Bilim Adamları Yuvarlak Masada

0
cderici
ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter) dahilinde aylık olarak düzenlenecek toplantıların ilki 3 Kasım'da gerçekleştiriyor; duyunuz, duyurunuz!

ACM Nedir?
ACM bildiğiniz gibi dünya çapında bilgisayar bilimleri, bilgi teknolojileri ve bilgisayar mühendisliği gibi alanlar ve bunların alt başlıkları ile uğraşan bilim adamları, programcılar, mühendisler, eğitimci ve diğer bütün profesyonellerin fikirlerini, tecrübelerini paylaştıkları güzide ortam ve topluluklardan biridir. Kurum bazlı değil, kişisel bazlıdır, dolayısıyla öğrenci/öğretmen/çalışan/araştıran herhangi bir kişi bu topluluğa dahil olabilir.

Üyelik?
Hemen "ACM'e üyelik paralı ve pahalı ama!" demeyelim, zira "gelişmekte olan" ülkelerden birinde yaşıyorsanız fiyatlar biraz daha düşük olabiliyor. Şu anki basit üyelik (ki hayli geniş bir kapsamı var aslında) 20$. Üyelik sırasında ücretler ve kapsamları konusunda detaylı bir bilgi de veriliyor.

Buluşmalar
Chris Stephenson başkanlığında tekrar toparlanan ACM İstanbul Bölümü (ACM Istanbul Chapter), sadece ACM üyelerine değil, herkese açık olacak olan ve İstanbul Bilgi Üniversitesi Bilgisayar Bilimleri Bölümü'nün ev sahipliğinde gerçekleştirilecek aylık buluşmalara başlıyor. İlk buluşma 3 Kasım Çarşamba günü Dolapdere kampüsünde saat 17:00-18:30 arasında olacak. Toplantı dili Türkçe'dir. Detayları ACM Istanbul Bölümü ana sayfasından ya da Bilgisayar Bililmleri Bölümü ACM sayfasından öğrenebilirsiniz.

Neden?
Akademik çalışma, akademik topluluk olmadan olmaz. Zamanında (1950) Captain Grace Murray Hopper'ın sadece meslektaşlarının ne yaptığını öğrenmek için MIT haftasonu buluşmalarına katılmasının sebebi de tam olarak bu idi. ACM'in bu haftasonu buluşmalarını alıp, dünya çapında bir topluluğa dönüştürmesinin üzerinden 60 sene geçti. ACM Türkiye Bölümü de aynı davranış ile ülkedeki "bu alanlarda kim ne yapıyor?" sorusunun oluşturduğu boşluğu doldurmak üzere kolları sıvadı. Artık uluslararası konferanslarda ya da makalelerde rastgele karşılaştığımız Türk bilim adamları ve araştırmacılarıyla tanıştıktan sonra "burnumuzun dibinde neler yapıyorlarmış yahu!" dememize gerek kalmadığı gibi, bu çalışmalara extra beyin gücü sağlayıp bilim dünyasını biraz daha sallayabileceğimizi düşünüyorum.

Herkese iyi çalışmalar, toplantıda görüşmek dileğiyle.

Görüşler

0
okanakyuz
Lambda calculus tartısması süper bir hadise. Gerçektende 3 kasım buluşması için iyi bir başlık. Interest Chapter tipler için de güzel. Fakat katılmak şuanki gündem ile imkansız. Oysa ne fonksiyonel muhabbetler dönecektir.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

AmigaOS 4.0 Haber Turu

dcc

IntuitionBase.com sitesinde yayınlanan AmigaOS 4.0 ön sürüm tanıtım makalesini Türkçe'ye çevirdim. Makalede AmigaOS'un yeni sürümünün öne çıkan özellikleri tanıtılıyor.

Diğer bir haberse Picasso96 sürücüleriyle ilgili... P96, PPC olarak baştan yazıldı ve şimdi her zamankinden daha hızlı çalışıyor. OS4'ün hızını görmek isteyenler, videoları buradan (DivX olarak) veya buradan (Mpeg1 olarak) indirebilirler.

Hurriyet kampanya yapiyor

bm

Hurriyet web sitesinin ana sayfasindan linkli iyi niyetli ama potansiyel olarak fevkalade zararli bir kampanya var: http://www.hurriyetim.com.tr/dosya/harflerimiz/.

Uc sIk isaretlenebiliyor, ucu de develete yasak koydurmaya yonelik. Ustelik ISO standartlari varken 'Devlet standart koysun, yazilimlarda buna uyma zorunlulugu getirsin' diye bir ifade de var! Bunu yapanlar bir devlet kurulusu olan TSE'nin neleri yapip neleri yapmadigini bize haber vermekle gorevli basinimiz, dikkatinizi cekeyim. Yani mankenlere ve hakemelere standart getirecegiz deyip, "ithal mallarini test edecegiz vakfimiza bagis mukabili" tarziyla aldiginiz her malin maliyetini sisiren, IKI defa (ISO 8859-1 ve 8859-15) Izlanda karakterlerinin Turkce karakterlerin yerini almasina engel olamayan (belki haberi bile olmayan) kurulus olan TSE'nin. Lutfen disariyla is yapmayi zorlastiracak, kucuk sirketler ve kisiler tarafindan yapilacak ithalatin zaman ve kirtasiye maliyetini yukseltecek bu girisime hayir deyin. Ben de memnun degilim Ingilizce alfabeyle Turkce yazmaktan ama artik 2004 senesinde internette basin gucuyle devlete teknolojik yasak koydurma kampanyasi yapilmasini cok daha uzucu buluyorum.

OSEC Linux Eğitimleri : 22 Mayıs

anonim

İstanbul Bilgi Üniversitesi, Open Source Enterprise Centre tarafından gerçekleştirilen Linux eğitimleri yeni dönemi 22 Mayıs'ta başlayacak.

Eğitim programı hakkında detaylı bilgi için http://open.bilgi.edu.tr adresindeki programı mutlaka inceleyin. Bizimle iletişime geçin.

FreeBSD ile Tanışmanın Kolay Yolu: PC-BSD

anonim

PC-BSD yeni BSD dağıtımı ve FreeBSD'yi örnek alarak oluşturulmuş bir dağıtımdır.

PC-BSD bir Live CD'le gelen ve CD'sinde Red Hat'ın Anaconda'sına benzer bir installer ile size FreeBSD'yi kolay ve hızlı bir sekilde kurmanıza ve ayarlamanıza yardımcı oluyor.
FreeBSD ile tanışmanın daha kolay bir yolu var artık. Diskimiz de yer mi açsak acaba ?

Ayrıntılı bilgi için

Dağıtımın resmi adresi
PC-BSD'nin son versiyonunu indirmek için

XML Yarışması

SHiBuMi

Software AG, herkese açık bir XML proje yarışması düzenliyor. XML'01 adı altında yürütülen yarışmanın ana teması, Software AG'nin ürünü olan Tamino uygulama ortamını kullanarak önceden belirlenmiş e-ticaret, e-pazaryeri ( kulağa garip gelmiyor değil ), e-içerik gibi konulardan birini seçerek ya da kendi konunuzu yaratarak bir uygulama geliştirmek. 6 Haziran akşamına kadar konunuzu belirleyip iletmeniz gerekiyor o nedenle katılmak isteyenlerin acele edip "Tamino Starter Kit" için başvuruda bulunmaları gerekiyor.
Bu kit içersinde birkaç ufak hediye, XML için başlangıç derecesinde doküman ve üç CD'lik bir uygulama kiti yer alıyor. Bu kit evinize kadar kurye ile getiriliyor. Yarışma sonucunda dağıtılacak ödüller de freelance çiler için oldukça cazip :)
Yarışma ile ilgili daha fazla bilgiye www.softwareag.com adresinden ulaşabilirsiniz.