BİLMÖK: Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi İstanbul

0
anilK
Türkiye çapındaki 40’a yakın üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerini İstanbul’da ilk kez buluşturacak olan Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri Kongresi’nin (BİLMÖK) dördüncüsü 29 Şubat – 2 Mart tarihleri arasında İstanbul’da Yıldız Teknik Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir.
Her yıl farklı bir üniversitenin bilişim adına kurulmuş olan kulübünün gönüllü öğrencileri ve ilgili üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği Öğrencileri tarafından organize edilen ve bilişim meraklıları arasındaki iletişim ve dayanışmayı üniversite öğrencileri bazında arttıran BİLMÖK; sayın hocalarımız ve değerli konuklarımızla beraber, günümüz Türkiyesi’nde bilişim sektöründeki yönelimleri belirleme, gelişimleri inceleme ve bilişimin geleceği hakkında Türkiye’ye doğru bir ivme kazandırma amacı gütmektedir. BİLMÖK ayrıca bilişim toplumuna geçiş sürecine Türkiye'nin hızlı bir şekilde ayak uydurmasını sağlamak, doğru teşhisleri yapmak ve bununla bağlantılı olarak Bilgisayar Mühendisliği'nin ve bilişim sektörünün artıları ve eksileri üzerine ortak bir çözüm geliştirme düşüncesiyle düzenlenmektedir.

Öğrenciler kendi aralarında düzenleyecekleri forumlarla, bilgi deneyim ve düşüncelerini paylaşacak, üniversiteler arasındaki eğitim ve öğretim yapıları karşılaştırılacak ; BİLMÖK ve İstanbul adına çok özel ve güzel bir portre sergilemeye çalışılacaktır. Üç günün sonunda da hazırlanacak rapor - sonuç bildirgeleri, sayın konuklarımız, hocalarımız ve katılımcı öğrencilerimize iletilecektir.

İstanbul’da ilk kez gerçekleştirilecek olan BİLMÖK’ün organizasyonu, Yıldız Teknik Üniversitesi’nin Bilgisayar Mühendisliği öğrencilerinin kurmuş olduğu Bilişim Kulübü’nün Yönetim Kurulu öğrencileri tarafından gerçekleştirilecektir.

Katılımın ücretsiz olacağı kongreye Türkiye'deki 40’a yakın üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği bölümlerinden üçer resmi temsilci davet edilecek ve Yıldız Teknik Üniversite'mizin Bilişim Kulübü tarafından ağırlanacaktır. Şubat ayında kayıtları internet üzerinden yapılacak olan BİLMÖK’e , tüm bilişim ve teknoloji meraklılarını davet ederiz.


Ayrıntılı bilgi

İlgili Yazılar

TBD Bilişim Kongresi, Özgür Yazılım Seminerleri

hcg

Türkiye Bilişim Derneği'nin, 29-30-31 Mayıs günlerinde, Marmara Üniversitesi, Nişantaşı Kampüsü ‐ Erdal İnönü Bilim ve Kültür Merkezi'nde düzenleyeceği III. Bilişim Kongresi kapsamında:

31 Mayıs Pazar günü, 14.00 ile 15.20 arasında Ana Salon'da Özgür Yazılım Seminerleri yapılacak. Oturum başkanlığı'nı Görkem Çetin yaparken, seminerler Enver Altın, Hakan Uygun ve Cahit Cengizhan tarafından verilecek.

Etkinlik sitesi: http://www.istanbulbilisimkongresi.org.tr

Sakarya GNU/Linux Seminerleri Internet´ten Yayınlanıyor!

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği'nin Sakarya Üniversitesi'nde 3-4-5 Mart tarihlerinde düzenlediği GNU/Linux seminerleri Sakarya Kampus FM'in katkılarıyla tüm etkinlik boyunca internetten canlı olarak dinlenebiliyor. Radyolarınızı mms://www.kampusfm.sakarya.edu.tr/linuxseminer adresine ayarlayın.

Linux Semineri : PostgreSQL ve JBoss ile Java Kurumsal Çözümler

dfisek

Linux Kullanıcıları Derneği, İstanbul'da 3 Nisan Cumartesi günü bir seminer düzenliyor. Java dili ile kullanılan JBoss uygulama sunucusu ve PostgreSQL veritabanı sunucusunun beraber kurumlara sunduğu çözümlerin anlatılacağı seminer saat 15:00'te başlıyor. -Ayrıntılı Bilgi-

FreeDays: Küçük bir değerlendirme

sundance

Özgür Yazılım ve Açık Kaynak Günleri'nin ikincisi Bilgi Üniversitesi evsahipliği ile düzenlendi

Fazlamesai ekibi adına etkinliği izleyip bazı notlar aldım. Etkinliğe gelemeyenlerin bilgilenmesi, gelip de üzerine konuşmak isteyenlere referans olabilmesi amacıyla. İstanbulda olup da gelemeyenlere diyecek bir şey yok zaten

Web Güvenlik Topluluğu Buluşması - 26 Eylül

anonim

Web Güvenlik Topluluğu tarafından düzenlenen web güvenliği etkinliğine web güvenliği ile ilgilenen herkes davetlidir.