BIND 9 Dynamic Update DoS Zaafiyeti

0
onal
Tüm Bind9 sürümlerini etkileyen kritik bir açıklık yayınlandı. Açıklığı değerlendiren kötü niyetli biri tek bir udp paketiyle dns sunucunuzu devre dışı bırakabiliyor.

Açıklığın detaylarını anlatan kısa bir blog girdisi hazırladım. Ilgilenenler buradan ulaşabilir

İlgili Yazılar

Eşeği Kafese Sokmak

tongucyumruk

Tamam kabul ediyorum biraz saçma bir başlık oldu ama Türkçe yazınca böyle bir hal aldı. Aslında konuya uygun bir başlık. Konumuz Linux altındaki en popüler P2P dosya paylaşım programı mlDonkey'i chroot ortamında çalıştırarak sistemimizi güvenceye almak...

Microsoft Olası JPEG Saldırısına Karşı Araç Yayınladı

anonim

Güvenlik uzmanlarının, çok büyük bir kurtçuk saldırısının yaklaştığı öngürüsünde bulunduğu bugünlerde Microsoft JPEG işleme sistemindeki GDI kütüphanesinin açıklarını tanımlayan bir "tarayıcı alet" yayınladı.

Tarama aracı MS04-028 yaması ile birlikte yayınlandı. Bu yama JPEG imaj dosyalarının işlenmesi sırasında ortaya çıkan kritik bir açığı kapatıyor. Internet Fırtına Merkezi (The Internet Storm Center - ISC) de windows kullanıcısı olmayan kullanıcılar için bir tarayıcı yayınladı.

512 Byte'lık Güvenlik Koduna 3 Tane Bug Nasıl Sığdırılır?

darkhunter

Microsoft'un oyun platformu xbox'ın, boot sırasında çağırdığı 512 Byte'lık güvenlik kodunda 3 adet bug tespit edilmiş...

512 Byte'lık koda 3 adet bug sığdırmayı başaran Microsoft'u kutluyor, başarılarının devamını diliyorum...

Not: FM Forum'da konuyu gündeme getiren "abc"ye teşekkürler.

Firefox 2.0.0.5 için kritik uzaktan kod çalıştırma açığı

Yns_

Firefox'un yeni çıkan sürümünde ciddi bir açık bulundu, billy'nin bloğundan örnekleri görmek mümkün.

Açık, dinamik sitelerdeki link verme kodlarını da etkiliyebiliyor, regex'i iyi yazılmamış herhangi bir URL bbcode'u ile veya "A" etiketine izin veren herhangi bir sistemde rahatlıkla sömürülebiliyor.

GNU/Linux için NX yaması

anonim

Zdnet'in haberine göre Redhat ve İntel özellikle virüs ve solucanlara karşı etkili olacağı düşünülen NX (not execute) teknolojisini destekleyen bir Linux yaması yazılım yayınladılar. Microsoft'un bu desteği service pack2 ile birlikte bu yılın üçüncü çeyreğinde vermesi umuluyor. Linus Torvalds'ın bu teknolojiye olumsuz yaklaşmadığı da yine aynı makalede yer alıyor.