Apache 2.0 (hatta 2.035) Stable ÇIKTI!

0
sundance
En sevdiğimiz web sunucusu Apache`nin, yepyeni özelliklerle dolu, tamamen ölçeklenebilir ve çok daha fazla yük kaldırabilir versiyonu 2.0`ın stable hali en sonunda çıktı

Öncelikle yansılardan olmak üzere downloadlar başlasın...
gnu

Görüşler

0
conan
Apache`yi oldukca guvenli bir ortamda calistirmak uzerine bir belge hazirliyorum. Madem konusu gecti ben de haberini vereyim dedim. ;)

Basit olarak ele aldigim konu ``apache`niz ele gecirilse bile sisteminizde bir sey yapilamamasi' olacak. Ama suslemem lazim daha ;) Evek bildiniz chroot environment`da calistirma konusunda. Ama sadece apache degil, php, mysql ve bir iki ek servisi daha ele alacagim (belki mod_ssl). Bakalim ne zaman bitecek de burada yayinlayacagim :)
0
anonim
Valla bildiðim kadarýyla, chroot oluþturmak üzere süper bir perl script var, geçenlerde UnixReview'da mý bir yerlerde görmüþtüm makalesini, hangover geçer geçmez bulup yollýycam. Fazlamesai'yi super ortam yapan herkese selam olsun
0
FZ
Mart 2002 Netcraft araştırmasına göre şu anda Apache %53.76'lık pazar payı ile açık ara önde. Apache'yi hemen ardından %34.02'lik pazar payı ile Microsoft IIS takip ediyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bu Bilgiyi Barkodlasak da mı Saklasak, Barkodlamasak da mı Saklasak?

barbaros

Arkadaşlarınızla gezerken bir pastaneye uğradınız. Yediğiniz pasta o kadar lezizdi ki, aşçıdan tarifini isteme gafletinde bulundunuz. O da haklı olarak bu işten para kazandığını, tarifi size verirse aç kalacağını söyledi. Damak zevkinize bir yenilik daha katacaktınız, ama olmadı.

Günümüzde bilginin en büyük dağılım kanallarından biri, şüphesiz internet. İnternet ile bir şekilde ilişkisi olan herkes, reklam amacıyla ücretsiz sağlanan e-posta adresleri, ücretsiz web alanları gibi birkaç istisna alan dışında bir çok hizmetin, bilgisayarda kişisel ya da ticari kullanım amacıyla edinilen programların, fotoğraf ve haber arşivi gibi "aslî" bilgi kaynaklarının ücrete tabî olduğunu bilmektedir. Okumakta olduğunuz yazı, bu örnekler arasında yer alan "ücret karşılığı kullanılan program"ı kendisine konu edindi. İnternet üzerinde, her ay çıkan bilgisayar dergilerinin cd eklerinde, çeşitli kitapların yanında verilen cdlerde bir çok program bulunmakta, ancak bu programların yaklaşık %95'i, aslında belli bir ücret karşılığı satılmakta olup, bu ücret ödenip programın kaydı yapılana kadar belirli sayıda, belirli gün kısıtlamasıyla, belirli fonksiyonların devre dışı kalması zorunluluğuyla kullanılabilme gibi kısıtlamalarla dağıtılan reklam sürümleridir.

DotGNU Ortaklaşa Kodlama Yarışması Başladı

FZ

Free Software Foundation, bünyesindeki GNU projesinin bir parçası olan DotGNU Projesi kapsamında uluslararası ve tüm programcılara yönelik ödüllü bir yarışma düzenliyor.

Yarışmaya katılan programcılar DotGNU Portable.NET System.Windows.Forms C# sınıfları bölümünü tamamlamak için yarışacaklar. Yarışmanın hedefi kapalı kodlu olan kitaplığın açık kodlu ve her sistemde çalışabilir halini somut olarak hayata geçirmek.

GPL hastaları ve ``Commonistler´´ aranıyor!

velista

Pardus, Creative Commons lisanslanmış bloglar, açık kaynak kodlu yazılımlar falan derken, konu ister istemez uzun süredir ertelediğimiz, pek de üzerine konuşup "suyu bulandırmak" istemediğimiz bir noktaya dayandı...

Soru çok ciddi: Başta GNU GPL, GNU LGPL, GNU FDL ve CC olmak üzere, özgür dünyanın kullandığı lisans sözleşmeleri "hukuki açıdan" Türkiye'de ne kadar geçerli?

Türkçe Open Source muhasabe yazılımı

raistlinthewiz

Fazlamesai slashdot tarzı bir site olduğuna göre sanırım ordaki gibi sorular sorabiliriz.
Hepimiz compiere'ı duymuşuzdur ve başarısını biliyoruzdur.
Peki Türkiye open source bir muhasebe yazılımı üretilse sizce, Türk yazılım firmalarının tepkisi nasıl olur, kullanıcılar buna nasıl yaklaşır?

GNU/Hurd İşletim Sistemi Üzerinde GNOME ve KDE

Challenger

Katedral yöntemiyle üzerinde yıllardır çalışılan GNU/Hurd işletim sistemi üzerinde artık GNOME ve KDE çalışıyor.

İşte ekran görüntüleri:
GNOME: http://people.debian.org/~mbanck/media/hurd-gnome.png
KDE: http://people.debian.org/~mbanck/media/hurd-kde.png

Bu da daha önceleri gördüğüm XFCE4: http://people.debian.org/~mbanck/media/xfce4-hurd.png