Bilgisayar Atıklarından Sanat Eseri

0
FZ
Kullanılmış disketler, bilgisayar kasaları, vs. sanat eseri oldu. Sanatçı ROŞ'un (Rukiye Onurel Şimşek) bilgisayar atıklarından yararlanarak yaptığı eserler, 11 Kasım'a kadar İTÜ Taşkışla'daki Deneme Bilim Merkezi'nde sergilenmeye devam edecek.
Sergiyi organize eden Geri Kazanım e-Çaba Platformu Yöneticisi Melik Çelik yaptığı açıklamada, geçmişten bu yana üretilen, kullanılan ama teknolojinin hızına yetişemeyip atık sınıfına giren bilgisayarların beri kazanımının sağlanmas çalışmaları kapsamında sanattan da yararlanmayı düşündüklerini söyledi. Sanatçı ROŞ'un bilgisayar atıklarından sanat eseri ortaya çıkardığını belirten Çelik, ROŞ'un eserlerinden oluşan bu sergi ile geri kazanım konusuna dikkati çekmeyi amaçladıklarını söyledi.

1991 yılında İstanbul Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Kimya bölümünden mezun olan sanatçı ROŞ, halen Yusuf Taktak yönetimindeki Atölye Üçgende çalışmalarını sürdürüyor. Birçok karma sergiye katılan sanatçının beş kişisel sergisi bulunuyor.

Kaynak: Finansal Forum, 20 Ekim 2002

İlgili Yazılar

Rezalet Üzerine Rezalet, Hadi Hayırlısı

robertosmix

Dün savaş hattındaki F-16'larımıza fiber kabloları keserek yapılan sabotaj, bugün de İMKB'nin 14:30'da açılmasına neden olan aymazlık.

Özetle; dün gece 02:00 sularında yol genişletme çalışmaları sırasında çamura saplanan hafriyat kamyonunu çıkarmaya çalışan işciler İMKB'ye giden ana fiber optik kabloları koparıyorlar. Buraya kadar normal diyelim. Kazadır diyelim. Olur diyelim. Komedi bundan sonra başlıyor..

Fazlamesai.net'e soralım : Ne olacak bu YouTube'un hali?

iozeren

Hızını alamayıp üst üste YouTube kapattıran, bu sefer de kapatma varken üstüne bir kapatma daha vererek YouTube'un kapatma kuvvetini artıran memleketimin yargısı !

Fazlamesai okuyucularına sorsak bu yasalar nasıl işliyor ?

Sağlık Bakanlığı Sitesi Ele Geçirildi

murat09

M$ teknolojisi ve güvenliği (!) ile donatılmış T.C. Sağlık Bakanlığı sitesi 28 Aralık 2003 günü Brezilya'lı olduğu sanılan bir grupça bir süreliğine ele geçirildi. Site halen kapalı, değiştirilmiş haline ise buradan bakabilirsiniz.

Editörün notu: Site şu anda normal görüntüsüne ve işleyişine kavuşmuş durumda.

BSA’nın Türk Ekonomisine ZARAR Açıklamasının Arkasında Ne Var? - 1

FZ

Şu BSA’dan çektiğimiz nedir, bilmem ki? Krizler, yüksek SSK, vergi vs problemlerle savaşan KOBİ’lerimize yaptıkları baskınlar bir yana, ikide bir kerameti kendinden menkul rakamsal açıklamalar yapıp duruyorlar. Neymiş, şimdi de BSA Dünya Başkanı Robert Holleyman gelmiş ve demiş ki, Korsan Yazılımın Türk Ekonomisine verdiği zarar 5 yılda % 40 arttı. Vay canına bunu nasıl hesaplamışlar dersiniz?

Devamı: turk.internet.com

Politikacı-ölçer: Politikacılar Aldıkları Parayı Ne Kadar Hak Ediyorlar?

FZ

Güzel ve faydalı bir veri görselleştirme örneği ile karşılaştım dün.

Aşağıdaki grafik çeşitli ülkelerin parlamenterlerinin performanslarını ölçüyor. Grafiği oluşturmak için GSMH ile İyi Yönetişim İndeksi kullanılmış (demokrasi indeksi, BM insani gelişim ve yolsuzluk indeksinin bir karışımı). Kısaca bir ülke merkezdeki sarı artı sembolünden ne kadar uzaksa o ülkenin parlamenterleri o kadar çok para kazanıyor ve ülkenin çizgisinin saatin tersi yönünde yaptığı açı ne kadar büyükse o ülkedeki yönetim o kadar kötü.

Politikacılar Kaç Para Alıyor ve Ne Kadar İyi Yönetiyor?