Bill Gates´in Spam E-Posta İle Mücadele İçin Önerisi

0
cayfer
Bill Gates spam ile başa çıkabilmek için bir öneride bulunmuş. Temel olarak e-posta göndermenin bedava olmaması gerektiği fikri üzerine kurulu bu öneride, Gates, e-posta gönderenlerin, bilgisayarlarının işlem gücünün SETI@home projesine benzer bir mantıkla başkaları tarafından kullanılmasına izin vermelerini önermiş.

Ben bu önerinin nasıl olup da B. Gates gibi akıllı bir adamdan geldiğini anlayamadım.

"Acaba başka bir hesabı mı var?" diye düşünmekten kendimi alamıyorum.

Spam hepimizin başının belası ama çözüm için neden böyle uçuk bir fikirle ortaya çıktı acaba? Bir yerlere bilgisayarımın kullanılabileceğine ilişkin kayıt girmemi ve birilerinin bilgisayarımı kullanmasına izin vermemi nasıl bekleyebiliyor?

Hadi diyelim verdim.... Windows işletim sistemi altında bu nasıl olacak? rexec, rsh benzeri bir olanak var da benim mi haberim yok! Yoksa www.microsoft.com'dan bir program indirip yüklememi mi bekliyor? Yoksa insanların e-posta gönderebilmek için WinX işletim sistemlerini örneğin Windows MP'ye upgrade etmeleri mi gerekecek?

Bu işte bir bit yeniği var ama ne?

Görüşler

0
bahadirkandemir
Richard Stallman`ın böyle birşeyden bahsettiğini hatırlıyorum; sistem işlemeye başladığında networke üye olmayan biri, networke üye birine mail gönderemeyecekmiş, ve Microsoft bu aralar bu sistemin patentini almaya hazırlanıyormuş.

O sistem 1-2 haftaya kalmaz çöker. Birine mail atmak isterseniz bir saat beklersiniz, arka arkaya mail atma izniniz olmadığı için bir saat daha beklersiniz, sistem yine çöker yine bir saat beklersiniz...
0
malkocoglu
B.Gates'in baska bir fikri biraz iyi gibiydi, e-posta'yi alan makina, gonderen makinaya zorunlu bir islem yaptiracakti (asiri cetrefil bir fonksiyonun hesaplanmasi gibi), ve boylece SPAM'i gonderen makinalar cok e-posta gonderirse kagni hizina inecekti. Yani gonderilen her mesajin bir bedeli olacakti... Yapilabilirligi tartisilir tabii.

Yeni Internet mimarisine mi gecsek ne?
0
cayfer
Spam'i önlemek aslında basit. DNS kayıtlarındaki MX kaydı gibi; örneğin bir SX kaydı tutulacak. Bu SX kayıtları e-posta göndermeye yetkili sunucuları belirleyecek. Bir başka deyişle "white list" DNS kaydı gibi bir düzen içinde herkese açık olarak tutulacak. Kimse SX kaydı olmayan bilgisayarlarla SMTP konuşmayacak.
0
nakkaya
dedigine benzer bi yontem zaten uygulamada var
http://www.spews.org/

ama bunun dez avantazlari da var mesela bnm gibi hicbi smtp sunucusuna erisimi olmayip localmakinasini mail iicn kullananlar nolcak gerci su an da bile mail i localhosttan yolladiginda yahoo spam olarak algiliyo ama.

birde eger her gonderdigimiz mail icin 1 saniye islem yaparsa makine tamam gunde 100 200 mail bile atsan etkilemez seni ama buyuk mailing list nasil calisicak o znm bi kurum butun calisanlarina mail atmak icin bir gun mu harciycak microsoft kendi calisanlarina bile mail atamaz bu durumda bu yuzden bunu bypass etmek icin bi siy eklenecek sisteme ve ciktiginin 3. gunu bi sivri zekali zaten kirmis olcak...
0
sametc
bill gates akıllı olabilir ama iş hayatında akıllı olmadığı bu oneriyle bellli salak olduğu kanıtlandı..
daha neler diyecek bu adam yakında internetin patentini almaya kalkısır durdurun bu adamı ......
0
DevranBasar
Eleştirirken dikkatli eleştirelim yorumlarımız hakkında başkalarında şüphe oluşmasın "rexec, rsh benzeri bir olanak var da benim mi haberim yok! " sanırım evet yok.
Sadece Help'e bakmak yeterli...
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Bill Gates'in günlerdir beklenen konuşması (Tam Metin)

sundance

Dünyanın en önde gelen yazılım firması Microsoft'un sahibi Bill Gates, günlerdir merakla beklediğimiz konuşmasını az önce bitirdi. Ankara'da Başbakan Erdoğan ve diğer devlet erkanının katılımıyla yapılan toplantıda Bill Gates çok önemli mesajlar verdi.

Kaçıranlar için konuşmanın tam metni, ilk olarak FAZLAMESAİ.NET'te.

M$ Windows CE kodunu açığa çıkardı

larweda

Artık Microsoft`un da açık kod`dan ne anladığını görebileceğiz. Windows CE 3.0`ın kodu şu anda piyasaya sürülmüş durumda. Microsoft, açık kaynak hareketinin bilgisayar teknolojisi dünyasına etkisini farkettiğini, kendilerinin de bu oluşuma çıkarları doğrultusunda katılacağını çok daha önce açıklamıştı. Tahminim kodun piyasaya sürülmesinin bu kadar gecikmesi içindeki pisliklerin temizlenerek Microsoft`un gülünç görünmesini engellemek için olsa gerek.

Linux`un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden

cayfer

Microsoft'a Yanıtlar

Bugün linux@linux.org.tr listesine Sn. Noyan Selçuk Hancıoğlu'ndan bir mesaj geldi. Mesaj, liste üyelerini Microsoft gözüyle Linux'un Ücretsiz Olmadığını Kanıtlayan 10 Neden başlıklı bir yazının varlığından haberdar ediyordu. Yazının İngilizce orijinalini de burada bulabilirsiniz.

Yazıyı sabırla okudum. Aslında yazıda verilen örnekler genellikle POS ("Point of Sale Equipment; Perakende ve konaklama sektöründe kullanılan gelişmiş yazar kasalar) sistemleriyle ilgiliyse de, yazıyı kaleme alanın genel olarak Windows/LINUX işletme maliyeti karşılaştırması yapmasına dayanarak ben de bu yanıt yazısını yazma gereğini hissettim.

Windows 98 SE Service Pack 2.02

sundance

Satın aldığınız bilgisayarla fi tarihinde gelen Windows 98, hala işinizi görüyor mu? Herşey iyi hoş, ama bazı küçük problemleri de halletseler ne güzel olur mu diyorsunuz?

Resmi olmayan Win98 SE Service Pack 2.02 huzurlarınızda. Tabi ki, resmi olmayan herşeyde (ve resmi olanlarda) olduğu gibi, bu service packi geçerken başınıza bir şey gelirse, "bilgi, zeka, kız arkadaş vs. kaybına maruz kalırsanız derdinize yanın, kendi düşen ağlamaz" şeklinde standart bir sorumluluk reddi var, haberiniz olsun.
Onun dışında değişiklikler güzel gibi (Notepad yerine Metapad konulması ya da 512Mb ram ile sorun çıkartmamak mesela)

Microsoft'a rekor ceza

anonim

AB Komisyonu, Microsoft'u ikinci kez, 280,5 milyon avroluk para cezasına çarptırdı.

AB Komisyonu, ''hakim durumunu kötüye kullanarak rekabeti ihlal ettiği'' gerekçesiyle Microsoft'u ikinci kez, 280,5 milyon avroluk para cezasına çarptırdı. Rekabetten sorumlu AB Komisyonu Üyesi Neelie Kroes, karara ilişkin ''Üzgünüm ki (Mart 2004) kararımızın üzerinden geçen iki yıldan fazla sürede Microsoft yasadışı tavrına son vermedi.