Anne Bana Bilgisayar Alsana

0
FZ
Bir etrafınıza bakın, bir de bana. Belki gücünüz yetmeyecektir ama umarım beni anlayışla karşılarsınız. Nasıl desem tanıdığım bazı arkadaşlarda, daha doğrusu yüzde seksen beşinde var bilgisayar (...) Sizlere söz veriyorum eğer bir bilgisayarım olursa ailemi, şehrimi, tüm Türk milletini, tüm dünyayı yani tüm insanları daha iyi tanıyıp kaynaşacağım. (S.Ö /Gaziantep)

Keşke bir bilgisayarım olsaydı. Fen ve matematik çalışırdım. Anneme yeni yemek tarifleri bakardım. Babamın iş çalışma programını hazırlardım. Bilgisayar dersime çalışırdım. Oyunlar oynardım. Erol abimin bilgisayarı açmaması için şifre koyardım. FİFA 2002, Kantır (Counter Strike demek istiyor) oynardım. Harçlığımın yarısıyla CD kiralardım (...) Kral TV'yi hiç açmazdım. Bilgisayarımın ekranına Galatasaray bayrağı yapardım. Galatasaray marşını dinlerdim (E.U. / İzmir)
Bilgisayarı kötü sitelerde kullanan arkadaşlarıma sesleniyorum. Arkadaşlarım, bilgisayarda kitaplar dolusu bilgiler varmış. Kötü sitelere gireceğinize internette bilgiler sitesine girin. Çok güzel eğlenceli oyunlar, bilgiler, her şey. Yalnız eğer durumunuz iyiyse bu mektubu yazmayın, ihtiyacı olanlar alsın! (Durumu iyi olanlar bu yarışmaya katılmasın demek istiyor. Ç.Y. / Mardin)

Sevgili anne ve babacağım, size şimdiki hayatımı ve geleceğimi ilgilendirecek bir konu hakkında görüşlerimi belirtmek istiyorum (...) İnanın ki bilgisayarla herkesten güzel resim yapıp en iyi mailleri size ve bütün sevdiklerime yollayacağım. Derslerime bilgisayardan en iyi şekilde çalışıp ÖSS birincisi olacağım (...) Biliyorum bütün bunları size anlatıyorum ama maddi durumumuz bir bilgisayarı alacak kadar iyi değil. (S.K. / Adıyaman)

Burada birkaç örneğini okuduğunuz yazılar Intel ve Casper'ın düzenlediği bir yarışmaya katılan çocukların eserleri. 7 bini aşkın çocuk, ailelerine bilgisayar isteme sebebini yazdı. İşte çocukların gözünden bilişim... Kaynak: Radikal Gazetesi

Görüşler

0
korhan
Çok güsel, peki bu 7000 tane çocuk internet parasını nasıl ödeyecek?
Zaten bilgisayar alacak parası olmayan ana baba, nasıl olacak da ayda bir dünya parayı telekoma verecek?
0
ShaarDaar
çok doğru bir yorum ankaranın göbeğinde adsl ve kablonet den yoksun ben 100 milyonu geçen telefon faturaları ödemek durumunda kalıyorum ve interneti sadece zevkim için değil akademik araştırma yapmak için kullanan bir ev ahalisine de sahibim !
0
yalcink01
Zaten topu topu 5 tane bilgisayar dağıtılacak. Boş yere düşünüpte kendiniz harap etmeyin.
0
FZ
Radikal´in bilgisayar yazarı Serdar Kuzuloğlu INTEL´e epey saydırmıştı dünkü köşesinde: ``Bu ülkede satılan hemen her bilgisayardan ötürü kâr ediyorsunuz, utanmıyor musunuz sadaka verir gibi bir de yarışma açarak sadece ve sadece 5 bilgisayar vermeye.´´
0
FZ
Geçen gün gazetede okuduğum bir habere göre Türk Telekom yurtdışı görüşme ücretlendirmesinde %80 indirime gitmiş, yakında bu indirimlerin şehiriçi görüşmelere ve internet bağlantılarına da yansıması bekleniyormuş!

1 Ocak 2004 tarihinde yani yaklaşık 1.5 ay sonra Türk Telekom TC sınırları içindeki iletişim tekeli sona eriyor. Birkaç ay sonrasında da iletişim piyasası epey hareketleneceğe benzer.

Tek ümidim bu gelişmelerin ülkemiz gençleri için hayırlı olması ve insanların diğer ülkelerdeki gibi daha ucuz ve makul miktarlar ödeyerek iletişim kurabilmeleri.
0
crematorium
Yurtdisi indirimde bazi cevrelerin artik Telekom'dan %50 - %60 civarinda daha ucuza geldigi icin ciddi ciddi VO-IP (Voice Over IP) sistemini tercih etmelerinin bir etkisi varmidir acaba diye dusunmeden edemiyorum dogrusu... ;)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Türk Telekom: Quo Vadis?

FZ

turk.internet.com'a göre: Türk Telekom'dan en son hareket, UMTH'cilere (Uzun Mesafe Telefon Hizmeti) hat vermemek şeklinde geldi. Yaklaşık 1 haftadır ISS'lere bir taahhütname imzalatarak kiralık hat verilirken, UMTH firmalarına ise hiç verilmiyor. Firmalar da Türk Telekom'un hakim durumunu kötüye kullandığı iddiası ile TK'ya başvurdular.

Telekom ve internet sektöründe büyük tepki ile karşılanan uygulamanın Türk Telekom’un şirket içinde yayınlanmış olan 10.11.2004 tarih ve 5385 sayılı genelgesi uyarınca başlatıldığı bilgisi alınıyor.

Alınan bilgiye göre bu genelgenin içeriğinde “Karasal hatlar üzerinden veri iletimi yetkilendirilmesi sadece data hizmetini içerdiğinden ses hariç data amaçlı tüm başvurular, UMTH işletmecileri ile irtibatlandırılmadığı sürece karşılanacaktır.” ifadesi bulunuyor. Bu ise Türk Telekom'un gerek Telekomünikasyon Kurumu tarafından verilen lisansları gerekse 406 sayılı kanun çerçevesinde Türk Telekom'un kalkmış olan tekel durumu uzantısında 1 ocak 2004 tarihinde başlamış olan serbestliği ihlal eden bir yaklaşım olarak bildiriliyor.

Kaynak: http://turk.internet.com/haber/yazigoster.php3?yaziid=11666

Fazlamesai.net'e Soralım: 50 km Otoyol Yapmamak !

anonim

Akşam gazetesinden İsmail Küçükkaya'nın buradaki köşe yazısına göre Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ve Türksat Genel Müdürü Osman Dur arasında son derece ilginç bir diyalog geçiyor...

Dur, Yıldırım’a, “Sayın Bakanım, şu cari açık problemini çözelim” diyor.

Milliyet'e göre telif hakkı ne demek?

mrtksn

Milliyet'teki haberleri okurken sağ tıkladığınızda fotoğraf ve metinlerin kopyalanamayacağına dair uyarı ile karşılaşırsınız. Bunun sebebinin telif hakları olduğunu tahmin etmek güç değil; peki Milliyet'in benim fotoğrafımı izin almaksızın kendininmiş gibi kullanması ve bir haberlerine yaptığım yorumun metnini resmin bana olduğunu belli etmeyecek şekilde değiştirmesi telif haklarına nekadar uygun?

Türkiye Ne Okuyor?

FZ

1999 yılında hizmete geçen ve 300 bini aşkın üyesiyle Türkiye'nin en büyük web kitapçısı konumuna gelen ideefixe, satış ve gönderim istatistiklerine dayanarak en çok ve en az okuyan şehirleri belirledi. Sonuçlara göre İstanbul ve Ankara en çok okuyan şehirlerin başını çekiyor. İç, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'nun büyük bir kısmıysa en az okuyan illerin toplandığı bölgeler arasında. Ayrıntılara ve haritaya buradan ulaşabilirsiniz.

Kaynak: Radikal Sanal Alem

Bedavacılık, GPL, Efsaneler, Hurafeler

anonim

Barış Şimşek'in blogunda dolanırken çok ilginç bir yazıya denk geldim. Başlık "Bedavacılık, GPL, Efsaneler, Hurafeler"

http://www.enderunix.org/simsek/

Oldukça uzun ve etkileyici. Biraz insafsızca eleştirmiş ama doğruluk payı da yok değil.

Sanırım opensource geliştirmeden önce tartışacağımız çok konu var.