Bilişim Teknolojilerinde Gelecek Seminerleri

0
cnsnyldz

ODTÜ Bilgisayar Topluluğu olarak 20 Nisan 2008 günü ODTÜ Kültür Kongre Merkezi'nde "Bilişim Teknolojilerinde Gelecek" başlıklı bir etkinlik düzenliyoruz. Etkinlik süresince konusunda uzman konuşmacılar, katılımcıları kendi alanlarıyla ilgili bilgilendirmeye çalışacak.

İlk oturumda ODTÜ Bilgisayar Mühendisliği öğretim görevlilerinden Bölüm Başkanı Prof. Dr. Volkan Atalay, Rektör Danışmanı ve Görüntü İşleme Laboratuvarı sorumlusu Prof. Dr. Fatoş Tünay Yalman-Vural, Kovan Araştırma Laboratuvarı sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Erol Şahin ve Türkiye'ye İnternet'in getirilmesinde büyük emeği geçen eski BİDB başkanı Dr. Atilla Özgit, bilgisayar dünyasındaki akademik kariyer imkanları ve araştırma alanlarını anlatacak.

İkinci oturumda Kaan Özden, Asus'un bilişim sektöründeki stratejilerini bizlerle paylaşacak.

Üçüncü oturumda, Londra'dan etkinliğimize katılacak Yahoo! geliştiricisi James Broad, gitgide popülerleşen Web servisleri ve API'lerin son zamanlardaki gelişiminden bahsedip, Yahoo'nun bu konudaki servislerini bizlere tanıtacak.

Girişimcilik konulu panelimizde de yine konusunda tecrübeli katılımcılar yer alacak. Portakal Teknoloji kurucu ortaklarından olan Bora Güngören, tecrübelerini ve Avrupa Birliği Projeleri hakkındaki bilgilerini bizimle paylaşacak. Eofer şirketinin kurucusu olup aynı zamanda Silikon Vadisi'nde projeler yürüten Eren Bali ile 2006 yılındaki Yeni Fikirler Yeni İşler yarışmasında birinci olup RotaSoft şirketini kuran Gürkan Caner Birer ve Munir Ercan da bu oturumda bizlere deneyimlerini aktaracaklar.

Ayrıca, etkinliğimizin sonunda XI. Geleneksel Programlama Yarışması'nın ödül töreni ve kokteyli gerçekleştirilecektir.

Siz de bu etkinlikte yerinizi almak istiyorsanız, programınızı şimdiden ayarlayın.

ETKİNLİK PROGRAMI

Yer: ODTÜ Kültür Kongre Merkezi B Salonu
Tarih: 20 Nisan 2008 Pazar

  • 12.00 - 13.30 : Bilgisayar Dünyasında Akademik Açılımlar
    • Prof. Dr. Volkan Atalay (Biyoinformatik)
    • Prof. Dr. Fatoş Tünay Yalman-Vural (Görüntü İşleme)
    • Yrd. Doç. Dr. Erol Şahin (Robotik)
    • Dr. Atilla Özgit (İnternet Teknolojileri)
  • 13.45 - 14.15 : ASUS'un IT Stratejileri
    • Kaan Özden (Asus Kanal Yöneticisi)
  • 14.30 - 15.30 : Web Services, API's and Yahoo!
    • James Broad (Developer at Yahoo! London)
  • 15.45 - 17.00 : Bilişim Sektöründe Girişimcilik
    • Bora Güngören (Portakal Teknoloji)
    • Eren Bali (Eofer)
    • Gürkan Caner Birer (RotaSoft)
    • Munir Ercan (RotaSoft)
  • 17.15 - 18.00 : Programlama Yarışması Ödül Töreni
  • 18.00 - 18.30 : Kokteyl

NOT: ODTÜ dışından etkinliğe katılacak misafirlerimizin kampüs girişlerinde sorun yaşamamaları için 17 Nisan akşamına kadar hot-line@cclub.metu.edu.tr adresine katılacaklarını belirten bir e-posta atmaları gerekmektedir.

İlgili Yazılar

Trabzon´da Akademik Bilişim Konferansı´nda Linux Seminerleri

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, her sene farklı bir şehirde düzenlenen Akademik Bilişim Konferansı'nda gene tüm konferans boyunca seminerler düzenliyor. Trabzon'da 11-13 Şubat tarihleri arasında OpenOffice'ten Tek Disketlik Linux'a, PL/pgSQL'den Yedekleme Sistemleri'ne kadar birçok konu ele alınacak. - Ayrıntılı Bilgi -

İNETD PostgreSQL Veritabanı Semineri

adervis

İnternet Teknolojileri Derneği (İNETD) tarafından PostgreSQL Kullanıcıları Derneği desteği ile 09 Aralık 2006 tarihinde PostgreSQL Veritabanı Semineri yapılacaktır.
Konuşmacı : Devrim GÜNDÜZ

Linux Semineri : Gelecek Linux - Dün, Bugün ve Yarın

anonim

Linux Kullanıcıları Derneği, Çarşamba günü saat 18.30'da Ankara Üniversitesi'nde bir linux semineri düzenliyor. Ayda iki kez düzenlenen seminerlerin bu kez konuğu, Türk kullanıcıların Linux'a kolay bir geçiş yapabilmeleri için tamamen Türkçe bir arabirim ile gelen Gelecek Linux dağıtımının geliştiricilerinden Barış Metin. Gelecek Linux'un bugüne kadar izlediği gelişim süreci, şu anki durumu ve hedeflediği gelişim süreci mercek altına alınacak. - Ayrıntılı Bilgi -

MySQL Veritabanı Sunucusu Semineri

caglar_onur

Linux Kullanıcıları Derneği, 22 Aralık 2004 Çarşamba günü saat 19:00'da IBM İstanbul Linux Merkezi'nde bir seminer düzenliyor. MySQL, özellikle web-veritabanı uygulamalarında yaygın olarak kullanılan özgür bir veritabanı sunucusu. Seminerde MySQL sunucusu; tablo tipleri, kullanıcı yetkilendirmesi, sistem kayıtları, grafik arayüzü ve daha birçok yönü ile ele alınıyor.

Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme

adervis

İNETD tarafından düzenlenen "Postfix E-posta sunucusu, SPAM ve Virüs Filtreleme" isimli seminer 18 Kasım 2006 tarihinde IBM Linux Merkezinde yapılacak.