Avrupa borsaları teknoloji ile yükseliyor ya bizimki?

0
kuzen
Avrupa teknoloji hisseleri, ABD'de büyük şirketlerden Motorola, Yahoo! ve Microsoft'un yatırımcılara kar cephesinde biraz umut vermesinin ardından yüzde beş artışla açıldı. Dün kasım 1998`den beri en düşük seviyelerini gören DJ stoxx teknoloji endeksi <.sx8p> 10:35`te yüzde 5.21 artışla 380.11 puandaydı. FTSE eurotop 300 <.fteu3> yüzde 1.44, DJ euro stoxx 50 <.stoxx50e> yüzde 1.5 yükseldi. En fazla değer kazanan blue-chipler, Nokia, Alcatel, Marconi, Philips ve Siemens gibi en büyük teknoloji şirketleri oldular.

Keske bizim teknoloji şirketlerimizde değer kazansa da borsamız yükselse :))

Görüşler

0
FZ
Genellikle son zamanlarda bu gibi durumlar karşısında söylediğim bir şey var:

ABD'yi bırakın, Almanya'yı, Finlandiya'yı, İngiltere'yi falan bırakın, Avrupa'nın en geri kalmış ülkelerinden biri olan Yunanistan'ı, evet komşumuz olan Yunanistan'ı ele alın. Sonra da Yunanistan ile Türkiye'yi kıyaslayın. Kişi başına düşen yıllık gelir, okuma yazma oranı, Internet'in topluma yayılma oranı, bebek ölüm oranları, vs.

Sonra da isterseniz oturun hüngür hüngür ağlayın...

Bilmem bunlar size bir şey ifade ediyor mu?
0
conan
Amerika`da ise durum tam tersi. NASDAQ tepetaklak. Neredeyse 8 ay oldu! Sirketler ozellikle .com`lar dagilinca buyuk sirketleri de suruklediler. Ongoruler eylul ekim civarinda ABD`nin yeni bir teknolojik yukselise (borsa bazinda) gececegini yonunde. Izleyip gorelim.
0
sundance
Valla ben Veritas hisseleri alacam, herkese de öneririm :)) Ah bir şu ATA yurtdışı borsa ortamına girse ;))
0
FZ
Istanbul Bilgi Üniversitesi hocalarından Soli Özel'in koordinatörlüğünde Türkçe çıkan FP (Foreign Policy) dergisinin Nisan-Mayıs saysında Internet ve ekonomi ile gayet soğukkanlı ve aklı başında bir şekilde yapılmış bir değerlendirme vardı, hararetle tavsiye ederim.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Biraz Politika: Yabancı Sermaye ve BT Sektörü

elrond

Ne zamandır yazamıyordum son günlerde gelen bazı haberlerden sonra biraz içimi dökeyim istedim açıkçası.

Öncelikle Firefox ve Thunderbird'le gelen Live Bookmark ve RSS Feed olayı Internet kullanımımı biraz renksiz hale getirdi. Ne zamandır herhangi bir siteye ana sayfa hiti yapamıyoruz. Kınıyorum ;-)

Bu feedlerde son zamanlarda çok sık rastlanan bir konu var: Bazı devlerin Hindistan, Malezya vs. gibi ülkelere yaptıkları anormal direk sermaye ve insan yatırımları. Bizim sorumuz da neden Türkiye değil sorusu oluyor haliyle.

Sıkardı Zaten :)

sundance

Yahoo, geçen hafta düştüğü ekonomik krizden kurtulmak için, dünyanın en büyük portali diye geçen Yahoo.com`da pornografik materyalin satılmasına imkan tanıyacağını açıklamıştı.

Bu kadar cesur bir açıklama, Yahoo`nun geniş kullanıcı kitlesi üzerinde ne gibi bir etki yapar diye düşünürken, protestolar, rahatsızlıklar yavaş yavaş gelmeye başladı.

Internet`de hükümet gibi değil ki, protesto geldi mi gözardı edesiniz, Yahoo`da geçen Cuma bu kararını bir daha masaya getirmemek üzere geri çektiğini açıkladı.

Türkiye'de İş Kurmak Mı? Bir Kez Daha Düşünün!

FZ

Guy Kawasaki bildiriyor: Dünya Bankasının Doing Business in 2006: Creating Jobs raporunda birçok ülke "vatandaşın yeni bir iş başlatmasının kolaylığı zorluğu" bakımından sayısal olarak derecelendirilmiş durumda. En kolay iş yapılandan en zor iş kurulanına dek 155 ülkenin bulunduğu bu listede ülkemiz 93. sırada yerini almış durumda. Dünya Bankasının bu raporuna göre mesela Polonya, Bulgaristan, Romanya, Makedonya, Sırbistan gibi ülkelerde iş kurup geliştirmek daha kolay.

Bilişim sektöründe tırpan

sundance

Bilişim sektöründe işten çıkartılan çıkartılana. Krizde olduğunu duymaktan gına gelen ülkemiz bir yana, Internet`in devleri sayılan Yahoo ve Amazon gibi firmalar bile binlerle ifade edilen sayılarda çalışanı işten çıkartıyorlar.

İxir, Rumeli Net, E-kolay gibi güzide :) servis sağlayıcılarımızın yaptığı kıyımlar ise zaten herkesin malumu.

Sadece merak ediyorum, $300-$500 maaş alan ve kendisine söylenenleri yapan binlerce çalışanlar yerine, $5000-$10000 aralığında maaş alıp, direkt olarak ölü projeleri kovalayan onlarca yönetici işten çıkartılsa daha iyi tasarruf yapılmış olmaz mı ?

Dilbert´in maaş teoremi

omniheurist

Dilbert'in maaş teoremi hiçbir zaman mühendislerin ve bilim adamlarının yöneticiler ve satış elemanları kadar kazanamayacağını ifade eder.
Bu teorem artık şu iki postulata dayanan ispatla desteklenebilir:

Postulat 1: Bilgi güçtür.
Postulat 2: Zaman paradır. Diğer bir deyişle vakit nakittir.