Bilgisayarlı Eğitime Destek Kampanyası

0
xelon
NTVMSNBC'nin anasayfasında bulunan "Ülkemizin geleceğine sahip çıkalım" linkini tıkladığınız takdirde Türkiye içerisindeki herhangi bir okula kampanyaya katılan sponsorlardan biri sizin adınıza bağışta bulunuyor. Gelen sayfada ise bağışın hangi okula ve hangi sponsor tarafından olduğu belirtiliyor. Ne kadar çok tıklarsanız o kadar çok bağış gerçekleştiriliyor.

Ayrıca kredi kartı ile bağış yapmak için yada kampanya ile ilgili bilgi almak için www.bilgisayarliegitimedestek.org adresine girebilirsiniz.

Görüşler

0
resilence
İhale Teknik Şartnamesine bakınca bazı maddeler göze batıyor.
2. Teklif edilen bütün PC'Ierde Microsoft® Windows® XP Home Edition Türkçe işletim sistemi teklif edilecektir. Milli Eğitim Bakanlığı ile Microsoft Firması arasında 05/05/2004 tarihinde imzalanan Partners in Leaning (Eğitimde işbirliği) protokolü gereği Microsoft® Windows® işletim sisteminin en son versiyonu ile ürünün garanti süresince [3 (üç) yıl geçerli olacak şekilde] upgrade yapılacaktır.
3. İşletim sistemi ile birlikte Microsoft Windows Office 2003 Türkçe sürümü bütün PC'Iere yüklenecektir.
21. TÜBİTAK tarafından geliştirilen ilk ulusal işletim sistemi olan doğrudan yürütülebilir Pardus işletim Sistemi her sunucuyla birlikte verilmelidir.
19. Öğrencilere farklı uygulamaların tanıtılabilmesi amacıyla, her bir PC ile birlikte TÜBİTAK tarafından geliştirilen ilk ulusal işletim sistemi olan doğrudan yürütülebilir Pardus işletim Sistemi verilmelidir.
0
anonim
Yani özetle dual-boot mu olacak makinalar ?
0
resilence
dual-boot değil, ms windows kurulu olacak ama şekerleme niyetine pardus cdsi de verilecek. tahminen verilen pardus cdleri kışın yakacak olarak kullanılacak, çünkü kullanmayı bilen öğretmen namevcut.
0
anonim
Arabalerın aynaları dururken yakmak israf olmaz mı ?
0
etguler
...doğrudan yürütülebilir...

Yani Pardus Çalışan CD. Başka ne beklenirdi ki bunlardan?
0
FZ
"... doğrudan yürütülebilir..." derken aklıma geldi acaba yine kim neyi yürütüyor inceden? Yürütsünler bakalım!
0
resilence
:p
0
feran
Ne kadar septiksiniz sayın FZ! Tanrı kimilerine; "Yürü ya kulum" der onlarda yürürken tuttuklarını sevabına yürütürler;)
0
anonim
İnsanları saçmasapan şekilde suçlamadan önce televole mantığı ile kesip kırpılmış yorumlar üzerinden değil de metnin kendisinden okuma yapmanız daha iyi olurdu.

Sunucu bilgisayarlarda Microsoft'a ait işletim sistemi kullanılmıyor. 21. madde ile sunucu olarak sağlanacak tüm bilgisayarlarda Pardus işletim sistemi kullanılacağı belirtilmiş. Yani tüm sunucularda Linux tabanlı Pardus işletim sistemi olacak. Bu başlıbaşına önemli bir adım.

Microsoft Windows konusunda ortada çok basit bir gerçek var: Windows Türkiye'de ve dünyada en yaygın kullanılan işletim sistemi. Bu yazıyı okuyan istisnasız herkesin Windows kullanmayı bildiği ve Windows kullanmayı biliyor olmasının kendisine fayda sağladığı düşünülürse, bu bilgisayarlar ile birlikte Windows işletim sisteminin de sunulmasının abes hiçbir tarafı yok. Çocuklara "ya Windows ya Linux" yerine "hem Windows hem Linux" kullanma ve öğrenme imkanı sunuyor olmak nasıl bir art niyet haline dönüşebiliyor?

"Doğrudan yürütülebilir" ile tam olarak anlatılmak istenen dual-boot bir sistem mi yoksa live-cd uygulaması mı metinden net anlaşılmıyor. Tahmin ediyorum live-cd verilecek. Bu da şu aşamada ellerinde Pardus ile ilgili destek verebilecek kısıtlı kaynak bulunan bir proje ekibi için Pardus'u tanıtabilmek adına şu aşamada yapılabilecek en olumlu işlerden biri.

Anlamıyorum, bu insanları bu kadar acımasızca eleştirirken, okuduğunuz iki satırlık kes-yapıştır yorumlardan edindiğiniz önyargılarla harcanan emeği gözardı ederken elde etmeyi düşündüğünüz şey nedir? Koca bir projeye bakıp da yapılan işi "yürütmeye" indirgemek nasıl bir mantıktır?
0
yilmaz
şöyle düşün birazda bu işletim sistemini kullanacak olan ilkogretimdeki cocukların onune linux koyarsan onu ogrenirler. Burda sunu dusun o windowslara verilcek lisans ücretlerini düşün.
1000pc olsa 10$ lisans parası versen. Linux olana göre 10 eksik pc alırsın. ( 1 pc 1000$ olsun )
hem linux cocukların yaratıcılıklarını daha fazla geliştirecektir. çift tıklamak yerine iki komut yazmayi orenirler.
0
anonim
Adamlar çocukların önüne Linux da koyuyorlar zaten buradaki problem nedir? Windows Linux'a kıyasla bu derece yaygınken ve geniş kitleler tarafından tanınıyorken bilgisayar kullanmayı Windows ile öğrenmelerindeki sakınca nedir? Bir kez Windows kullanan bir daha Linux kullanamaz diye bir yasa ile mi geliyor bu bilgisayarlar? Bu memlekette Linux'a eli değmiş olanların %99'u MS-DOS ve Windows kültüründen gelmiyor mu? Yapmayın Allah aşkınıza. Bilgisayar başına 10$ farkla insanlara Windows öğrenme imkanını sağlıyor olmayı eleştirmek çok komik bir durum. Her ikisini de öğrensinler, mümkünse Mac OS X de öğrensinler.
0
yilmaz
Bu memleketin trilyonları var anasını satayım saç 10 dolar 10 dolar.
0
resilence
Bence metnin kendisini bir kez daha okuyun, sunucu bilgisayar diye bahsettikleriniz öğretmen bilgisayarları.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Ideefixe.com`dan örnek kampanya

sundance

Artvin'de bir ortaokulda öğrencilerine Halide Edip, Reşat Nuri, Tarık Buğra, Yaşar Kemal ve John Steinbeck'in eserlerini tavsiye eden öğretmenlerin tayini çıkıyor ve maaşlarına el konuluyor.

Söz konusu yazarlar hakkındaki iddialar vesaire için www.ideefixe.com Fikri sabit köşesi söylenebilecek herşeyi en güzel haliyle söylemiş. Dahası sakıncalı bulunan kitaplar arasındaki Çalıkuşu`nu söz konusu salaklıktan mağdur olan öğrencilere bedava olarak gönderiyorlar.

Bizse burada Internet kültüründen, zihniyetlerin değişmesinden sözediyoruz...

Yeni Eğlence Kültürü Sizi Gözetliyor

parsifal

Dijital TV yayınları ülkemizde 2 senedir yayında olmasına rağmen hemen hemen her evde karşımıza çıkmaya başladılar. Yayına başlamaları büyük bir dert olmuştu. Türk Telekom dijital yayın izni vermediğinden yayınlar yurtdışından yapılıyordu. Günümüzde nedir ne değildir pek bilemiyorum.

XFree86 hakkında paparazzi

roktas

XFree86 grubu referans niteliğindeki birkaç özgür yazılım lisansından biri olan klasik MIT/X11 lisansını değiştirerek 4.4 sürümünü duyurdu. Büyük patırtılar kopartan bu lisans kabaca "bu kodları dağıtırken benden daha vurgulu şekilde bahsedin" diyor ve bu isteği mukabilinde GPL uyumsuzluğundan da kurtulamıyor. Hemen hemen bütün dağıtımlar X 4.4'ü bu lisans şartlarıyla kabul etmeyeceklerini duyurdular. Debian X Strike Force grubunun da üyesi olan font experti Juliusz Chroboczek mevcut şartlar altında X projesi için gönüllü olamayacağını belirtti. Lisans sorunu ortaya çıkmadan önce aralarında Keith Packard, Jim Gettys gibi üstadların bulunduğu bir grup, XFree86 organizasyonundaki derin sorunlardan şikayetçi olarak farklı bir yapılanma oluşturmuşlardı zaten. Bu grup lisans değişimine de sert şekilde mukavemet ediyor. X 4.x serisinde gözünüzü, gönlünüzü açan önemli bütün değişikliklerin arkasındaki isim olan Keith Packard Debian geliştiriciliği için başvurdu ve başvurusu şu günlerde sonuçlanıyor. Galiba Debian, Freedesktop ile birlikte isyancıların kalesi olacak ;-)

QPS - Quantum Positioning System

FZ

Bu siteyi takip eden üyelerin çoğu en azından kavram olarak küresel konumlandırma sistemini (GPS - Global Positioning System) biliyorlardır ve/veya duymuşlardır.

Söz konusu sistemin kuantum versiyonunu geliştiren ve QPS (Quantum Positioning System) olarak adlandıran MIT araştırmacıları üzerinde durdukları iki önemli nokta var:

Rackspace Anketi: ``Windows & Linux´´

anonim

Rackspace tarafından yapılan araştırma, her iki kampın işletim sistemi tercihi yaparken dikkate aldıkları kriterleri anlamayı hedefliyor.

Yapılan analizlerde dikkati çeken en çarpıcı sonuç kullanıcıların işletim sistemi değil, uygulama satın aldıkları yönünde. Güvenlik ve maliyet önemli kriterler değil.