Avant Browser - IE için çok özellikli bir kabuk (daha az hafıza kullanımı)

0
crematorium
Bugün innDir.com'u gezerken Avant Browser'i görünce aklıma Conan'ın 25 Mart'da yayınlanan Browser hafıza kullanımı karşılaştırması başlıklı yazısında yazmış olduğu birşey geldi;
"Tab browsing hafıza kullanımı büyük ölçüde azaltıyor. Phoenixde 17 MBlık bir hafıza kârımız görülüyor. Belki IE de bu tip bir teknoloji kullanarak hafıza kullanımı azaltabilir."
Bunun üzerine IE'ye Tab browsing özelliği ekleyen Avant Browser'i indirdim ve conan'ın yazısında belirtmiş olduğu siteleri ben de denedim.
Hafıza kullanımı ortalama 45 MB civarı. Yani Phoenix ile hemen hemen aynı. Program bunun yanı sıra yerleşik olarak Pop-up pencere engelleme, Google'da arama yapabilme ve daha birçok özellikle geliyor. Denemenizde yarar var... :)
Avant Browser (innDir.com'daki sayfası)
Saygılar... :)

Görüşler

0
crematorium
Simdi farkettim ki bu browser'in eski adi IE Opera imis... :)
0
conan
c00l! :)
0
murat09
MSIE 6.0SP1 ; Windows NT 5.1; .NET CLR 1.0.3705 (Xp ProTR SP1 + .Net Framework SP1) e kurdum. 5 adet sayfa açtım. 31 Mb AvantBrowser kullanıyor(Taskmanagerde görünen). Arabirimi güzel, Türkçe (%99). Tek eksiği UCMore isimli spyware ile entegre gelmesi (ki o da kurulu gelmiyor sonradan aktive ediyorsunuz isterseniz). Bileydim daha evvelden denerdim. Denemeyen arkadaşlara tavsiye ederim. Bu yazılımdan beni haberdar eden Crematorium a ve FM e teşekkürler :)
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

SIAC Linux´a geçti

gencbeyin

Amerika'nın en büyük borsaları Amex ve NYSE'nin işlemlerini yürüten bilgisayar sistemlerini üreten SIAC önemli uygulamalarını Linux'a kaydırıyor. Geçen yıl NYSE'nin bir saatten fazla çalışamamasına mal olan çöküşten akılları başlarına gelmiş olacak:-))

JavaScript 1.7

FZ

Şu anda Firefox 2 BETA içinde kullanılan ve JavaScript Shell içinden de test edilebilen JavaScript'in yeni sürümü olan JavaScript 1.7 programlama dili pek çok yeni ve güçlü özellikle birlikte geliyor.

Perl, Python ve Türk gençliğinin zihnini bulandırmak üzere hazırlanan global komplonun bir parçası olan ismi lazım değil bazı dillerin güçlü özelliklerini alan JavaScript 1.7 Internet programcılarının işlerini daha da kolaylaştıracağa ve JavaScript'in pazar payını artıracağa benziyor.

Egzotik Programlama Araçları Yaygınlaşıyor

FZ

TDK sözlüğüne göre "egzotik" kelimesinin anlamı: "Uzak, yabancı ülkelerle ilgili, bu ülkelerden getirilmiş, yabancıl." Bir çoğumuz için yapay sinir ağları, genetik programlama, Common Lisp, PROLOG gibi güçlü teknolojiler "günlük" programlama deneyimlerinin ötesindeki karanlık ve gizemli alanlar, uzak diyarlar. eWeek'e göre ise bu durum hızla değişiyor.

Trillian Astra

ercumend

Kullanıcılarının kendisininden vazgeçemediği Trillian uzun bir aradan sonra yeni sürümü Trillian Astra'nın alpha testlerine başladı. Arayüzü yenilenmiş Trillian Astra'nın performans ve kaynak tüketiminde de önemli iyileştirilmeler var. Ayrıca Trillian'ı cebinde taşımak veya herhangi bir yerden hesabına ulaşmak isteyen kullanıcılarda unutulmayarak bir web arayüzü düşünülmüş.

Genişletilebilir Programlama Dilleri: 21. yy. İçin Tahminler

FZ

ACM tarafından yayınlanan QUEUE dergisinin son sayısının konusu programlama dilleri. Toronto Üniversitesi'nden Dr. Gregory V. Wilson'ın dergiye gönderdiği Extensible Programming for the 21st Century (21. yüzyıl için genişletilebilir programlama) yazısı Internet'teki değişik platformlarda ışık hızı ile yayıldı ve bitmek bilmez tartışmalara bir yenisi eklendi. FM olarak sonsuz+1 mantalitesine uyup sevgili okurlarımızı bundan haberdar etmemek ve bir başka teknik (sosyolojik, psikolojik, politik, kısaca bilgisayar dünyası ile ilgili) tartışmaya yol açmamak düşünülemezdi!