Seçilmemiş
Force Old SSL : Seçili
Port:443
Server: talk.google.com

Modem yakmaya falan gerek yok, pidgin in default gtalk ayarlarını değiştirmek yetiyor.
0
Fikirsel
Windows'ta da bağlanamadım ben. Modemle alakası olduğunu bilmiyordum. Google'ın yardım sayfalarından @wizzyfx'in söylediği ayarları yaparak bağlanmıştım.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

100$'dan Ucuz Laptop

FZ

ABD'de MIT Media Laburatuarının kurucusu ve başkanı Prof. Dr. Nicolas Negroponte 100$'a çıkacak bir PC üzerinde çalıştığını açıkladı.

Negroponte, gelişmekte olan ülkelerde çocukların eğitimi için bilgisayarın yaşamsal önemde olduğu belirti. Maine ve Kamboçya'da yapılan bir pilot projenin başarısı üzerine bu proje başladı. Kamboçya'daki pilot Proje Negroponte ve eşi iki okulda bilgisayarları sağladı, 2 okulda da laptoplar kullanıldı. Ögrenciler, laptopları ders kitabı olarak kullandı. Negroponte, bilgisayarın çocukların yanında ailer, tüm köy ve çevresinin gelişimi için önemli olduğunu belirtti. Kamboçyada ögrenciler bilgisayarları aynı zamanda TV, telefon ve oyun için kullandı. 100$lık laptopların gerekli olmayan uygulamaların ve özellliklerin çıkartıldığı, GNU/linux temelli bir işletim sistemi olacak. Bilgisayarı basitleştirerek, daha basit işlemci ve göreli olarak biraz daha düşük hafıza ile çalışabilecegini belirten Negroponte, bu makinaları 2006 sonunda dağıtmaya başlamayı umuyor.

Editörün Notu: Biz de herhalde o süre içinde MS Winblows yüklü pek bir ucuz (!) dizüstü bilgisayarları sevgili öğretmenlerimize dağıtmış (!) oluruz.

Cep Telefonları Aklandı! (şimdilik)

anonim

13 ayrı ülkede, ülke çapında yapılan araştırmalar sonucunda cep telefonlarının 10 yıllık kullanımının beyin kanseri oluşturma riski olmadıgı kanıtlandı: http://www.newscientist.com/news/news.jsp?id=ns99994624

Elektro-Çocuk Bilgisayarları Bozuyor

FZ

İlla ki hacker olmaya gerek yok!

Romanya'daki bir öğrenci, bilgisayarların ve diğer elektronik cihazların biraz yakınına geldiğinde bu aletleri otomatik olarak çalışamaz hale getiriyor.

Linux 2.6, Debian ve nVidia: Güzel Grafikler için Hacking

FZ

Debian GNU/Linux çalıştırıyorsunuz. Güzel bir nVidia grafik kartınız var. 2.6 sürüm numaralı çekirdeğe geçmek istiyorsunuz ama resmi nVidia sürücülerinin 2.6 çekirdeği ile uyumlu olmadığını öğreniyorsunuz. Peki üzülüyor musunuz? Hayır, çünkü biliyorsunuz ki Linux demek çözüm demek! Dünyanın diğer ucunda bir grup ``geek´´ size yardımcı olmak için çalışıyor ve 2.6 çekirdeği ile nasıl pırıl pırıl grafiklere kavuşacağınızı anlatıyor.

31 Aralık 2003 tarihli bu taze makale daima uç noktada yaşamayı seven keskin Debian GNU/Linux kullanıcıları için ;-)

Cisco routerlar MPC7450 chipleri ile geliyor

anonim

Dünya internet donanım devi Cisco, yeni kuşak routerlarında artık Apple`ın şu an PowerMac ve PowerBook G4`lerinde kullanmakta olduğu PowerPC7450 chiplerini kullanacağını bildirdi. Yıllar önce Amiga`ya, yıllardır Macintosh`lara ve birçok saygı duyulan donanımlara hayat veren Motorola işlemciler, artık Cisco router`ların da temelini oluşturacak.
İlgili Haber