Anaconda´lı Sarge

0
butch
Redhat'in Anaconda'sının Debian'da kullanılacağını duymuşsunuzdur. Peki denediniz mi? Hemde Sarge'la. Buyrun deneyin, ama dikkat edin. Çünkü ne anaconda ne de sarge henüz tam anlamıyla hazır değll.

Görüşler

0
realist
Konuyla ilgili önceki haberde yazmıştım. Yine de yanlış anlamaları engelleyemedim.
Debian RPM desteği VERMİYOR. Anaconda'yı kullanmak gibi bir niyetleri de yok. Bunlar Progeny Inc'in yazdığı eklentilerdir.

Ayrıca Sarge ile gelecek olan yeni kurulum uygulamasını (debian-installer) görenler biliyor ki kesinlikle Anaconda'ya gerek kalmayacaktır.
0
Challenger
Yeni kurulum programı yanlış hatırlamıyorsam grafik arayüzüne sahip olacaktı. Gnome2.2' yi kurduğumda GTK kütüphanesi ile yazılmış arayüzünü görmüştüm. Ek olarak Sarge ile birlikte otomatik donanım tanıma özellikleri falan eklenecekti.
0
sametc
iyi guzelde sarge cıkıcak ama ne zaman :(
cıkana kadar mandrake'yi silmiyecem isterse zar zor acılabilsin bunu bana faydası dokulur zar zor acılmasının......

anaconda python ile yazıldı seviyorum bu pythonu'yaaa

acaba sarge cıktığı zaman m1a2 abimizin yazıları gibi yazılar cıkıcakmı.... ve sarge ile woody arasındaki fark ne olacak onu merak etmiyor değilim
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Woody için Güvenlik Desteği Sona Eriyor

tongucyumruk

Sarge kod adlı Debian GNU/Linux 3.1'in duyurulmasının üzerinden bir yıl geçmesiyle birlikte bir önceki sürüm olan Woody için güvenlik desteğinin kesileceği duyuruldu. Debian projesinin güvenlik politikası geçmiş sürümlerin yeni sürümlerin duyurulmasından itibaren bir yıl daha desteklenmesini öngörüyor. Bu politika dahilinde Sarge'ın duyurulmasından beri güvenlik güncellemeleri yapılmaya devam edilen Woody sürümü için güvenlik desteği 30 Haziran 2006 itibariyle kesilecek. Eğer hala güncellememiş olan varsa, sistemlerinizi Sarge'a geçirmek için hazırlıklara başlasanız iyi olur.

Mac Mini Üzerinde Debian GNU/Linux

Challenger

Apple tarafından geçtiğimiz ay duyurulan Mac Mini 499$' lık fiyatıyla birçok kişinin aklını çelmişti. Burada da sözü edilen Mac Mini üzerine Debian kurma fikrini William R. Sowerbutts gerçekleştirmiş ve güzel bir kurulum belgesi hazırlamış. İlgili belgeye http://www.sowerbutts.com/linux-mac-mini/ adresinden ulaşabilirsiniz.

Münih Belediyesi Kullanacağı Dağıtımı Seçti: Debian GNU/Linux

darkhunter

Geçtiğimiz aylarda MS ürünlerini terk etme kararı veren Münih belediyesi, SUSE Linux ve IBM'i de denedikten sonra kararını ticari olmayan bir dağıtım olan Debian'dan yana kullandı.

Debian T-Shirt için Tasarım Zamanı

linux34

Merhaba.

Uzun bir süredir Debian T-Shirt hayali ile yanıp tutuşuyoruz. 4. LKD Linux Şenliğinde Debian kullanıcıları ile yaptığımız görüşmeler sonucu T-Shirt için kolları sıvadık.

Tasarım - 1
http://www.linux34.com/images/debian_t-shirt.jpg

Tasarım - 2
http://www.linux34.com/images/debian_t-shirt-2.jpg

Tüm GNU/Debian Linux kullanıcıları bizlere kendi yorumlarını belirtebilirse sanırım daha kaliteli bir çalışmaya kavuşmuş olacağız. 1-2 gün içerisinde debian.org.tr listesinde bu konuyu tartışıp sonuca bağlayacak sonra da Debian T-Shirtler ile dolaşmaya başlayacağız ;)<

Kubuntu

yuxel

Ubuntu, son kullanıcılar için çok güzel bir seçimdi. Son sürüm Debian paketlerini (ve hatta Debian'da olmayan ancak son kullanıcıların görmek istediği paketleri) içeren Ubuntu'nun ben ve benim gibiler için tek bir eksiği vardı : KDE.