Başka `ILoveYou` virüsü`ne geçiş yok!

0
larweda
Kendisini adres defterindeki bütün adreslere yollayan ve bu şekilde çok kısa zamanda tüm dünyaya yayılabilen `ILoveYou` ve `Kournikova` gibi virüsleri engellemek için geliştirilen yeni bir yöntem var. Klasik virüs engelleme algoritmalarının tersine, İngiliz Savunma araştırmaları merkezindeki yazılım bilimcilerin geliştirdiği `::Mail` programı, bilgisayarınıza gelen dosya ve e-mail'leri değil, sizin dışarıya gönderdiğiniz dosya ve e-mail'leri kontrol ediyor. Bu şekilde sizin bilgisayarınız virüs kapsa bile başkalarına yaymanız mümkün olmuyor. Bu tarz bir mantığın yanında klasik virüs koruma programlarını da kullanarak şu anda dünyanın belası olan virüslerden kısa bir süre için kurtulabilirsiniz. Ancak henüz bu geliştirilen algoritmayı virüs koruma programlarına uygulayarak ürün haline getiren bir yazılım firması ortaya çıkmadı.

Belli ki virüs yazan elemanlar (ki belki de dünyanın en iyi yazılımcıları bu işle uğraşıyorlar) virüslerini dağıtmak için başka yollar keşfetmek zorunda kalabilirler. Çok uzun sürmez bence, ne dersiniz?

İlgili Yazılar

Rapid7, Metasploit’i Satın Aldı

anonim

Türkiye satışlarını, Endersys’in yaptığı önde gelen “bütünleşik zayıflık tarama sistemi” üreticisi Rapid7, dünyanın en geniş exploit veritabanına sahip açık kod “penetration test framework” Metasploit projesini satın aldı.

İşte size bir Linux virüsü..

skoylu

Almanya'dan bir arkadaş, ekte bir virüs yollamış. Basit bir ELF/x86 virüsü. Görünürde tek yaptığı, x86 ELF binary'lerine bulaşmak. Bu daha önceki kodlara benzemiyor, yani eski bir virüs değil.
Korunmak için virüs temizleyici filan almanız gerekmiyor. Sistemi root olarak kullanmayın ve executable dosyalarınıza kullanıcı için yazma hakkı vermeyin yeterli. Zaten hep yaptığımız da bu değil mi? Standart dağıtımlar tüm executable dosyaları böyle kuruyor. Size kalan sistemi root olarak kullanmamak sadece...
Bu arada virüsü inceliyorum derken sildim :( Yenisi elime geçince dileyenlere bir örnek yollarım..

Dünyaca Ünlü Hackerlar Türkiye'de Buluşuyor

FZ

Beyond Security, Profilo ve Servus işbirliği ile 5 Ekim 2007 tarihinde "TrSEC İstanbul Security and Hacking Conference"ı düzenliyor. Konferans Mecidiyeköy’deki Profilo Alışveriş Merkezi Konferans Salonu’nda düzenlenecek.

WinNT/IIS yöneticilerine 1 Nisan şakası

larweda

Birçok anti-güvenlik grubu 1 Nisan günü acı bir şaka yaparak Internette WinNT/W2K - MS IIS konfigürasyonuna sahip web sunucularının güvenlik önlemlerini kırdı ve anasayfalarını değiştirdi.

Microsoft Windows NT4.0 veya Microsoft Windows 2000 sunucular üzerinde Microsoft Internet Information Server ile sunulan ve saldiriya ugrayan adresler arasında Walt Disney, Wall Street Journal'in WebWatch'ı, British Telecomms, HSBC, Good Year Motors, MSN Dollars, Amerikan Deniz Kuvvetleri Taktik Sistemleri (Navy Center for Tactical Systems Interoperability), Ringling Bros. and Barnum & Bailey ve Doğu Carolina Üniversitesi de var.

Kontörleriniz Nereye Gitti ? (Turkcell Açığı Kabul Etti ! )

anonim

Geçtiğimiz günlerde Turkcell'in Mobilaktif.com adresli sitesi üzerindeki bir açıkla istenilen Turkcell abonesinden kontör silinmesine dair haberlere, siteden açığı kabul eden bir açıklama geldi: http://www.mobilaktif.com/popup.php?sp=haberler