All Plan ve Cinema 4d Türkiye tanıtımı başladı

0
redogre
All plan den hatırlayacağınız Alman Nemetschek firması Cinema 4D adlı 3 boyutlu çizim programını da bünyesine kattı. Aluplan firmasının Türkiye'ye getirdiği Allplan ve Cinema 4D programlarının tanıtımını ve eğitimini FGA Mimarlık veriyor. Firmanın sitesinde hem programlarla ilgili bilgi hem, tutorial lar hem de patch ler var.
Peki All Plan nedir? Allplan akıllı objeleri kullanarak çizim yapan bir mimari program. Örnek vermek gerekirse Archi Cad gibi çalışıyor. Yani çizimi yaparken çizdiğiniz objeyi detaylarıyla tanımlıyorsunuz ve daha sonra program en ince detayına kadar metraj çıkartıyor. Tabii ki programın çizimleri 3 boyutlu yaptığını söylemeye gerek yok. Şimdilik programın klasik Autocad kullanıcılarını en rahatsız edecek özelliği komut satırının olmaması. Programın 300 DM gibi bir fiyatla öğrenci versiyonu da var ve orjinal programdan herhangi bir kısmı eksik değil.

Cinema 4D ye gelince.. Cinem 4D All Plan den direkt olarak dosya alabilen ama kendi başına da gayet güzel kullanılabilen bir program. Programın en büyük özelliği, yeni versiyonunun standart olarak Global Illumination desteği ile gelmesi. Global Illumination dağınık ışık kaynaklarını simüle ederek gerçekçi gölgeler yaratmayı sağlayan bir render motoru.

Cinem 4D uygun fiyatı, kullanıcı dostu arabirimi ve diğer programlarda plug-in olarak gelen destek araçlarını içinde standart olarak barındırmasıyla birçok kişinin gözdesi olabilir. FGA Mimarlık bu konuda da destek veriyor... Ama şahsen ben 11 yıllık 3D studio kullanıcısı olarak biraz tutuculuk yaparak ve birazda kırık program kullanmanın verdiği rahatlık ile 3DS MAX 4.0 kullanmaya devam edeceğim.

Görüşler

0
Lord
peki allplan'in autocad'e bir ustunlugu var mi?
yani autocad'e sahip bir kullanicinin allplan'e gereksinim duymasi mumkun mu?
0
redogre
Allplan programının Autocad'e üstünlüğü çizgiler çizmeden, ne istiyorsanız o elemanı çizerek çalışmanız. Mesela biz Autocad'de duvar çizmek için 4 tane çizgi çizeriz. Bunu üç boyutlu hale getirip üstüne pencere boşluğumuzuda açabiliriz ama bundan sonra en ufak değişiklik için tekrar başa dönmemiz, önce 2 boyutlu çizimi düzeltip sonra tekrar 3 boyuta kaldırmamız gerekir. AllPlan gibi obje bazlı programlarda ise biz duvar çiz komutu ile duvar çizip, pencere çiz komutu ile pencere çizdiğimiz için hem 2 boyutta hemde 3 boyutta değişiklik yapmak daha kolaydır. Pencere yerini değiştirmeniz için trim yapmanız gerekmez çünkü program otomatik olarak pencere yi duvardan trimlenmiş gösterir. Ayrıca 1/50, 1/100, 1/200 gibi farklı ölçeklerde detayları ayrı ayrı çizmek yerine baskıya göre detaylandırır. Eğer 3 boyutlu olarak yaptığınızı kolayca görmek istiyorsanız AllPlan yada Archicad derim. Çünkü Acad dünyada mühendislik programı diye geçer, mimarlık değil. Yada Acad Architectural Desktop bu Allplan ve Archicad gibi obje bazlı çizimi Acade sokmaya çalışan bi extension. Bir ara ona da bir göz atın. Ne de olsa ACAD eski göz ağrımız :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Programlamanın Tao´su 1. ve 2. Kitap

FZ

1. Kitap - Sessiz Boşluk

Ve şöyle dedi usta programcı: "Sadece TCP/IP kullanarak uzaktaki makinanın işletim sistemini anlayabildiğinde tapınaktan ayrılmanın zamanı gelmiş demektir."

OpenBSD 3.0 Hazır

anonim

4 yıldır standart kurulumumda hiç bir açığı olmayan işletim sistemi ve openssh´ın yaratıcısı olan OpenBSD'nin son sürümü 3.0 1 Aralık'ta satışa sunuluyor. Şu an için pre-order kabul eden OpenBSD 3.0 hakkında detaylı bilgi için http://www.openbsd.org

Tüm zamanların en kötü bilgisayar hataları

FZ

Mariner I uzay aracı, Sovyet gaz boru hattı, Therac-25 tıbbi hızlandırıcı, finger sunucusu, Kerberos rastsal sayı üreteci, Intel Pentium, Ariane 5 501 numaralı uçuş. Bağlantısız gibi görünen bu isimlerin ortak bir noktası var: Tarihteki en büyük yazılım hataları.

Detaylar WIRED dergisinin History's Worst Software Bugs başlıklı yazısında.

Processing: Görsel Tasarımcılar ve sanatçılar için programlama dili

anonim

Processing elektronik sanatlar ve görsel tasarımcılar için geliştirilmiş bir programlama dili ve ortamıdır. Programlamanın temellerini görsel bağlamlar içinde öğretmek ve software taslak defteri olarak kullanılmak üzere yaratılmıştır.

http://www.processing.org adresinden daha fazla bilgi alarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz.

Bunun yanında öğrenmenizi kolaylaştıracak Processing Türkçe başvuru kaynağı bu hafta yayına geçti: http://processing.org/reference/tr/

Açık Kaynak ve Para Kazanmak

arsenelupin

Kısaca öykümü anlatmak ve benim durumumdaki birçok kişinin de fikrini alarak sonuçlar çıkartmak isterim:

Kendi özgürlüğüm adına, bağımsız programcı ("freelancer" da diyorlar) olarak çalışıyorum ve müşterilerimin çok büyük bir çoğunluğu yurt dışından. Yine de, ekmeğimi kazanabilmek için, genellikle kod tamiratı ağırlıklı ve sıkıcı işler yapıyorum. Bir süredir yalnızca GNU/Linux kullanıyorum.