BEA da Eclipse'e destek veriyor.

0
vst
Eclipse Projesi, büyük firmalardan destek toplamaya devam ediyor.

IBM, Intel, HP gibi büyük firmaların ardından, BEA da 1.5 milyon dolar, kod ve personel ile birlikte projeye her sene destek vereceğini söylüyor.

Habere göre, BEA yetkilileri, Eclipse ile birlikte Java'nın .NET platformuna karşı konumunu güçlendireceğini düşünüyor.

Bu noktadan yola çıkarak şu soruyu soruyoruz: Acaba bu büyük yazılım ve donanım devleri, Microsoft'a ve yeni nesil geliştirme platformu .NET'e karşı açık kaynak kodlu platformlarda omuz omuza mı hareket ediyor? Bunca para, emek niçin aynı havuzda toplanıyor?

Görüşler

0
Nightwalker
Merhaba

Eclipse iyi güzelde, şöyle gui tasarlamak için sürükle bırak tarzında bir arabirimi yok galiba. En azından ben şimdiye kadar bulamadım. Aslında swt için bir ek modül varmış ama awt ve swing için bişey bulamadım (en azından işe yarar gözüken) . Bilen, duyan (daha iyisi kullanan) var mı acaba ?
0
FZ
Visual Basic var, fiti fiti sürüklüyorsun, bırakıyorsun, çok kolay, böyle hemen GUI çıkıveriyor karşına. Zaten programlamanın da asıl kısmı o değil mi, yani buton koy, yirmi tane text-box koy, onlari böyle bir yere "align" et, filan... tablo koy, hizala, vs. ;-)

Efendim? Linux'ta çalışmıyor mu? Visual Basic kötü bir dil mi? A-aaa, milyonlarca programcı yanılıyor olamaz! Visual Basic en yaygın, süper şahane program geliştirme araçlarından biri değil mi? Hem öğrenmesi Java'dan daha kolay, koy arkaya bir veritabanı, VB'de sürükleye sürükleye, property listesi ile oynaya oynaya canavar gibi şekil şemal yap, olmadı bir sürü 3rd party komponent filan var, onları sürükle, onların da bir sürü özelliği, fonksiyonu filan var, yazıver kutularının içine, coşkun bir grafik arayüz çıksın karşına, ne uğraşacaksın

MS boşuna VB'yi desteklemiyor öyle değil mi, vardır bir bildiği, C# filan diyorlar ama ürkütmek istemiyor VB programcılarını. Yaşasın VB krallığı! :-P
0
bio
Yani Swing'li bir GUI yazmanin dogru yolu sizce 4000 satir kod ve 600 tane inner class'i elle yazmak, oyle mi? Oldu.
0
Nightwalker
Tabi tabi... Aslında ide falan da fazla bize. Öyle yardım dosyasıymış, otomatik komut tamamlamaymış ne gerek var. Açalım siyah konsolu, üstünede bir vim yeter bize (emacs da olmaz oda çok yetenekli :P ).

Ne de olsa en bi gerçek hackerlar mazoşisttir. Başka türlü olmaz. Programcı dediğin siyah konsoldan şaşmaz.
0
lifesdkver0_1
Eclipse Visual Editor [eclipse-plugins.2y.net] Swing için değil ama basit bir kaç iş için SWT componentlarıyla kullandım ve memnun kaldım. Bu arada sıfırdan bir tasarım yapacaksanız SWT'yi mutlaka denemelisiniz.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Sinir test eden yazılımlar ve eklentiler

iozeren

Kullanıcıların sinirlerini test eden yazılımlarla ve eklentilerle hiç alakasız kişilerin bile karşılaşması olası. Ben de her seferinde istemediğim ama sürekli önüme çıkan "yok bu programın güncellemesi geldi kurayım mı?", "Ben Java'yı kuracağım ama yanında Yahoo Toolbar'da kurayım. Java ile alakası yok ama belki işine yarar" tarzı uyarı ve arkandan çalışan gıcık eklentilerin başı çekenleri.
ZDNet Bağlantısı

Web Services - Aslan Payını Kim Kapacak?

SHiBuMi

Türkiyedeki gruplarda ya da sitelerde - fazlamesai hariç ;) - pek bahsini göremesem de, bilişim dünyasında en çok konuşulan konulardan birisi Web Services. Bu alanda şu anda kapışan iki dev var: Sun ve Microsoft; Microsoft, geçtiğimiz haftalar içinde .Net için geliştirme platformu olacak Studio.Net`in final sürümünü çıkarttı. Ancak Aralık ayında yapılan bir araştırmanın verilerine göre J2EE platformu Web Services geliştiricileri arasında Microsoft tabanlı sistemlere göre açık ara önde (%78-%22).

tspell: Türkçe Doğal Dil İşleme Yazılımı

FZ

İlk kez Bilgi Üniversitesi´nin bilgisayar bilimleri e-posta listesinde görmüştüm tspell projesinin adresini, sanırım Mart ayı civarıydı, gidip baktığımda ortada henüz bir şey yoktu. Geçen hafta uğradığımda ise Java ile geliştirilmiş ve hiç de küçümsenmeyecek bir sistem ve güzel bir web sayfası karşıladı beni. Bilişsel bilim (cognitive science) ve doğal dil işleme (NLP - Natural Language Processing) konuları ile uğraşan biri olarak heyecanlandığımı inkâr edemem.

İki Türk programcı tarafından başlatılan ve Türk diline ciddi bir teknolojik hizmet olarak gördüğüm böyle bir projenin varlığı, açık kodlu olması ve paylaşıma açık olarak sunulması beni çok sevindirdi.

Bir hayli iddialı olan projenin 0.2 numaralı sürümü hem doğrudan çalışabilir olarak (200 KB) hem de istenirse Java kodları ile birlikte Internet´ten çekilebiliyor. Geliştiricilerin Eclipse yazılım geliştirme platformunu önermeleri ve tspell Java kaynak kodlarının Eclipse üzerinden nasıl çekilip derlenebileceğini anlatan teknik bir makale yazmış olmaları ise benim gibi konuya hızlı bir giriş yapmak isteyen ancak Eclipse ve Java konusunda çok deneyimli olmayan programcılar için çok ciddi bir artı puan. Görebildiğim kadarı ile Eclipse bir hayli güçlü bir platform, CVS işlevselliği de dahil olmak üzere her türlü aracı bünyesinde sunuyor ve entegre olarak ekip çalışmasınız kolaylaştırıyor.

Fazlamesai haberlerine en kolay erişim

butch

Sanırım hepiniz news ticker(haber bantı)'ları bilirsiniz. Çeşitli sitelerden -eğer böyle bir imkanları varsa- aktif haber başlıklarını kolayca görüntülemeye yarayan programlar. Bugün nonags.com'da rastladığım bir tanesi benim oldukça hoşuma gitti. Adı Swen. Oldukça minik (40K kadar) ve başarılı bir program. Beraberinde 30 kadar sitenin başlıklarını görüntülemenizi sağlayan scriptler geliyor. Esas konu, biz bu programcık için fazlamesai script'i hazırladık ve baya işimize yaradığını gördük. Bir deneyin...
Swen 0.4 için buraya,
Fazlamesai scripti için buraya. Bu dosyayı, programı kurduğunuz yerdeki "sites" klasörüne koymanız ve çalıştırdıktan sonra configure seçeneginden fazlamesai seçmeniz yeterli. Görmek isteyenler için bir de screenshot.

KazaA Lite

butch

Napster yanlış saflara geçtiğinden beri P2P ortamlarında rahat yüzü görememiş biri olarak bugün slashdot'da haberine rastladığım KazaA Lite'ı denedim. Sanırım bir süre rahat edeceğiz çünkü program gerçekten başarılı. Unutmadan söyleyeyim KazaA Lite, KazaA'nın casus programlardan(spyware) arındırılıp, geliştirilmiş bir yan sanayi ürünü :)