ATM şifreleme anahtarı kırmak!

0
conan
Bu sayfada yazanlara göre IBM 4758 cryptographic co-processor'unden 3DES anahtarını "çalmayı" başarmışlar.

IBM 4758, bankalar tarafından sıklıkla kullanılan bir şifreleme chipiymiş ve IBM'in ATM'lerinde de sıkça kullanılmaktaymış. Bu crack'i gerçekleştirenler, 20 dakika makinaya kesintisiz ulaşımı ve Combine_Key_Parts kullanım yetkisi olan birinin, 995$'lik bir aletle (FPGA evaluation board from Altera) 2 gün içerisinde bu şifreyi ele geçirebilecegini iddia ediyorlar. (nasıl yapılacağını da bilmesi gerektiğini söylemeyi unuttum sanırım) ;)

Hemen heveslenmeyin! Sonuçta yine de banka içerisinden bir insanın gerçekleştirebileceği bir crack oldugunu da belirtiyorlar. IBM bu konuda bir yama çıkarana kadar bütün ATM'ler içeriden saldırılara açık gibi gözüküyor ;)

Sayfada ayrıca bu konularda bilgi veren ilginç linkler de bulabilirsiniz.

İlgili Yazılar

NSA güvenlik rehberleri

sundance

NSA´in resmi sitesinde uzun bir süreden beri çeşitli güvenlik rehberleri yayınlanmakta.

Çeşitli Windows sürümleri ve Cisco ürünlerinin kurulum ve yönetimi aşamasında uygulanması önerilen güvenli pratiklerin listelendiği bu çok detaylı dökümanlar eminim birilerinin işine yarayacaktır.

Her zaman belirttiğimiz gibi ´Bir işletim sistemi ancak yöneticisinin bilgi seviyesi ve özeni doğrultusunda güvenlidir.´

Microsoft Yamana Yamana Ne Hale Geldi ?

sundance

Outlook`da bir açık daha. Zaten Lovebug ve Anna wormlarından sonra, artık önüne gelen Vbasic`çi virüs yazmaya başladı `Nasıl olsa Outlook`da bir şekilde çalışır` diye :)

Son virüs benim hep illet olduğum (Outlook kullanmadığımdan olsa gerek) maillara eklenen VCARD dosyası sayesinde yayılmakta. Artık ne yapacağı yaratıcılığa kalmış, ekrana bir yazı çıkartabilir, harddiskinizi formatlar, sharinglerinizi full açar vs.
Allahtan MS hemen bir patch yayınlamış. Detaylı haber Wired'da

Gizli anahtarlarınızı gizleyemezsiniz!

tongucyumruk

İngiliz ulusal güvenlik ajansı Home Office, 2000 yılında çıkan RIPA adlı yasanın üçüncü bölümündeki bugüne kadar kullanmaya başlamadğı hakkını kullanmak yönünde hazırlıklara başladı. Sözkonusu yasanın üçüncü bölümü İngiliz polisine ihtiyaç duyması halinde kişilerin açık anahtar tabanlı şifreleme uygulamalarında kullanılan gizli anahtarını isteme hakkını tanıyor. Gizli anahtarını teslim etmeyi reddedenler içinse hapis cezası öngörülüyor.

OpenBSD Paket Süzgeci Türkçe Kullanım Kılavuzu

anonim

PF Tcp/Ip trafiğini süzme ve ağ adres dönüşümü (NAT) sağlayan bir OpenBSD sistemidir. Bu sistemin temel ayarları ile ilgili ilk türkçe doküman yayımlandı. Söz konusu belgeye bu adresten erişilebilir.

Açık Kaynak Polis Bilişimi Sempozyumu´nda

dfisek

Emniyet Genel Müdürlügü tarafından bu yıl ilki Ankara'da düzenlenen Polis Bilişimi Sempozyumu'nun ikinci ve son gününe Linux Kullanıcıları Derneği, açık kaynak ve getirdiği güvenlik modelinin anlatacağı 20 dakikalık bir sunum ile katılıyor.