BIOTURK

0
Zebani
Türk işi harika bir animasyon. Ben bayıldım. :) USA yüksek lisans eğitimini tamamlayan veya tamamlamak üzere olan Coşku Turhan'ın önemli bir animasyon çalışması, BİOTURK.

http://www.thebioturk.com/bioturk.html

Özeti:
Johnnie adında Amerikalı bir bilgisayar oyunu delisi geleceğin teknolojisiyle yaratılmış süper güçlü bir bilgisayar olan Bioturk'ü satın alır. Bu bilgisayarın güçlü işlemcisinin yanında, beslenme ihtiyacını kebaplardan karşılaması ve memleket hasreti gibi özellikleri de vardır. Bu bio-bilgisayarın, sahibinin odasını yavaş yavaş elegeçirmesiyle işler çığrından çıkar. Johnnie farklı bir kültürle kaynaşabilecek mi? Sorunun cevabı bu güzel ve komik masalda hayat buluyor...

Kaynak: http://www.alaturkaonline.com/yazar.asp?ID=5

Görüşler

0
T-u-N-i-X
Linux üzerinde Firefox ile flash görüntülenmesine rağmen hiçbir şeyi izleyemiyorum nedense... Giderek uyuz olmaya başladım şu flash'a..
0
Ragnor
Yükleme kısmı biraz kötü olmuş, ben windows üzerinde firefox ile izleyebildim ama önce bir süre açık bırak yavaş yavaş indirsin videoyu bitince önce anamenüye dön sonra tekrar aç trailer'ı bu sefer inik olduğundan hızlı açılıyor.
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Dikkat edin isminizi bile elinizden alabilirler...

sundance

İsim hakları, patent hakları vs. derken gerçekten de saçma sapan bir noktaya geldik.
Slashdot'da yer alan bir habere göre Blizzard, `Diablo` isminde bir film yapmaya hazırlanan NewLine Cinema`yı dava ediyor.

Bu davayı kazanırlarsa ne olacağını tahmin edebilenler var mı ?
Sanırım ardından da Lamborghini Diablo'yu dava ederler :)

Kampanya: Bilim kurgu dizilerimi geri istiyorum!

korhan

Xasiork Ölümsüz Öykü Kulübü tarafından başlatılan kampanyaya katılımlarınızı bekliyoruz.

TRT'nin tek kanallı olduğu zamanlarda, yayın saatleri sınırlıydı ama hayal dünyamızı genişleten, bize farklı düşünmeyi öğreten, ilk defa duyduğumuz bilimsel terimlere bizi aşina kılan bilimkurgu dizileri vardı. Oysa şimdi onca televizyon kanalı olduğu halde bu tür dizileri seyredemiyoruz.

İnanılmaz filmler listesi

sundance

Yaklaşık son bir ay içinde seyrettiğim 5 tane filan film var ve inanın bana adam gibi film nasıl yapılır, içinde çalıştığımız iş ortamları ne kadar iğrenç, yaşamdan nasıl keyif alınabilir konusunda inanılmaz şeyler öğrettiler.

Öncelikle Kevin Smith Filmleri (bu adam muhteşem senaryo yazıyor)
Clerks (1994), MallRats (1995), ChasingAmy (1997), Dogma (1999)

Ve Mike Judge`dan, muhteşem OfficeSpace (1999)

Size bir tavsiye ne yapın edin bu filmleri bulun (hepsinin DivX halleri internette bir yerde var) ve oturup seyredin, eminim bir şekilde hayatınız değişecek...

Not: Olmazsa olmaz Fight Club ve Matrix...

Stanley Kubrick ve Otomatik Portakal

lalapoo

Stanley Kubrick`in filmlerinde işlediği konuların genelde psikoloji ve fizikle olan bağlantısı bulunmasında babasının bir fizikçi olmasının payı büyüktür.

Yine Otomatik Portakal'da da bireysel şiddet uygulayan bir insanın aynı şeylere mahruz kaldığında ne gibi bir ruh haline bürünecegini konu edinmiştir. Ve şiddet içeren sahneleri öyle işlenmiş ki, en ufak bir rahatsızlık vermiyor insana. Hala izlemeyenler için mutlaka izlenmesi gereken filmler listesine konulmasını şiddetle öneririm ;)

Stanley Kubrick ve filmleri hakkında...

Hollywood ve Bilgisayarlar

FZ

Zaman zaman bu sayfalarda teknoloji muhabbetinin yoğun olarak geçtiği filmleri ele alıp eleştirdik (PI, Kod Adı Kılıçbalığı, AntiTRUST, vs.) ve bu filmlerde teknoloji dünyasının gerçekçi şekilde yansıtılıp yansıtılmadığına baktık. Kimi filmlerde bilgisayar dünyası saçmalığın doruklarında gezinirken kimilerinde de epey gerçekçi şekilde ele alınıyordu.

Bu konu ile ilgili "Computer Movies Suck" başlıklı çok güzel bir makaleyi sizinle paylaşmak istedim.