Bir araç takip cihazının anatomisi

0
auselen
Geçtiğimiz günlerden birinde karşılaştığım arvento firmasının araç takip cihazının içini açma şansını yakalayınca - gördüklerimi sizinle paylaşmak istedim.
Yabancı sitelerde sıklıkça gördüğümüz içini-açtık-baktık tarzı bir yazı yazmaya çalıştım. Umarım yerli donanım hackerlarımıza yararı dokunur.

Ayrıca bu tür donanımları nasıl elde edebileceğinizi merak ediyorsanız belki bu yazı size bazı ipuçları verebilir.

Görüşler

0
deneme101
Mobil takip cihazları çeşitli alanlarda kullanılıyor.

Arvento çok daha gelişmiş özelliklere sahip.

Amatör olarak yapılmış, cihazın arabaya veya başka bir ortama yerleştirerek,SMS göndererek Google map aracılığıyla arabanızın yerini tespit etmeye yarayan bir çalışmada mevcut:

http://tinkerlog.com/2007/07/13/interfacing-an-avr-controller-to-a-gps-mobile-phone/

http://tinkerlog.com/2007/07/28/using-google-maps-with-a-mobile-gps-tracker/
Görüş belirtmek için giriş yapın...

İlgili Yazılar

Şöyle ortaya birbuçuk karışık Mouse / Klavye

butch

Slashdot a yollanmış ilginç bir klavye/mouse haberi daha emrinizde. Bu kez söz konusu şahış klavyeyi ikiye bölmüş ve sağdaki parçasına mouse özelliğini ekleyivermiş. Patent mevzusunu da ihmal etmemiş. Ne kadar nasıl yaptığını, verimli olduğunu gerek videolarla gerekse şemalarla anlatıyor. Buyrun inceleyin, oldukça eğlenceli...

Ağ Cihazlarının Öntanımlı Parola Listesi

Soulblighter

Bu adreste birçok ağ cihazının üretici tarafından tanımlanan parolalarını bulabilirsiniz.

Küçük Bir Kıyaslama

FZ

The Mythical Man-Month'ın yazarı Brooks'un iddiasına göre, yazılımla ilgili problemler yazılımla ilgili değil genellikle donanımla ilgili. Nasıl mı? Basit, donanım, tahmin edilenden çok daha fazla hızlı gelişiyor, maliyet feci şekilde düşerken, bilgi işlem kapasitesi ve verimlilik aşırı artıyor ve yazılım buna doğal olarak bir türlü yetişemiyor.

Resimli RAID Tanımı

parsifal

RAID; kimine göre Redundant Array of Inexpensive Disks kimine göre de Redundant Array of Independent Disks. Peki hangi RAID? İhtiyaca göre bunun cevabıda kolayca verilebilir. Ama akılda kalma açısından bu resim gerçekten başarılı.

Cisco routerlar MPC7450 chipleri ile geliyor

anonim

Dünya internet donanım devi Cisco, yeni kuşak routerlarında artık Apple`ın şu an PowerMac ve PowerBook G4`lerinde kullanmakta olduğu PowerPC7450 chiplerini kullanacağını bildirdi. Yıllar önce Amiga`ya, yıllardır Macintosh`lara ve birçok saygı duyulan donanımlara hayat veren Motorola işlemciler, artık Cisco router`ların da temelini oluşturacak.
İlgili Haber